Προσοχή… δαγκώνει


Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη έδειξε τις διαθέσεις του, 4-1 ενόψει play off στέλνοντας μήνυμα στους άλλους 3 διώκτες του πως δεν πρόκειται να αφήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Δικέφαλος του Βορρά με ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε τέσσερα γκολ (στο 2ο λεπτό με τον Σορλέν, στο 10’ με τον Μουσλίμοβιτς. Στο 17’ ο Τσιρίλο και στο 27’ ο Παπάζογλου), πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Εργοτέλη. Οι κρητικοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 46’ με τον Χρυσοφάκη.

Ότι ακριβώς δοκίμασε στις προπονήσεις το εφάρμοσε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο Φερνάντο Σάντος. Ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 και τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αραμπάτζης και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Σαβίνι. Στο χώρο του κέντρο ήταν οι Γκαρσία Βιτόλο, με τους Βιερίνια και Σορλέν να κινούνται από τα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Παπάζογλου και Μουσλίμοβιτς

Ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε σχήμα 4-3-3 με τον Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Γιαλούσης και αριστερά ο Μπερτόσα. Κεντρικοί αμυντικοί οι Σάρρής και Σασιασβίλι. Οι τριάδα στον χώρο του κέντρου ήταν οι Τζούνιορ, Ορφανός και Φραγκουλάκης, ενώ στην επίθεση οι Ρομάνο και Τσεσνάουσκις από τα πλάγια με τον Βερπακόφσκις.

Με το καλησπέρα 4-0
Πάρτι έστησαν οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος στο πρώτο ημίχρονο. Τέσσερα γκολ σε τέσσερις τελικές προσπάθειες δεν είναι και λίγο. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ρέντα στο παιχνίδι του και ότι δημιουργούσε η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αθανασίου. Ο χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σορλέν, στο 10’ με τον Μουσλίμοβιτς. Στο 17’ ο Τσιρίλο και στο 27’ ο Παπάζογλου.
Οι αφιερώσεις
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν άφησε τον Εργοτέλη να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει από την Τούμπα για ο Ηράκλειο με θετικό αποτέλεσμα. Τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν είχαν και αφιέρωση. Οι Σορλέν και Μουσλίμοβις στον κόσμο. Ο Τσιρίλο στην σύντροφο της ζωής του Έλενα Ασημακοπούλου και ο Παπάζογλου στον Μουσλίμοβιτς για την ασίστ.
Το μυαλό στην Κρήτη
Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν μπορούσε να πιστέψει αυό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.  Οι παίκτες του έδειχναν να σκέφτονται περισσότερο την Κρήτη και τα καλοκαιρινά μπάνια παρά το παιχνίδι. Η αμυντική γραμμή των Κρητικών ήταν τραγική. Από τα τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ τα δύο προήλθαν από λάθος της αμυντικής λειτουργίας.
Το γκολ της τιμής
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καραγεωργίου να κάνει την πρώτη αλλαγή. Ο Χρυσοφάκη παίρνει την θέση του Σαρρή ενώ αλλαγές έχουμε και στην διάταξη του Εργοτέλη όπου προσπαθεί να γίνει πιο συμπαγείς αμυντικά. Ο Χρήστος Χρυσοφάκης ευτύχησε να πετύχει γκολ για την ομάδα του στο πρώτο λεπτό της επανάληψής ύστερα από πάσα του Φραγκουλάκη.
Αναζητούσε κι άλλα γκολ
Ο ΠΑΟΚ για την συνέχεια πολιόρκησε την άμυνα του Εργοτέλη ζητώντας το 5ο γκολ. Δύο φορές έφτασε στο να το πετύχει στο 51ο λεπτό με τον Μουσλίμοβιτς όπου εξ' επαφής κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου. Και στο 70’ με τον Βόσνιο και πάλι  να σουτάρει δυνατά και τον Αθανασίου να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.



MAN OF THE MATCH: Ο Αντελίνο Βιερίνια παρότι ήταν τραυματίας μεσοβδόμαδα έπαιξε κόντρα στον Εργοτέλη  δείχνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το πλούσιο ταλέντο του. Το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ, όμως έκανε όλα τα υπόλοιπα. Έτρεξε

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Εργοτέλη ήταν σε πολύ κακή ημέρα. Η τετράδα και κυρίως τα δύο σέντερ μπάκ δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν με ψυχραιμία με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε λάθη τα οποία η ομάδα τους τα πλήρωσε πολύ ακριβά

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τα τέσσερα γκολ που πέτυχε σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται στους ασπρόμαυρους ενόψει play off. Αυτά προήλθαν και από τις τρεις γραμμές άμυνα, κέντρο και επίθεση.

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Νίκου Καραγεωργίου να χρησιμοποιήσει τον 18χρονο Γιώργο Σαρρή στην θέση του σέντερ μπάκ εξέθεσε τον ίδιο τον Θεσσαλονικιό προπονητή. Όπως επίσης και η απόφασή του να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:  Ο Κώστας Παπασταμάτης όπως και οι βοηθοί του ήταν απλοί θεατές στο αποψινό παιχνίδι. Το μόνο που έκανε  Αθηναίος ρέφερι ήταν να δείχνει σέντρα και να σημειώνει τα γκολ στο μπλοκάκι του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA:  Φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο 40’ το όνομα του Φερνάντο Σάντος αναγνωρίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού, την ώρα που η ομάδα του «κεντούσε» στον αγωνιστικό χώρο.

LIVE GAME:
83’ Κίτρινη κάρτα στον Μπερτόσα για φάουλ πάνω στον Μουσλίμοβιτς
76’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Εντίνιο στην θέση του Μουσλίμοβιτς
71’ Αλλαγή για τον Εργοτέλη ο Σιάκκας στην θέση του Φραγκουλάκη
70’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στην θέση του Σορλέν
70' Δυνατό σουτ από τον Μουσλίμοβιτς, απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αθανασίου.
64’ Αλλαγή για τον Εργοτέλη ο Καρέλης στην θέση του Βερπακόφοσκις
63’Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο στην θέση του Παπάζογλου
51'  Σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς εξ' επαφής κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου
48’ Κίτρινη κάρτα στον Ορφανο για φάουλ πάνω στον Παπάζογλου
46’ ΓΚΟΛ!!! 4-1!!! Με το που μπήκε ο Χρυσοφάκης πέτυχε το γκολ για τον ΕΡγοτέλη ύστερα από πάσα του Φραγκουλάκη
46’ Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Εργοτέλη να κάνει την πρώτη αλλαγή ο Χρυσοφάκης στην θέση του Σαρρή
30’ Καλό σουτ του Φραγκουλάκη λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά
27’ ΓΚΟΛ!!! 4-0!!! Ο Μουσλίμοβιτς πέταξε μπροστά την μπάλα με τον Παπάζογλου να κυνηγάει την μπάλα και τον Σάρρη που την είχε υπό την κατοχή του να την χάνει με τον νεαρό φορ του ΠΑΟΚ να την κερδίζει και να την στέλνει στα δίχτυα
25’ Λάθος του Τσιρίλο κλέβει ο Βερμπακόφσκις προσπάθησε να πλασάρει από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Χαλκιά.
22’ Ο Μουσλίμοβιτς από αριστερά την σέντρα ο Παπάζογλου έπιασε το σουτ άουτ
17’ ΓΚΟΛ!!! 3-0!!! Ο Βιερίνια από δεξιά εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη πετάχτηκε ο Τσιρίλο και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
10’ ΓΚΟΛ!!! 2-0!! Ο Λίνο από αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Μουσλίμοβιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μπροστά από τον Γιαλλούση διπλασιάζοντας τα γκολ του Δικεφάλου.
7’ Ο Βιερίνια ελίχθηκε από δεξιά πέρασε τον Τζούνιορ σουτ άουτ
2’ΓΚΟΛ!!! 1-0!!! Ο Βιερίνια από τα δεξιά έβγαλε την συρτή σέντρα ο Παπάζογλου αρχικά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ η μπάλα στον Σορλέν και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του ΠΑΟΚ



ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπάτζής, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιερίνια, Σορλέν (70’ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς(76’ Εντίνιο),  Παπάζογλου(64’ Φιλομένο).

Εργοτέλης: (Νίκος Καραγεωργίου) Αθανασίου, Γιαλούσης, Μπερτόσα, Σασιασβίλι, Σαρρής(46’ Χρυσοφάκης), Τζούνιορ, Ορφανός, Φραγκουλάκης(71’ Σιάκκας), Τσεσνάουσκις, Ρομάνο, Βερμπακόφοσκις (64’ Καρέλης).


















Στα χέρια μας  οι συνθέσεις των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπάτζής, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιερίνια, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς,  Παπάζογλου.

Εργοτέλης: (Νίκος  Καραγεωργίου) Αθανασίου, Γιαλούσης, Μπερτόσα, Σασιασβίλι, Σαρρής, Τζούνιορ, Ορφανός, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο, Βερμπακόφσκις.

Μια  ώρα πριν ξεκινήσει  η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και  του Εργοτέλη στην Τούμπας ο αριθμός  των φιλάθλων που είχαν προσέλθει  στις θύρες ήταν μικρός. Από την  μία ο καιρός που ήταν βροχερός από το Σάββατο το βράδυ, αλλά και σήμερα(18/4) κράτησε μακριά τους εκδρομείς του Δικεφάλου.

Τυπογραφικό λάθος  ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο  λάθος που έγινε στις συνθέσεις  των δύο ομάδων. Πιο συγκεκριμένα υπήρχε το όνομα του τιμωρημένου  Μαλεζά, αντί του Γκαρσία. Μάλιστα όταν δόθηκαν οι συνθέσεις έτρεχαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για το λάθος.

Πολλά ήταν τα χαμόγελα από την αποστολή του Εργοτέλη κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ευδιάθετοςήταν ο προπονητής των κρητικών Νίκος Καραγεωργίου που έχει πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής.

Στις 18:20 είχαν βγει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας  και οι δύο ομάδες για το καθιερωμένο  ζέσταμα.

Θετικά χολιάστηκαν  στην Τούμπα οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ ήταν ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος και όχι ο Ολυμπιακός.

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μπορεί να μην βρίσκεται στην αποστολή του Εργοτέλη, όμως βρέθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας. Ο δανεισμός του Αρτινού αμυντικού ολοκληρώνεται και αναμένεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και να ενσωματωθεί κανονικά στην ομάδα. «Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Ξέρω ότι είναι δύσκολα καθώς στην ομάδα υπάρχουν πολλοί και έμπειροι παίκτες», τόνισε ο Μπάλάφας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις