Ούτε λέξη για τίτλο «Ασπρόμαυρος» καβαλάρης!


Βιερίνια και Ίβιτς... χόρευαν στα Πηγάδια, ο Πορτογάλος σκόραρε δις και ο Σέρβος μία και ο ΠΑΟΚ άλωσε τα Πηγάδια με 3-0, φιγουράροντας πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!


Από τα Πηγάδια στην…  κορυφή ο ΠΑΟΚ. Για ένα 24ωρο ο  Δικέφαλος θα απολαμβάνει την  πρωτιά στην βαθμολογία και θα εύχεται  οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αύριο(28/2) να στραβοπατήσουν. Οι Θεσσαλονικείς  κέρδισαν άνετα την Skoda Ξάνθη με 3-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Βιερίνια(2) και Ίβιτς. Το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει αν ο Γκσπούρνινγκ δεν έδειχνε την κλάση του.    

Πρεμιέρα στον πάγκο  της Ξάνθης κάνει ο Νίκος Κεχαγίας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τον  έλληνα τεχνικό να προτιμάει επιθετικό  σχήμα 4-4-2. Γκσπούρνινγκ κάτω από την εστία αριστερά ο Τζάγκι, δεξιά ο Παπαδημητίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κωστούλας και Βάλλας. Τα δύο αμυντικά οι Φλίσκας και Τζάγκι. Στα πλάγια ο Λέιτε αριστερά και ο Κιντάνα δεξιά με τους Πόι και Μπούγκα να είναι το επιθετικό δίδυμο της ακριτικής ομάδας.

Με  την γνωστή συνταγή

Ενδεκάδα που κερδίζει…  τελικά αλλάζει. Ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε  τους Βιτόλο, αντί τον Φωτάκη και  τον Μουσλίμοβιτς, αντί του Εντίνιο. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια  ο Χαλκιάς,  δεξιά ο Σνάουτσερ  και αριστερά ο ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζας και Κοντέρας. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στα δεξιά ο Βιερίνια, στα αριστερά ο Σορλέν. Στον άξονα θα παίξει ο Ίβιτς και μοναδικός προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς

Στο 12’  ήταν ήδη 0-2

Μαγικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μόλις στα πρώτα 12λεπτά του αγώνα.  Στο 7ο λεπτό ο Λίνο από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Βιερίνια αφύλαχτος στο πρώτο δοκάρι και χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, 500 τον αριθμό, που βρέθηκαν στα Πηγάδια είτε με προσκλήσεις που εξασφάλισαν, είτε με εισιτήρια διαρκείας που βρήκαν πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ.  Το δεύτερο γκολ ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Σνάουτσνερ πέρασε κάθετη πάσα στον Βιερίνια, ο Πορτογάλος έβγαλε την σέντρα ο Ίβιτς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθήματα για πρωτάθλημα

Το δεύτερο γκολ του Ίβιτς τρέλανε τους φιλάθλους  του Δικεφάλου που φώναξαν  για πρώτη φορά το σύνθημα «Νάτοι – νάτοι οι Πρωταθλητές». Ένα σύνθημα που έχει ν’ ακουστεί χρόνια για την ακρίβεια από την εποχή που οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το Πρωτάθλημα το 1985. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζητούσε από τους φιλάθλους να παραμείνουν ήρεμοι μέχρι το τέλος του αγώνα και να μην επιχειρήσουν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Φωνές από Κεχαγιά

Ο Νίκος Κεχαγίας τα έβαλε με τους παίκτες του μετά το δεύτερο γκολ για τις τοποθετήσεις τους στην μικρή περιοχή. «Το είπαμε πως ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει, αλλά…». Ο  Έλληνας τεχνικός ζήτησε να πιέσουν  τους γηπεδούχους για να μειώσουν το σκορ. Η Ξάνθη έγινε πιο κινητική. Στο 18’ ο Πόι βρήκε με το κεφάλι τον Μπούγκα και αυτός με γυριστό προσπάθησε να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, όμως ο Χαλκιάς έπεσε και μπλόκαρε. Και στο 27’ ο Πόι και πάλι από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Κοντρέρας βάζει ριψοκίνδυνα το πόδι και πριν αυτή φτάσει  στον Μπούγκα αυτή περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Έφτασε  κοντά και σε 3ο γκολ

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου ο ΠΑΟΚ έκλεισε  τους διαδρόμους και με την γνωστή τακτική πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δύο φορές έφτασε απειλητικά στα καρέ του Γκσπούρνινγκ. Στο 34' ο Ιβιτς σεντράρει από δεξιά με τον Μουσλίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Η δεύτερη φάση στο 45ο λεπτό με τον Κοντρέρας να βγάζει τετ-α-τετ τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος άνοιξε την μπάλα με τον Γκσπούρνινγκ να βγαίνει και να διώχνει.

Νέα πρόσωπα για την  Ξάνθη

Ο Νίκος Κεχαγιάς στο  ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου  αποφάσισε να αντικαταστήσει του  Παπαδημητρίου που τα βρήκε σκούρα με του Λίνο και Σορλέν, αλλά και τον Μπούγκα που ήταν ακίνδυνος σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο νεαρός τεχνικός πέρασε τους Στίγκα και Έλινγκτον με την προσδοκία πως θα δώσουν άλλη πνοή στο παιχνίδι της Ξάνθης. Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με την 11αδα του πρώτου ημιχρόνου.

Έστησε  πάρτι στο δεύτερο  ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αφηνιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες  του Σάντος να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο.   Τρεις  κλασσικές ευκαιρίες και ένα  γκολ από τον Βιερίνια ήταν η προσπάθεια  για την «ασπρόμαυρη» αρμάδα Στο 57' δυνατό  Σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή με τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει δύσκολα πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Στο 63' ο Λίνο εκτελεί φάουλ με τον Μαλεζά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει την προβολή αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης διώχνει την μπάλα με το πόδι πάνω στον Μαλεζά που πιάνει την κεφαλιά και ο Γκσπούρνινγκ την διώχνει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.

Δεύτερο γκολ για Βιερίνια

Ο Βιερίνια βρήκε δεύτερη  φορές δίχτυα. Ο Ίβιτς από τα δεξιά είδε τον Βιερίνια να κινείται στην περιοχή της Ξάνθης έβγαλε την σέντρα και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ στο 78' είχαμε φάση διαρκείας στα καρέ του Γκσπούρνινγκ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει το εξ’ επαφής σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα φτάνει στον Ιβιτς που ανατρέπεται με τον διαιτητή να αφήνει πλεονέκτημα  ο επερχόμενος Σορλέν θα σουτάρει αμαρκάριστος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και άουτ. 


MAN OF THE MATCH: Πέτυχε δύο γκολ στο 7’ και στο 66’ λεπτό. Συμμετείχε στο δεύτερο με τον Βλάντα Ίβιτς, ενώ έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιερίνια που είχε πολλά κέφια σήμερα στα Πηγάδια, ενώ μετά από πολλές αγωνιστικές βρήκε δίχτυα  

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης βρέθηκε εκτεθειμένη αρκετές φορές και το πλήρωσε ακριβά. Ειδικά στα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ με τον Βιερίνια ανενόχλητος να πιάνει την κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, αλλά και στο γκολ  του Ίβιτς.    

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: 
Ο Γκσπούρνινγκ ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο της Ξάνθης στα Πηγάδια. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν φέρει ευθύνη στα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ενώ έσωσε την Ξάνθη σε πολλές κλασσικές ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ 

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Νίκος Κεχαγιάς αποφάσισε να παίξει επιθετικά χρησιμοποιώντας δύο επιθετικούς. Αυτό το πλήρωσε ακριβά η Ξάνθη καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πληθώρα παικτών στο κέντρο που έκαναν ότι ήθελα.    

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
 Απαρατήρητος πέρασε ο Τριτσώνης ίσως γιατί ο νικητής είχε φανεί πολύ νωρίς. Όμως ο Αθηναίος ρέφερι έκανε λάθος στην φάση του 78ο λεπτού που δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Ίβιτς. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σαν σίφουνας πέρασε ο ΠΑΟΚ από τα Πηγάδια που έπιασε κορυφή στην αυλαία της 24ης αγωνιστικής. Ο Δικέφαλος είχε πάθος θέληση για την νίκη. Την πήρε και τώρα περιμένει να δει τι θα κάνουν αύριο (28/2) οι Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ο Πρωταθλητής πάντως κόσμος του ΠΑΟΚ δεν τον σταμάτησε κανένας Πανόπουλος, καμία Αστυνομία στα δεκάδες μπλόκα που είχαν στήσει για να αποτρέψουν την παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ξάνθης. 

LIVE GAME:

89’ Αλαγή γοια  τον ΠΑΟΚΟ Εντίνιο στην θέση  του Γκαρσία

85’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Φωτάκης στην  θέση του Ίβιτς 

80’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Κριστιάνο στην θέση του Βιερίνια

78' Φάση διαρκείας  στα καρέ του Γκσπούρνινγκ  με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης  να διώχνει το εξ’ επαφής  σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα  φτάνει στον Ιβιτς που ανατρέπεται  με τον διαιτητή να αφήνει  πλεονέκτημα  ο επερχόμενος Σορλέν θα σουτάρει αμαρκάριστος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

72’ Κίτρινη κάρτα  στον Λουτσιάνο 

68’ Αλλαγή για  την Ξάνθη ο Λουτσιάνο στην  θέση του Κιντάνα

67' ΓΚΟΛΛΛ! Το 0-3. Ο Ίβιτς από τα δεξιά είδε τον Βιερίνια να κινείται στην περιοχή της Ξάνθης έβγαλε την σέντρα και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

63' Ο Λίνο εκτελεί  φάουλ με τον Μαλεζά να βγαίνει  στην πλάτη της άμυνας και  να κάνει την προβολή αμαρκάριστος  μέσα στην μικρή περιοχή. Ο  τερματοφύλακας της Ξάνθης διώχνει την μπάλα με το πόδι πάνω στον Μαλεζά που πιάνει την κεφαλιά και ο Γκσπούρνινγκ την διώχνει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ!

57' Σουτ του Βιεϊρίνια  έξω από την περιοχή με τον  Γκσπούρνινγκ να διώχνει δύσκολα  πέφτοντας στην δεξιά του γωνία

46’ Αλλαγή για την Ξάνθη ο Έλινγκτον στην θέση του Μπούγκα

46’ Αλλαγή για  την Ξάνθη ο Στίγκα στην  θέση του Παπαδημητρίου

45’ Ο Κοντρέρας  βγάζει τετ-α-τετ τον Μουσλίμοβιτς, όμως ο Βόσνιος επιθετικός  άνοιξε πολύ την μπάλα χωρίς  να μπορεί να την προλάβει  με αποτέλεσμα να βγει ο Γκσπούρνινγκ και να διώξει.

35’ Ο Σνάουτσνερ  με δυνατό διαγώνιο σούτ υποχρέωσε  τον Γκσπούρνινγκ να πέσει  στην γωνία και να διώξει  σε κόρνερ.

34'  Ο Ιβιτς σεντράρει  από δεξιά με τον Μουσλίμοβιτς  να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας  την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

27’ Ο Πόι από  τα δεξιά έβγαλε την σέντρα  ο Κοντρέρας βάζει ριψοκίνδυνα  το πόδι και πριν αυτή φτάσει  στον Μπούγκα αυτή περνάει  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι  του Χαλκιά.

22’ Πέναλτι ζήτησε  ο ΠΑΟΚ σε τράβηγμα του Βάλλα  πάνω στον Μουσλίμοβιτς

18’ Ο Πόι βρήκε  με το κεφάλι τον Μπούγκα  και αυτός με γυριστό προσπάθησε  να απειλήσει την εστία του  ΠΑΟΚ, όμως ο Χαλκιάς έπεσε  και μπλόκαρε.

12’ ΓΚΟΛΛΛ! Το 0-2 . Ο Σνάουτσνερ πέρασε κάθετη πάσα στον Βιερίνια, ο Πορτογάλος έβγαλε την σέντρα ο Ίβιτς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

10’ Ο Πόι από  τα αριστερά έβγαλε την σέντρα  ο Μπούγκα, αλλά ούτε ο Κιντάνα που βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

7’ ΓΚΟΛΛΛ! Το 0-1. Ο Λίνο από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Βιερίνια στο πρώτο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά και χωρίς να έχει πιέσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 



Skoda Ξάνθη (Νίκος  Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (46’ Στίγκα), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46’ Έλινγκτον), Λέιτε, Στρμπα, Πόι, Κιντάνα (68’Λουτσιάνο).

ΠΑΟΚ: Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία(89’ Εντίνιο), Βιτόλο, Βιεϊρίνια(80’ Κριστιάνο), Λίνο, Ιβιτς (85’ Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις