Δεν προέκυψε τυχαία το όνομα του Γέρμαν Σιστιακόφ στην λίστα των συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέληξε στην επιλογή του 42χρονου τεχνοκράτη του αθλητισμού, μετά από σοβαρή έρευνα και συστάσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Ρωσίας που διατηρούν πολύ στενές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο κυριότερος, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Ανζί, ο "βασιλιάς του χρυσού" στη Ρωσία, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, που για περίπου 2 χρόνια συνεργάστηκε με τον Σιστιακόφ, δίνοντας του ρόλο αντιπροέδρου στην Ανζί.Κερίμοφ και Σαββίδης έχουν διατελέσει αμφότεροι βουλευτές στη ρωσική Δούμα και οι σχέσεις τους είναι σε πολύ φιλικό επίπεδο.
Πρόσφατα, ο Σαββίδης έκανε δηλώσεις στο ρωσικό Τύπο υπερασπιζόμενος το έργο του Κερίμοφ στην Ανζί, προσθέτοντας μάλιστα:"Δεν έχει κουραστεί ο Κερίμοφ, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στο ποδόσφαιρο". Όλες οι πληροφορίες, μάλιστα, συγκλίνουν στην άποψη ότι μέσω του Κερίμοφ, που έχει σχέση με τον ρωσικό κολοσσό, ο Σαββίδης προσπαθεί να εξασφαλίσει χορηγία από την Gazprom για τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον Σιστιακόφ, ο 42χρονος τεχνοκράτης, γεννημένος στο Βίλνιους της Λιθουανίας, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πανεπιστημιο και στη συνέχεια έκανε σπουδές πάνω στον ομαδικό αθλητισμό. Πέρασε από τη ρωσική Λίγκα του μπάσκετ και φυσικά συνέβαλε με τις γνώσεις του και τις διασυνδέσεις του στο στήσιμο της Ανζί με παίκτες όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Σαμουέλ Ετό.
Ο Σαββίδης τον προσέγγισε, τον "έψησε" για το project του ΠΑΟΚ και οι δυο τους συμφώνησαν, ο Σιστιακόφ να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να δει πρόσωπα και πράγματα και να πάρει την τελική απόφασή του. Αν τελικά πει οριστικά το "ναι", το επόμενο βήμα θα είναι να καθοριστούν πλήρως ο ρόλος τόσο ο δικός του, όσο και των Βρύζα, Γεωργιάδη.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις