ΠΑΟΚ-Φενέρμπαχτσε 1-0









Με σκόρερ τον Βιεϊρίνια και... φύλακα άγγελο τον Κρέσιτς που κατέβασε τα ρόλα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το καθαρό 1-0 της Φενέρμπαχτσε.
Ο Πορτογάλος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 19' και έδωσε  προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο, που αν παίξει με την ίδια σοβαρότητα στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει να φοβάται τίποτα.

                                                                                               
Οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν αποφασισμένοι, ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και κράτησαν με νύχια και με δόντια το υπερπολύτιμο 1-0.

Ούτε η πίεση των Τούρκων στην επανάληψη, ούτε η αποβολή του Βιτόλο στο 57' ήταν ικανή να στερήσει από τον ΠΑΟΚ μια δίκαιη και σημαντική νίκη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι, στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με παρόμοια εμφάνιση στην "καυτή" έδρα της Φενέρ, ο Δικέφαλος έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής εκτός από τον σκόρερ Βιεϊρίνια, ήταν ο Κρέσιτς που τις εξαιρετικές του επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του και έχρισε τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση. Τρομερή εμφάνιση από τον Κροάτη πορτιέρο.

Ο αγώνας

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης, με την ενδεκάδα να μην κρύβει εκπλήξεις. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Κοντρέρας και Μαλεζάς, αριστερά ήταν ο Λίνο, ενώ δεξιά ο Μπουσαΐντι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν νωθρά και να χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν. Ο ρυθμός ήταν μέτριος, τα λάθη και από τους 20 ποδοσφαιριστές πολλά και έτσι τα πρώτα λεπτά πέρασαν με... δυσκολία και με το κακό θέαμα.

Παρόλα αυτά, η δύναμη της Τούμπας και η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν άργησε να λειτουργήσει ευεργετικά και να δώσει ώθηση στους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για λογαριασμό του Δικεφάλου στο 13', όταν ο Βιτόλο σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και ανέβαζαν συνεχώς ρυθμό, όμως παρόλα αυτά οι Τούρκοι δημιούργησαν μια σημαντική φάση, όπου το σουτ του Τοπούζ πέρασε άουτ. Αυτή η ευκαιρία βέβαια ήταν μια... παρένθεση, αφού στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Βιεϊρίνια έδειξε τον δρόμο (1-0)


Λίγο πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου ο Βιεϊρίνια με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Μπουσαΐντι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο Δικέφαλος είχε πλέον το προβάδισμα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, κάτι που φάνηκε στα υπόλοιπα λεπτά.

Το τέρμα του Βιεϊρίνια έδωσε φτερά στα πόδια των "ασπρόμαυρων", ο κόσμος συνέχισε να... ντοπάρει τους παίκτες και τα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Στο 21' μάλιστα, ο Βιεϊρίνια έβγαλε στην αντεπίθεση τον Μουσλίμοβιτς, όμως το σουτ του ήταν χλιαρό και δεν ανησύχησε τον Βολκάν.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι έμοιαζαν χαμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν, όμως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σημαντική ευκαιρία, όταν ο Σάντος σούταρε και ο Κρέσιτς έδιωξε με τις γροθιές.

Το σκηνικό πάντως δεν άλλαξε στην συνέχεια, αφού ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα στην συνέχεια. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 26', όπου ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να κρεμάσει τον Βολκάν έπειτα από τρομερή ασίστ του Γκαρσία, αλλά και η ευκαιρία στο 28' όπου ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και ενώ το ημίχρονο έφτανε προς το τέλος, ο Μουσλίμοβιτς είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, όμως ο αμυντικός της Φενέρ έδιωξε πάνω στην γραμμή και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το... ξύπνημα των Τούρκων


Στην επανάληψη, η Φενέρμπαχτσε είχε άγριες διαθέσεις και μπήκε δυνατά, προκειμένου να πετύχει ένα γκολ. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα, ο τεχνικός της τούρκικης ομάδας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο το νέο μεγάλο αστέρι, Νιάνγκ και πράγματι η ομάδα του ανέβασε την απόδοσή της.

Ο Κρέσιτς χρειάστηκε να επέμβει στο 47' και στο 49', ενώ και στην συνέχεια τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Δικέφαλο του Βορρά. Το ευχάριστο για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν πως ο Κροάτης πορτιέρο ήταν σε καλή μέρα και εξουδετέρωνε κάθε κίνδυνο. Αυτό έκανε στο σουτ του Τοπούζ, αλλά και σ' αυτό του Σέλτσουκ στο 52ο λεπτό.

Αποβολή Βιτόλο και άγιος Κρέσιτς


Στην συνέχεια τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, αφού από το 57' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βιτόλο. Παρόλα αυτά,  οι Θεσσαλονικείς δεν... μάσησαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Ο Δερμιτζάκης βοήθησε με τις αλλαγές του, όμως και οι παίκτες (ιδιαίτερα ο Κρέσιτς) έδωσαν μεγάλες μάχες.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα, ο Παπάζογλου έχασε μια φάση που δεν χάνεται, αφού στο μπροστά σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα άουτ και δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, που θα έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο. Και ενώ οι Θεσσαλονικείς δεν διπλασίασαν τα τέρματά τους, λίγο έλειψε να ισοφαριστούν, όμως ο σούπερ Κρέσιτς έδειξε την κλάση του και είπε γι' άλλη μια φορά "όχι".

Ο Οκούζ βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις