Δεν είχε την προσωπικότητα για την «υπέρβαση»

Ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να νικήσει. Με το 1-0 όμως πέταξε στα σκουπίδια την καλύτερη εμφάνισή του σε ντέρμπι της Αθήνας, αυτή δηλαδή του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή η εμφάνιση πήγε στράφι εξαιτίας της αντίδρασης που είχε μετά την επίτευξη του γκολ του Μαντούκα. Είναι εκνευριστικό για όλους όσοι υποστηρίζουν την ομάδα να τη βλέπουν να μην έχει το ψυχικό σθένος να αντιδράσει για σχεδόν ένα ημίχρονο (το δεύτερο δηλαδή) στο γκολ που δέχτηκε. Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο αν αποκτηθούν παίκτες που να μπορούν να προσθέσουν αυτό που έλειπε χθες από τον ΠΑΟΚ μετά το 1-0. Τι είναι αυτό; Η προσωπικότητα… Αυτό ήταν που χθες δεν υπήρχε μετά το γκολ. Είναι όμως ένα στοιχείο απαραίτητο γι' αυτά τα παιχνίδια και για το βήμα παραπάνω που λέγεται υπέρβαση.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι πιο ομάδα από την ΑΕΚ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το αποτέλεσμα. Γι' αυτό τον λόγο δεν μπορεί να φέρει ευθύνη ο προπονητής. Ο Σάντος προετοίμασε το παιχνίδι καλύτερα από τον Μπάγεβιτς. Ο ΠΑΟΚ εγκλώβισε την ΑΕΚ στην έδρα της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Από εκεί και μετά, αυτά τα παιχνίδια είναι υποθέσεις των παικτών. Οταν όμως ο Μουσλίμοβιτς δεν μπορεί να τελειώσει αυτό το τετ α τετ, ο Βιτόλο αποφεύγει να πλασάρει στην κενή εστία του Σάχα, και όταν ο ΠΑΟΚ μειονεκτεί σε μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις, τότε δεν μπορεί να βρεθεί σε θέση ισχύος.

Ακόμη ένα στοιχείο που στοίχισε στον ΠΑΟΚ ήταν η ίωση τη τελευταίας στιγμής που ταλαιπώρησε τον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός εμφανίστηκε σαφώς επηρεασμένος από αυτήν και το αποτέλεσμα ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνισή του, κάτι που είχε αντίκτυπο στις επινοήσεις αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Για τον ΠΑΟΚ τίποτα δεν αλλάζει από εδώ και στο εξής. Πρέπει να συγκεντρωθεί στους επόμενους αγώνες και να διατηρήσει –από το χθεσινό παιχνίδι του– το καλό διάστημα. Σίγουρα πάντως κέρδος, το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει κάποιος στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ, είναι η συμπεριφορά του Κοντρέρας με τον Τσιρίλο, που ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις