ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 2-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σκόραρε ένα γκολ και ετοίμασε άλλο ένα για τον Λίνο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Πλατανιά και πλησίασε τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο ο Αθανασιάδης έχασε πέναλτι



Με νικητή (2-0) τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που έδωσε ο "Δικέφαλος του Βορρά" την Κυριακή (11/11) κόντρα στον Πλα
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αρετόπουλος
ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Πέλκας (61' Παναγιωτούδης), Φωτάκης, Κάτσε, Κίτσιου (46' Λίνο), Σαλπιγγίδης (87' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης
Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κουρτσετσιώτης, Ποτουρίδης, Τζανής, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζίτς (76' Γιακουμάκης), Ουντόζι (80' Μαρτσάκης), Αγκιλέρα Αναστασάκος (83' Ναζλίδης)
Κίτρινες κάρτες: Αγκιλέρα, Παναγιωτούδης, Ποτουρίδης, Αργυρόπουλος, Λίνο
Σκόρερ: Σαλπιγγίδης (68' πεν.), Λίνο (73')

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο φουριόζος στο ματς και έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις στο 4ο λεπτό, αρχικά με ένα σουτ του Κίτσιου και λίγο αργότερα με άστοχη κεφαλιά του Κατσικά από πλεονεκτική θέση. Φτάσαμε στο 11' για να απειλήσει για πρώτη φορά ο Πλατανιάς, όταν ο Μαραγκουδάκης βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, αλλά το μονοκόματο σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 16' και μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης σέντραρε χωρίς, ωστόσο, να αιφνιαδιάσει τον Κηπουρό, ενώ στο 17' ο Καλαϊτζίτς ελίχθηκε μεσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, όμως, το πλασέ του από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Χακόμπο.


Το χαμένο πέναλτι του Κλάους

Ο δραστήριος Σαλπιγγίδης σέντραρε στο 23', ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας κοντά στην μικρή περιοχή, έστρωσε για τον Κίτσιου, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι αστόχησε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αθανασιάδης έπιασε κεφαλιά κάτω από δύσκολες συνθήκες, η μπάλα, όμως, πέρασε έξω.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 32' ο Κλάους έστρωσε στον Πέλκα, το χλιαρό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κηπουρός. Ο Αγκιλέρα μπήκε κατά μέτωπο στο 40', πάσαρε στον Αναστασάκο μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος μοίρασε για τον Μαραγκουδάκη, που σούταρε, αλλά ο Ετο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα. Στο 44' ο Κίτσιου κέρδισε πέναλτι, ο Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτελεση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Πλατανιά.

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό ο Σαλπιγγίδης

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Λίνο να περνάει στην θέση του Κίτσιου και τον ΠΑΟΚ να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ με ένα μακρινό σουτ του Κουμάλο που έφυγε άουτ. Στο 56' ο Αθανασιάδης βρήκε εξαιρετικά τον Ετο, ο οποίος επιχείρησε την συρτή σέντρα, αλλά λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Σαλπιγγίδη έκοψαν οι αμυντικοί του Πλατανιά, ενώ στο 59' ο Φωτάκης σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε έξω.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο "Δικέφαλος" έψαχνε χώρους στην άμυνα του Πλατανιά, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κάνουν την ζημιά στην κόντρα. Στο 67', πάντως, Ποτουρίδης απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι και ο Αρετόπουλος έδειξε για δεύτερη φορά στον αγώνα το σημείο του πέναλτι. Ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ.
Λίγα λεπτά πιο μετά και συγκεκριμένα στο 73' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Στην φάση ήταν και πάλι πρωταγωνιστής ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Λίνο και ο Βραζιλιάνος έγραψε το 2-0.  Στο 83' ο Ναζλίδης έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ, όμως, ο Χακόμπο του είπε "όχι", ενώ στο 86' ο Κηπουρός σταμάτησε δυνατό σουτ του Σταφυλίδη.


Το κλειδί

Η ηγετική εμφάνιση του Σαλπιγγίδη, ο οποίος "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Πλατανιά

Η απογοήτευση

Η επιθετική ανυπαρξία του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις