Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του  Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του  ημιχρόνου πήρε την νίκη απέναντι στην Καβάλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά  που προβλημάτισε με την εμφάνισή του για την συνέχεια του Πρωταθλήματος  και των αγώνων των play off. 

Όσοι είδαν το Ρεάλ –Μπαρτσελόνα και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ισπανικές ομάδες και αποφάσισαν να πάνε στην Τούμπα έκαναν πολύ κακός. Θέαμα μηδέν, φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και μάλιστα όλες στο πρώτου ημίχρονο. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβετε το πόσο τυχεροί ήσασταν όλοι εσείς που δεν είδατε τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Καβάλα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου  

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με το 4-4-2 το οποίο δοκίμασε καθ’ όλη την εβδομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίνο. ΟΙ δύο κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Το χώρο του κέντρου οι Βιτόλο και Φωτάκης στην μεσαία γραμμή, με τον Σορλέν αριστερά  και τον Μουν δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Βιερίνια μαζί με τον Μουσλίμοβιτς  

Με προπονητή τον  Κώστα Τσαλίκη, μετά την απομάκρυνση  του Ολλανδού Ντε Μος η ομάδα  της Καβάλας θα προσπαθήσει στην Τούμπα  να μετριάσει της εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Ο υπηρεσιακός προπονητής των «αργοναυτών» επέλεξε να ξεκινήσει με σχήμα 4-5-1 με τους Ιτανζ κάτω από τα δοκάρια, Οικονόμου δεξιά και Παβίσεβιτς αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ντουγκλάο και Θεοδωρέλλη. Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Ντιέ και Ντικροκ. Στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ορούμα με τον Ρινκον να κινείται αριστερά και τον Ονουάτσι δεξιά. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σμόλαρεγκ.

Ο Μουσλίμοβιτς το γκολ

Αυτό που κρατάμε  ως εικόνα από το πρώτο ημίχρονο είναι το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με τον Μουσλίμοβιτς. Νωρίτερα, δηλαδή στα 45λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια. Με το γνωστό σύστημα  βγάζω σέντρα και η μπάλα όπου πάει ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να φτάσει στο γκολ. Κομματάκι δύσκολο καθώς ο Ιτάνζ ήταν σταθερός όπως και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Μόνο  Βιερίνια

Οι γηπεδούχοι έχοντας  σε πολύ καλή ημέρα τον Βιερίνια προσπάθησε στην θέση που τον έβαλε  τον Σάντος, δίπλα στον Μουσλίμοβιτς, να «τρυπήσει» την άμυνα της Καβάλας. Οι  οποίες καλές προσπάθειες δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς είχαν ως αποδέκτη τον Πορτογάλο επιθετικό.

Μόνο  αμυντικά η Καβάλα

Η ομάδα του Κώστα  Τσαλίκη προσπάθησε κυρίως αμυντικά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα  και με αντεπιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Χαλκιά. Πριν πετύχει το γκολ ο Μουσλίμοβιτς αμυντικά στάθηκε αρκετά καλά, επιθετικά όμως δεν υπήρχε. 

Παπάζογλου  αντί του Μουν

Ο Φερνάντο Σάντος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποφάσισε να κάνει την πρώτη αλλαγή. Ο μέτριος Μουν πέρασε εκτός αγώνα και την θέση του πήρε ο Παπάζογλου. Ο Δικέφαλος με δύο βαριά κορμιά στην επίθεση και τον Βιερινία να επιστρέφει στην φυσική του θέση, του πλάγιου επιθετικού.

Το  απόλυτο μηδέν

Όσοι παρακολούθησαν το δεύτερο ημίχρονο είτε από το γήπεδο, είτε από το συνδρομητικό κανάλι ήταν άτυχοι. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές

σε σημείο που  ο θεατής να πιάνει κουβέντα με τον  διπλανό του για το πώς πέρασαν  το Πάσχα. Αν δει κανείς το LIVE θα αντιληφθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο μόνο μια ευκαιρία δημιουργήθηκε από τον ΠΑΟΚ  σο 77ο λεπτό. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ με τον Ντουγκλάο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα  λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ 


MAN OF THE MATCH: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με το γκολ που πέτυχε έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ. Ο Βόσνιος επιθετικός πέτυχε το 5ο φετινό του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπράις Μουν δεν μπόρεσε να βοηθήσει το ΠΑΟΚ στην θέση που χρησιμοποιήθηκε (δεξί χαφ). Ο Νοτιοαφικανός ποδοσφαιριστής που τον εμπιστεύτηκε ο Σάντος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε.  

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντελίνο Βιερίνια ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το 67ο λεπτό που αγωνίστηκε. Ο Πορτογάλος επιθετικός τραυματίσθηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. 

Η ΓΚΑΦΑ:
 Έχουμε την εντύπωση πως η Καβάλα φοβήθηκε υπερβολικά τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα α μην δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στο αποψινό παιχνίδι. Οι «αργοναύτες» ήρθαν στην Τούμπα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και το πλήρωσαν. 

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Ντάκος από τον σύνδεσμό διαιτητών Ξάνθη πέρασε ένα ήσυχό βράδυ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που δεν θα θέλουν να θυμάταιθ κανείς 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Βέβαια εκτός από το γκολ κανείς δεν θέλει να θυμάται το παιχνίδι.  

LIVE GAME:

87’ Αλλαγή για  την Καβάλα ο Σουλτανίδης στην  θέση του Ντικροκ

82’ Αλλαγή για  την Καβάλα ο Σόσιν στην  θέση του Σμόλαρεκ

79’ Αλλαγή για  ον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο στην  θέση του Μουσλίμοβιτς

77’ Φάουλ του  Λίνο ο Ντουγκλάο έπιασε την  κεφαλιά με την μπάλα να  γλύφει το οριζόντιο δοκάρι  του Ιτάνζ

76’ Κίτρινη κάρτα  στον Θεοδωρέλλη για φάουλ  πάνω στον Παπάζογλου

73’ Κίτρινη κάρτα  στον Ρινκον 

69’ Αλλαγή για  την Καβάλα ο Ιωάννου στην  θέση του  Ορούμα

67’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης  στην θέση του Βιερίνια

46’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου στην  θέση του Μουν

45’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!!! Ο  Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ  με τους Μουσλίμοβιτς και Τσιρίλο  να πηδάνε για την κεφαλιά.  Η μπάλα όμως χτύπησε στο πρόσωπο του Βόσνιου και προσγειώθηκε στα πόδια. Χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ

41’ Ο Λίνο την σέντρα κεφαλιά του Βιερίνια μπλόκαρε ο Ιτάνζ.

34’ Ο Αραμπατζής  από τα δεξιά έβγαλε την  σέντρα κεφαλιά του Βιερίνια  λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ιτάνζ.

29’ Ο Σορλέν  από τα αριστερά έβγαλε την  σέντρα ο Μουσλίμοβιτς την  κεφαλία άουτ.

26’ Κίτρινη κάρτα  στον Ορούμα για φάουλ πάνω  στον Φωτάκη

23’ Ο Σμολάρεκ  από τα δεξιά έπιασε το σουτ  όμως η μπάλα πέρασε άουτ

20’ Βιερίνια έξω  από την μεγάλη περιοχή σουτ άουτ

18’ Ο Βιερίνια  ξέφυγε από την επιτήρηση του  Ντουγκλάο συρτή σέντρα για  τον Μουσλίμοβιτς πλασέ άουτ.

15’ Δυνατό σούτ  του Βιερίνια η μπάλα πέρασε  δίπλα από το αριστερό δοκάρι  του Ιτανζ.

11’ Ο Βιερίνια  από τα δεξιά έβγαλε την  σέντρα για τον Μουσλίμοβιτς το κεφάλι όμως του Ντουγκλάο έβγαλε την μπάλα κόρνερ. 

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μούν (46’ Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (79’ Φιλομένο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια(67’ Κουτσιανικούλης) 

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: (Κώστας Τσαλίκης) Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμόλαρεκ (82’ Σόσιν), Ορούμα (69’ Ιωάννου), Ντουγκλάο, Ντικροκ (87’ Σουλτανίδης), Ρινγκον, Οικονόμου, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης 


Μικρά-μικρά από Τούμπα


Μία ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καβάλα και το γήπεδο της Τούμπας δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα (Άρης, ΑΕΚ, Λάρισα) έχουν φέρει μια σχετική απογοήτευση στο κόσμο της ομάδας. Η κίνηση περιμετρικά της Τούμπας είναι πολύ περιορισμένη με τους φιλάθλους στα διάφορα πηγαδάκια, να κουβεντιάζουν κυρίως για τους αγώνες των play offs εκεί όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θα συναντήσει τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Άρη.
Χωρίς προβλήματα έφτασαν σχεδόν μαζί οι δύο αποστολές για την αποψινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας. Πρώτη έφτασαν οι «αργοναύτες» και στην συνέχεια αυτή του Δικεφάλου. Νωρίτερα από όλους οι διαιτητές με επικεφαλή τον Ντάκο από τον σύνδεσμό διαιτητών Ξάνθης.

Στα χέρια μας οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μούν, Βιτόλο, Τσιρίλο Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: (Κώστας Τσαλίκης) Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμόλαρεκ, Ορούμα, Ντουγκλάο, Ντικροκ, Ρινγκον, Οικονόμου, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης

Για το καθιερωμένο ζέσταμα βγήκε πρώτος ο τερματοφύλακα της Καβάλας Ιτανζ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της Καβάλας. Από τον ΠΑΟΚ την αρχή έκανε ο Κώστας Χαλκιάς που απέσπασε το χειροκρότημα των φιλάθλων. Μετά από 10λεπτα ακολούθησαν και οι παίκτες του Σάντος
Στο επίκεντρο οι τρεις της Καβάλας
Τρεις συνολικά είναι οι παίκτες από την Καβάλα για τους οποίους ο ΠΑΟΚ φέρεται να ενδιαφέρεται. Ονουάτσι, Ντουγκλάο και Ορούμα σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκονται στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Δικεφάλου.

Για τον Ονουάτσι το φλέρτ «κρατάει» από τον Χειμώνα, όταν ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης είχε επισκεφθεί την Τούμπα παρέα με τον Νιγηριανό επιθετικό. Για τους υπόλοιπους δύο το ενδιαφέρον προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των καλών εμφανίσεων με τα χρώματα των «αργοναυτών».


Έρχεται η Ρόμα έρχονται έσοδα
Λίγο πριν φύγουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους η διοίκηση της ΠΑΕ συμφώνησε με την Ρόμα του Τότι. Το φιλικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21 Μαΐου στο γήπεδο της Τούμπας. Τις προσεχείς ημέρες θα οριστικοποιηθεί και η ώρα έναρξης.
Οι επιτελείς του Δικεφάλου συμφώνησαν με τους ανθρώπους της Ρόμα και θα κλείσουν τη χρονιά με ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς τα πλέι οφ ολοκληρώνονται στις 16 Μαϊου. Μάλιστα η ιταλική ομάδα αναμένεται να έρθει με όλα της τα αστέρια στην Θεσσαλονίκη.
Με την παρουσία της Ρόμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επωφεληθεί οικονομικά καθώς η Τούμπα αναμένεται να γεμίσει και στα ταμεία του συλλόγου θα εισρεύσει ζεστό χρήματα, σε μια χρονική περίοδο αρκετά δύσκολη.
Να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε εναντίον της Λάτσιο στην Ρώμη σε ένα άλλο μεγάλο φιλικό ματς όπου βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του Δικεφάλου. Οι φίλαθλοι της Λάτσιο είχαν βραβεύσει τον Σέρτζιο Κονσεισάο για την προσφορά του στην Ιταλική ομάδα.



Οι νέοι 3-2 τον  Άρη

Με μία ακόμη  νίκη, επί του Άρη αυτή τη φορά με σκορ 3-2, συνέχισε την πορεία της  η ομάδα Νέων Κ-17 του ΠΑΟΚ στο  Πρωτάθλημα Υποδομών ΟΠΑΠ 2009-2010, όπου παραμένει  στην πρώτη θέση της βαθμολογίας  του Β' Ομίλου με 61 βαθμούς.

Η ομάδα του  Δημήτρη Δανιηλίδη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί του Άρη για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι νίκες με 0-3, 5-4 και 0-1 μέχρι και τη σημερινή επικράτηση, που ήρθε χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι: Κομνηνάκης (16'), Γκελάι (66'), Παπαδόπουλος (82'). Για τον Άρη και  τα δύο γκολ πέτυχε ο Μπάκης (39', 45').

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Δανιηλίδης) : Μελισσάς, Κωνσταντινίδης, Αβαλιάν, Λαμπάκης (87' Τουλκερίδης), Κομνηνάκης, Μπαξεβάνος, Παπαδόπουλος (90' Αθανασιάδης), Τσανδάρης (80' Κρινίτσας), Μπολόσης (74' Νικολαίδης), Πέλκας (59' Γκελάι), Κίτσιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις