Βραδιά ονείρου!


Φιέστα... Τσάμπιονς Λιγκ στην «φλεγόμενη» Τούμπα έκανε οΠΑΟΚ νικώντας την ΑΕΚ με το «αγαπημένο» 1-0. Το γκολ της νίκης ο Μουσλίμοβιτς. Απέκρουσε πέναλτι του Σκόκο ο Κρέσιτς! Συνθήματα υπέρ Σάντος και κατά «Σάλπι».
Τέταρτη νίκη σε πέντε παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ! Οι Θεσσαλονικείς γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κέρδισαν στην γεμάτη Τούμπα την ΑΕΚ με 1-0, την ώρα που η ομάδα του Μπάγεβιτς δεν μπόρεσε να κάνει βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης των πλέι-οφ. Σημείο κλειδί το χαμένο πέναλτι του Σκόκο.

Με σύστημα 4-4-2 ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σνάουτσερ και αριστερά τον Λϊνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Ο Βιερίνα από τα δεξιά και ο Φωτάκης από τα αριστερά. Στον άξονα ο Βλάντα Ίβιτς και στην κουφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς 

Στην αντίπερα όχθη ο Ντούσαν Μπαγιεβιτς επέλεξε το 4-4-2 και τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Γεωργέα και αριστερά τον Λαγό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Μαιστόροβιτς. Ο Σκόκο από τα δεξιά και ο Λεονάρντο από τα αριστερά. Ο Μάκος μαζί με τον Γιάχιτς στο κέντρο, ενώ στην επίθεση οι Νέμεθ και Τζιμπούρ.  

Παρότι υπήρχαν οι καλές στιγμές και στις δύο εστίες το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς γκολ για τονΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. ΟΙ δύο ομάδες είχαν περίπου τα ίδια ποσοστά κατοχής της μπάλας. Η Ένωση προσπάθησε με τις γρήγορες αντεπιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Κρέσιτς, κυρίως με τους Λεονάρντο και Σκόκο, ενώ ο ΠΑΟΚ με κινητήριο μοχλό τον Ίβιτς προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι ευκαιρίες του Γιάχιτς
Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στα τελευταία δύο λεπτά έφτασε κοντά στο γκολ με τπον  Γιάχιτς να είναι ο πρωταγωνιστής στο 44ο λεπτό με την κεφαλιά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 45’ με το δυνατό σουτ που επιχείρησε και την μπάλα να περνάει να «γλείφει» το οριζόντιο του Κρέσιτς. 

Κάρτες και κλοτσιές
Στα αξιοσημείωτα ήταν η επίδειξη δύναμης του Μιχάλη Κουκουλάκη με τις πολλές κίτρινες κάρτες που μοίρασε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χαρίστηκε σε πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. 

Αποθέωση για Κονσεισάο και γυναικεία ομάδα

Βραβεύτηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο ΚΟνσεισάο για την προσφορά του στο σωματείο. Το βραβείο έδωσε ο διεθνής πορτιέρο της ομάδας Κώστας Χαλκιάς. Στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα έκαναν το γύρο του θριάμβου στο γήπεδο της Τούμπας γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 30.000 φιλάθλους της ομάδας      

Το πέναλτι που άναψε φωτιές
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγιναν απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Στο 47ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Βιερίνια από τον Γεωργέα. Ο Ρέφερι από το Ηράκλειο είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι κάτι που δεν έκανε ένα λεπτό αργότερα. Ο Σνάουτσερ ανέτρεψε τον Σκόκο με τον υποδεικνύει την άσπρη βούλα.

Η αντίδραση του Σάντος

Όλος ο ΠΑΟΚ ξεσηκώθηκε. Μάλιστα ακόμα και ο Φερνάντο Σάντος έφυγε από τον πάγκο μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Σκόκο με τον Κρέσιτς να πέφτει στην σωστή γωνία και να αποκρούει. 

Το γκολ του «Μούσλι»

Η Τούμπα πήρε φωτιά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ  ανάποδες. Τρία λεπτά αργότερα σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε γκολ με τον Μουσλίμοβιτς. Πάντως δίκαια διαμαρτύρεται για την φάση αυτή η ΑΕΚ, αφού πριν την σέντρα προς του Φωτάκη η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή του πλαγίου άουτ.  Ο Βόσνιος που είχε τρελά κέφια στο 64’ έχασε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα όμως το πλασέ του βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς για την συνέχεια ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση των Μαντούκα και Μπλανκο, θέλοντας να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική. Η απάντηση του Σάντος ήταν άμεση. Μ¨εσα οι Παπάζογλου και Εντίνιο, έξω οι Μουσλίμοβιτς και Ίβιτς 


MAN OF THE MATCH: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πέτυχε το γκολ της νίκης επί της ΑΕΚ, ενώ ήταν έχασε την ευκαιρία σε δύο περιπτώσεις να πετύχει κι άλλα γκολ. Στο 72ο λεπτό ο Βόσνιος αντικαταστάθηκε από τον Παπάζογλου κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: 
Ο Σκόκο έχασε το πέναλτι σε καθοριστικό σημείο για την ομάδα του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: O Κρέσιτς που έπιασε το πέναλτι του Σκόκο και κράτησε το μηδέν παθητικό για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Η ΓΚΑΦΑ: Κόκκινη κάρτα, σ' αυτούς τους οπαδούς που πετούσαν στο πρώτο ημίχρονο βεγγαλικά και πλαστικά μπουκάλια στους παίκτες της ΑΕΚ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο  Μιχάλης Κουκουλάκης τα έκανε θάλασσα σε μια αναμέτρηση που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα  για τους γηπεδούχους. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αν κάποιοι πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο χαλαρός απέναντι στην ΑΕΚ γελάστηκαν. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε τον κακό του δαίμονα μέσα στην Τούμπα. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς (72’ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτακης, Βιερίνια (84’ ΚΟυτσιανικούλης), Ίβιτς (73’ Εντίνιο), Σνάουτσερ

ΑΕΚ(Ντούσαν Μπάγιεβιτς) Σάχα, Μαιστόροβιτς, Λεονάρντο (59’ Μαντούκα), Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (69’ Μπλάνκο), Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ(77’ Γκερέιρο), Γεωργέας, Σκόκο

LIVE GAME:
90'+2' Διαγώνιο σουτ του Τζιμπούρ, μπλοκάρει ο Κρέσιτς.
90' Δεύτερη κίτρινη για τον Φωτάκη που αποβλήθηκε.
84’Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στην θέση του Βιερίνια
77’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Γκερείρο στη θέση του Νέμεθ 
73’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Εντίνιο στη θέση του Ίβιτς
72’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου στην θέση του Μουσλίμοβιτς 
69’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Μπλάνκο στη θέση του Μάκου
59’ Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο 
52’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!!! Ο Φωτάκης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα πάνω στην κίνηση έπιασε το σουτ ο Μουσλίμοβιτς στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Σάχα. 
49’ Ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε έστησε την μπάλα στα εννιά μέτρα με τον Κρέσιτς να πέφτει στην γωνία του και να αποκρούει.
48’ Πέναλτι για ην ΑΕΚ σε ανατροπή του Σκόκο από τον Σάουτσερ. 
47’ Πέναλτι ζήτησε ο ΠΑΟΚ από τον Γεωργέα πάνω τον Βιερίνια.
45’ Ο Γιάχιτς έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς
44’ Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε με υπερένταση.
41’  Ο Βιερίνια εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Μαλεζά να την στέλνει άουτ.  
32’ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη για φάουλ πάνω στον Λεονάρντο
31’ Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο γοια φάουλ πάνω στον Τζιμπούρ
30’ Λάθος το Μανωλά η μπάλα στον Μουσλίμοβιτς με τον Βόσνιο να περνάει 
κάθετη μπαλιά στον Βιτόλο, με τον Ισπανό να μην μπορεί να πι΄σει το σουτ και τον Σάχα να βγαίνει από την εστία του και να μπλοκάρει.
29’ Ο Λεονάρντο πάσα κάθετη πάσα στον Νέμεθ βγήκε ο Κρέσιτς και μπλόκαρε
22’ Κίτρινη κάρτα στον Νέμεθ για φάουλ πάνω στον Σνάουτσερ 
20’ Κίτρινη κάρτα στον Λαγό για φάουλ πάνω στον Φωτάκη.
17’ Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα για φάουλ πάνω στον Βιερίνια
16’ Ο Λίνο από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Βιερίνια έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Σάχα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
14’ Λάθος συνεννόηση Σάχα, Μαϊστόροβιτς η μπάλα στον Μουσλιμοβιτς, όμως το πλασέ που επιχείρησε ο Βόσνιος ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να την σταματά με το στήθος.
9' Ο Μάκος γύρισε στον Σκόκο στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός  κάνει το σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μικρά μικρά πριν το παιχνίδι


- Στα χέρια μας οι συνθέσεις ΠΑΟΚ: (Φερνάντο Σάντος) Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτακης, Βιερίνια, Ίβιτς, Σνάουτσερ
ΑΕΚ: (Ντούσαν Μπάγιεβιτς) Σάχα, Μαιστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος, Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ, Γεωργέας, Σκόκο.

Χαλκιάς: «Να μείνει ο Σάντος»
Ο Κώστας Χαλκιάς που θα δει το παιχνίδι με την ΑΕΚ από τα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας μίλησε στο pre game της Nova και έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου προπονητή του ΠΑΟΚ
"Η προσφορά του Σάντος στον ΠΑΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη. Η διοίκηση τον στήριξε τρία χρόνια σε μία χώρα όπου η ικανότητα του προπονητή κρίνεται ακόμη και από ένα αποτέλεσμα. Την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος αλλά ελπίζω ότι αυτή θα είναι η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο. Αυτή θα είναι η παραμονή του στον ΠΑΟΚ".

Ακόμη ο Χαλκιάς, τόνισε: "Στα πλέι οφ επιβεβαιώσαμε την καλή μας πορεία. Είχαμε σταθερότητα. Πετύχαμε τον στόχο μας και δώσαμε χαρά σε αυτού που μας πίστεψαν. Οι ομάδες χτίζονται μέρα με την ημέρα. Τη νέα χρονιά οι προκλήσεις είναι πολλές, χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Αλλά τώρα πρέπει να χαρούμε την επιτυχία."

Πολύ όμορφο σκηνικό με χιλιάδες ασπρόμαυρες σημαίες να ανεμίζουν στην Τούμπα και τα δεκάδες βεγγαλικά να τοποθετούνται στα κάγκελα, σε όλες τις θύρες.
- 20:44 Ο Πάμπλο Γκαρσία πηγαίνει στους φανατικούς και γνωρίζει την αποθέωση. Ο Ουρουγουανός συμμετέχει στις εκδηλώσεις, ενώ ακούγεται «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία. Τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία.
-20:41 Χιλιάδες χαρτάκια  πετάχτηκαν στο γήπεδο ης Τούμπας καθώς την εμφάνισή τους έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ
- 20.20 Ο Μίρκο Σαβίνι μία ώρα περίπου πριν την έναρξη του αγώνα, δήλωσε: "Είναι σημαντική επιτυχία για την ομάδα μου η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ το άξιζε ως ομάδα. Θέλω να μείνω και τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ. Ο Σάντος πρέπει να μείνει στον πάγκο της ομάδας. Η παραμονή του μόνο καλό θα κάνει στον σύλλογο."
Ο Σάντος, οι μεταγραφές και οι αποδεσμεύσεις
Στον ΠΑΟΚ, πολύ σύντομα α ανοίξει το κεφάλαιο Σάντος, μεταγραφές και αποδεσμεύσεις. Οι πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στον Δικέφαλο του Βορρά αυξήθηκαν λόγω της παρουσίας της ομάδας στον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ και της πετυχημένης πορείας της ομάδας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και στα πλεί οφ. ΟΙ δύο πλευρές μετά το παιχνίδι με τηνΑΕΚ θα καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν την προοπτική μιας νέας συνεργασίας.
Τα θέλω του Φερνάντο Σάντος είναι γνωστά στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής, ο πρώτος έχει αποκτηθεί και είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, για να γίνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ λοιπόν καλείται να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Να επενδύσει χρήματα στην αγορά παικτών τα οποία μπορεί και να βγάλει αν καταφέρει να περάσει στο επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ.
Μεταγραφές δεν θα γίνουν μόνο, αλλά και αποδεσμεύσεις. Ο πρώτος που θα φύγεί από την Τούμπα θα είναι  Ματίας Βερόν, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Σάντος από το ξεκίνημα της χρονιάς. Σίγουρα δεν θα είναι και η μοναδική.
- Έξω από το γήπεδο της Τούμπας είναι πεταγμένα φέιγ βολάν στα οποία από τη μία πλευρά γράφουν "Εδώ είναι Τούμπα" και από την άλλη έχουν τις φωτογραφίες του Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με "Χ" στο πρόσωπό τους.
- Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν για τον ΠΑΟΚ ανακηρύχθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος θα βραβευθεί πριν την έναρξη του αγώνα.
- 20:24  Την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κάνει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚΣάχα.
-20:35 Ο Κώστας Χαλκιάς εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και χειροκροτείται από τους φιλάθλους ου ΠΑΟΚ
- 20:36 Οι παίκτες της ΑΕΚ  αρχίζουν το ζέσταμα
- Τριάντα χιλιάδες σημαίες μοιράσθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας. Οι σημαίες υπήρχαν σερ κάθε κάθισμα ενώ μοιράστηκαν και χαρτάκια, ακόμα και στα δημοσιογραφικά θεωρία.
- Μια ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι άνοιξαν τα μπεκ στο γήπεδο της Τούμπας για να είναι πιο μαλακός ο αγωνιστικός χώρος.
- Δέκα λεπτά αργότερα, έφτασε και η αποστολή του ΠΑΟΚ και όπως ήταν λογικό γνώρισε την αποθέωση και την... πολιορκία από τον κόσμο. Ακούγονται πολλά συνθήματα υπέρ του Φερνάντο Σάντος.

- Στις 19:35 έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο γήπεδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και αρκετοί παίκτες είχαν συνομιλίες με γνωστούς τους από την θητεία τους στον ΠΑΟΚ. Παρών και οι Αδαμίδης και Γκρέταρσον. Αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ που μπήκαν στο γήπεδο για την πρώτη... αναγνωριστική επίσκεψη.
- Από τις 16:30 έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμετρικά του γηπέδου. Πολύς κόσμος βρίσκεται στα διάφορα καταστήματα γύρω από την Τούμπα και παρακολουθούν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη

.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις