Γιατί να μην δεις το Μουντιάλ…

.Πουλώντας πνεύμα αντιλογίας στις κλασσικές λίστες, το sombrero με πλήρη επίγνωση της ειρωνείας του να προτρέπεις κάποιον να μην δει αυτό με το οποίο ασχολείσαι σου δίνει 11 λόγους, για να μην στηθείς μπροστά από την τηλεόραση καλοκαιριάτικα:

1. Γιατί θα υπάρχουν βουβουζέλες. Η πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι ο Διάβολος υπάρχει. Και είναι κακός μέχρι το ..τύμπανο.
2. Γιατί ήλπιζες ότι το ΔΝΤ θα κάνει ένα καλό σ’ αυτήν την χώρα, διώχνοντας όλο το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ αλλά διαψεύστηκες οικτρά. Κι αυτό θα το πληρώσεις. Στην καλύτερη με ..»κίτρινη κάλτσα»!
3. Γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι θα δεις πάλι σε αγώνα της εθνικής Ελλάδος το ένα σέντερ μπακ να δίνει πάσα στο άλλο σέντερ μπακ το οποίο θα δίνει πάσα στο αριστερό μπακ, το οποίο θα επιστρέφει την μπάλα στο δεύτερο σέντερ μπακ, το οποίο θα επιστρέφει την μπάλα στο πρώτο σέντερ μπακ, το οποίο θα την γυρίζει στον τερματοφύλακα, ο οποίος θα τροφοδοτεί το δεξί μπακ και …κάπου εκεί ο Μαντέλα θα επιστρέψει οικειοθελώς στην φυλακή.
4.  Γιατί αν ακούσεις ξανά τον Θεοφιλόπουλο να ονομάζει κάποιον ποδοσφαιριστή ..Ρομάριο, θα σπάσεις κυριολεκτικά την 42″ τηλεόραση που αγόρασες με το καταναλωτικό σου δάνειο και την οποία ακόμα δεν έχεις ξεπληρώσει.
5. Γιατί είσαι γυναίκα. Και ο Μπέκαμ δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι ρομαντικός. Και οΠάτο δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι τραβεστί. Και ο Ρονάλντο δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι λάτρης του στυλ. Και ο Μπερμπάτοφ δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι μετροσέξουαλ. Και οΓκούτι δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι Ιρλανδός. Και ο Ανρί θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι ο Γουέιν Μπρίτζ. Και ο Τέρι θα’ναι εκεί!
6. Γιατί ο θείος του περιπτερά σου είπε ότι αυτοί του ΔΝΤ είναι χωμένοι και στις πολυεθνικές που κονομάνε από το Μουντιάλ. Κι εσύ θέλεις να τους την σπάσεις, που σου κόψανε τον 16ο μισθό!
7. Γιατί θα είναι εκεί οι Γερμανοί με την πειθαρχία τους. Και οι Ιταλοί με το κατενάτσιο τους. Και οι Ουρουγουανοί με τις κλωτσιές τους. Και οι Πορτογάλοι με τον Ρονάλντοτους. Και οι Ασιάτες με τα κουραστικά, ίδια ονόματα τους. Και οι Αμερικάνοι με τον ..ιμπεριαλισμό τους.
8. Γιατί είσαι αντισυμβατικός χαρακτήρας, δεν γουστάρεις την εμπορευματοποίηση του προϊόντος και προτιμάς να ξαναδείς το εναλλακτικό και επικό «The other final» σε επανάληψη.
9. Γιατί έχεις διαρκείας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και πήγες και στα ματς Κυπέλλου. Και πήγες και στα πλέι όφ. Και πλέον έχεις χάσει την πίστη σου στο «joga bonito». Καιστην ζωή στο παιχνίδι γενικότερα.
10. Γιατί πάλι θα περιμένεις εκστασιασμένος την στιγμή που Αργεντινή και Βραζιλίαθα βρεθούν αντιμέτωπες για να ζήσεις αυθεντικές Λατινοαμερικάνικες στιγμές και πάλι αυτή δεν θα έρθει…
11. Γιατί δεν βλέπεις μπάλα γενικότερα. (Τότε τι κάνεις σ’ αυτήν την σελίδα; Δεν πουλάμε καπέλα εδώ, φίλος!)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις