Τσίβας Γουδαλαχάρα-ΠΑΟΚ 1-0

Στο Έντινγκ της Αυστρίας ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την πιο έτοιμη Τσίβας Γουαδαλαχάρα, σε μία δυνατή φιλική αναμέτρηση όπου ο Φερνάντο Σάντος είχε τη δυνατότητα να βγάλει πολλά και αξιόπιστα συμπεράσματα.
Με ένα τέταρτο καθυστέρηση ξεκίνησε η φιλική αναμέτρηση λόγω της αργοπορημένης άφιξης της αποστολής της Τσίβας στο γήπεδο.

Τα πολλά φάουλ, η έλλειψη ρυθμού και οι λιγοστές φάσεις σημάδεψαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο δημιουργήθηκαν όλες και όλες δύο καλές ευκαιρίες (σ.σ. μία για κάθε ομάδα).

Η επανάληψη ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές από τον Φερνάντο Σάντος και την Τσίβας να κυριαρχεί, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Ωστόσο αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης ήταν ένα φάουλ το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Πόνσε με τον καλύτερο τρόπο, στέλντοντας την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Κρέσιτς.

Το γκολ στο 65' ήταν εκείνο που σημάδεψε τη φιλική αναμέτρηση που έληξε με 1-0 υπέρ των Μεξικανών.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε "αργός" και καταπονημένος από τις συνεχείς προπονήσεις, ενώ παρατηρήθηκε και επιθετική δυστοκία.

Ο αγώνας

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας ο Φερνάντο Σάντος. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Ντάριο Κρέσιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαλεζάς και Τσιρίλο, αριστερό μπακ ο Λίνο και δεξιά ο Κοντρέρας.

Στα χαφ Αμπουμπακάρι και Πάμπλο Γκαρσία, στην αριστερή πτέρυγα ο Σορλέν, δεξιά ο Κονσεϊσάο και στην κορυφή της επίθεσης οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τους Μεξικανούς, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να έχουν ελαφρά υπεροχή όσον αφορά την κατοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσία.

Μάλιστα η πρώτη επικίνδυνη κατάσταση ανήκε στους τυπικά γηπεδούχους της Τσίβας, με τον Ερνάντες να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κρέσιτς με ένα σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Μπλοκαρισμένος...

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έδειχνε να μην μπορεί να βρει τρόπο πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ αναγκάζοντας τον Φερνάντο Σάντος να σηκώνεται πολύ συχνά απο την θέση του προκειμένου να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

Μάταια ωστόσο, καθώς μέχρι το 32' οι ασπρόμαυροι δεν είχαν δημιουργήσει ίχνος ευκαριίας, με την Τσίβας να αγγίζει το 1-0 μετά από φωτοβολίδα του Ερνάντες στο 29'.

Ξύπνησε, αλλά...

Ο δείκτης του ρολογιού στο Έντινγκ είχε σημαδέψει το 33' όταν ο Μουσλίμοβιτς στο τετ α τετ με τον Ερνάντες νικήθηκε από τα... ακροδάχτυλα του τερματοφύλακα των Μεξικανών που με δυσκολία απομάκρυνε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, πάλι με πρωταγωνιστή τον Βόσνιο ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά η πορεία της μπάλας από τη γυριστή κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Ερνάντες.

Οι μικροαψιμαχίες δεν έλειψαν ούτε και τα σκληρά μαρκαρίσματα (σ.σ. τρεις κίτρινες στο πρώτο μέρος) και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα τις πολλές διακοπές της ροής του αγώνα και φυσικά τον κακό ρυθμό που ουσιαστικά σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται μόλις από μία ευκαιρία.

Αρκετές αλλαγές στην επανάληψη

O Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους με τους Μπιζέρα, Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Βερόν, Φιλομένο και Φωτάκη να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά η Τσίβας ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κρέσιτς.

Ωστόσο η συνεχής πίεση των Μεξικανών απέφερε καρπούς, καθώς με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόνσε η Τσίβας πήρε το προβάδισμα στο 65'.

Καμία... απάντηση

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πιάσει ρυθμό, άλλωστε τα πόδια είναι βαριά από την σκληρή έως τώρα προετοιμασία, ωστόσο προσπάθησε με κάποιες "εκλάμψεις" να πάρει την ισοπαλία.

Στο 75' ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε στο... επίκεντρο και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των τυπικά γηπεδούχων. Η Τσίβας απάντησε με τον Φαμπιάν μερικά λεπτά αργότερα αλλά ο Κρέσιτς με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την εστία του από σχεδόν βέβαιη παραβίαση.

Τα τελευταία λεπτά δεν επεφύλλασαν άλλη ευκαιρία με το παιχνίδι να φτάνει στο τέλος του με την Τσίβας να επικρατεί με 1-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας (46’ Σνάουτσνερ), Λίνο (46’ Σαβίνι), Τσιρίλο (46’ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Γκαρσία (70′ Αναστασάκος), Αμπουμπακάρι (46’ Βερόν), Κονσεϊσάο (78′ Μπαλάφας), Σορλέν (46’ Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς (78′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (46’ Φιλομένο).

Τσίβας Γουαδαλαχάρα: Ο. Ερνάντες, Πόνσε, Εσπάρζα (75′ Γκαλβάν), Ρεϊνόζο, Οκάμπο, Αραούχο (75′ Πέρεζ), Πινέδα, Σολίς, Φαμπιάν (79′ Νάβα), Μοράλες (58′ Μπάεζ), Χ. Ερνάντες.

Κίτρινες: : Φαμπιάν, Χ. Ερνάντες / Κονσεϊσάο, Σαβίνι, Μαλεζάς

Σάντος: "Δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα"

Τον προβληματισμό του για την εικόνα του ΠΑΟΚ εξέφρασε με δηλώσεις του μετά τη λήξη του φιλικού ο Φερνάντο Σάντος, που υποσχέθηκε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα παιχνίδια του Europa League.

"Πρώτα από όλα σίγουρα δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα και ότι δεν μας άρεσε θα κοιτάξουμε να το αλλάξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν πιέσαμε όσο πολύ θέλαμε τους αντιπάλους μας στον επιθετικό τομέα. Θα πρέπει πάντα να κοιτάμε για το γκολ.

Στις μέρες που μένουν μέχρι το επόμενο παιχνίδι θα μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές μου ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια του Europa League".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις