Π.Α.Ο.Κ.-ΑΙΑΝΤΑΣ 1-2


O «Δικέφαλος» ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο το παιχνίδι κόντρα στους Ολλανδούς, βλέποντας τον Αθανασιάδη να σκοράρει μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να έδωσαν χώρο στον Άγιαξ, ωστόσο ήταν αυτοί που έχαναν τη μία κλασική ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Στο 23’ ο Κλάους μετά από φοβερή πάσα του Λέοβατς δεν μπόρεσε με κοντινή προβολή να νικήσει τον Σίλεσεν.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν μοιραίος γιατί και τρία λεπτά αργότερα μετά από πανέξυπνη κάθετη πάσα του Τσίμιροτ βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο του Άγιαξ, ωστόσο δε σημάδεψε σωστά, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία.

Στο 33’ ο Άγιαξ απάντησε σε μία φάση που δε θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Κασιέρα παίρνει την μπάλα με το χέρι, ωστόσο η ολιγωρία των παικτών του ΠΑΟΚ που νόμιζαν ότι το παιχνίδι σταμάτησε λίγο έλειψε να κοστίσει, με τον Γλύκο να βλέπει την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του, αλλά να τη σταματά πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 44’ ο Τέιλορ παρότι μέχρι τότε επέλεγε να μη σφυρίζει ιδιαίτερα έδωσε ένα τραβηγμένο πέναλτι σε βάρος του Λέοβατς , με τον Κλάασεν να φέρνει το παιχνίδια στα ίσα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον Άγιαξ, οι Ολλανδοί πίεσαν ασφυκτικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ του Γλύκου.

Στο 76’ ο Μυστακίδης που ήρθε από τον πάγκο κυνήγησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά και με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να είναι και πάλι άτυχος, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.

Στα τελευταία λεπτά οι «ασπρόμαυροι» με την παρότρυνση της Τούμπας πήραν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Σε μία ανύποπτη φάση στο 87’ ο Κλάασεν εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Κρέσπο να μην τον προλαβαίνει και έκανε το 2-1.

Ο Άγιαξ με μιάμιση φάση κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ που έχασε σωρεία σπουδαίων ευκαιριών, με τον νόμο του ποδοσφαίρου να δικαιώνεται, δυστυχώς για τον «Δικέφαλο» και το τελευταίο σφύριγμα του πολύ κακού σήμερα Τέιλορ να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει στα πλέι οφ των προκριματικών του Europa League.

Το live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 1-2

90' 
Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

89' 
Ο Κουλούρης στη θέση του Σάκχοφ. 

87' ΓΚΟΛ! 
Ο Κλάασεν με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή αφήνει άγαλμα τον Γλύκο. 

86' 
Ο Μπίσεσβαρ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. 

84' 
Ο Χαρίσης αποθεώνεται, αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Μπίσεσβαρ. 

83' 
Ο Μυστακίδης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ μετά από... ριμπάουντ σε κόρνερ του ΠΑΟΚ, η μπάλα ψηλά άουτ. 

82' Κλέψιμο του Κάμπος, σέντρα στον Κλάους και η μπάλα κόρνερ από παρέμβαση των Ολλανδών. Η Τούμπα στο πόδι! 

81'
 Άλλο ένα λάθος του Τέιλορ, ο οποίος καταλογίζει φάουλ σε βάρος του ΠΑΟΚ, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει. 

80' 
Η Τούμπα πάει να πάρει μόνη της το ματς. Ο κόσμος φωνάζει, δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα και προσπαθεί να πάρει από το χέρι τους παίκτες του Ίβιτς και να τους οδηγήσει στην πρόκριση. 

77' 
Διακοπή στο παιχνίδι, με τους Μυστακίδη και Φέλτμαν να είναι πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Τραυματίστηκαν από την προηγούμενη φάση. 

76' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! 
Απίστευτος Μυστακίδης, διεκδίκησε παλικαρίσια μία χαμένη φαινομενικά μπαλιά, μπήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σίλεσεν. 

75' 
Ο μικροτραυματισμός του Τζαβέλλα είναι η αφορμή για μικρή διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων. 


74' 
Ο ΠΑΟΚ δέχεται πίεση και ψάχνει τρόπο να... παγώσει τον ρυθμό. Παλικαρίσιο φάουλ κέρδισε ο Τζαβέλλας. 

70' 
Ο Μυστακίδης στη θέση του Ροντρίγκεζ.

68' 
Νέο φάουλ στον Κάμπος, το οποίος αρνείται ο Τέιλορ μπροστά στα μάτια του. 

66' 
Κίτρινη κάρτα στον Τέτε. 

64' 
Ο Ελ Γκάζι στη θέση του Ντόλμπερχ. 


*
Έληξε το παιχνίδι στο Ισραήλ, η Χαποέλ Μπερ Σεβά κέρδισε και απέκλεισε τον Ολυμπιακό. 

61' 
Σέντρα-σουτ του Κάμπος από τα δεξιά, μπλοκάρει ο Σίλεσεν. 

60' 
Φάουλ για κάρτα στον Κρέσπο, ο Τέιλορ έχει διαφορετική άποψη. 

57'
 Κίτρινη κάρτα στον Γκουντέλ.

56' 
Κίτρινη κάρτα στον Κρέσπο για διαμαρτυρία. 

54' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Κάμπος έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ, αναγκάζοντας τον Σίλεσεν να μπλοκάρει με μεγάλη δυσκολία και μετά από εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία. 

51' 
Ο Τέιλορ μπορεί να δίνει το φάουλ υπέρ του Τσίμιροτ, ωστόσο δεν τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Φέλτμαν, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα και χωρίς να έχει δίκιο. 

47' 
Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. 

46' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Σέντρα του Κάμπος από τα δεξιά, ο Ροντρίγκεζ παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα πηγαίνει στο πλαινό δίχτυ της εστίας του Σίλεσεν. 

Β' ημίχρονο

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 1-1


45'+1' 
Ο Χαρίσης βρίσκει με κάθετη πάσα τον Κλάους στην πλάτη της άμυνας του Άγιαξ, ωστόσο ο Σίλεσεν βγαίνει και τον προλαβαίνει. 

45' ΓΚΟΛ! 
Ο Άγιαξ ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση του Κλάασεν. 

44' Πέναλτι υπέρ του Άγιαξ και κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς. Υπερβολική η απόφαση του Τέιλορ στην επαφή του Κροάτη με τον Φίρχεφερ.  

40' 
Ο Κάμπος βρήκε τον Κλάους μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ, εκείνος κατέβασε την μπάλα, έστρωσε στον Ροντρίγκεζ, ωστόσο οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ κλείστηκαν και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο για την εστία του Σίλεσεν. 

39' 
Σκληρό μαρκάρισμα του Ρίντενβαλντ στον Χαρίση, ο Τέιλορ δίνει μόνο φάουλ και αποφεύγει και πάλι να βγάλει κίτρινη κάρτα. 

37' 
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκεζ με σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, αλλά καταλήγει στην αγκαλιά του Σίλεσεν. 

35' 
Μακρινό σουτ του Βέστερμαν μετά από απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΟΚ σε σέντρα των Ολλανδών, η μπάλα ψηλά άουτ. 

33' Ευκαιρία για τον Άγιαξ
! Ο Κασιέρα πήρε την μπάλα με το χέρι, η άμυνα του ΠΑΟΚ θεώρησε δεδομένο ότι ο Τέιλορ θα σφυρίξει, ο Άγγλος δεν το έκανε και από την ολιγωρία η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του πορτιέρο του "Δικεφάλου" και λίγο έλειψε να δεχτούν οι "ασπρόμαυροι" ένα γκολ από το πουθενά.Τεράστιο λάθος του Άγγλου διαιτητή. 

32' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Ο Κάμπος πίεσε τον Σίλεσεν, εκείνος έκανε λάθος, ο Κλάους τροφοδότησε τον Σάκχοφ, αλλά η διπλή προσπάθεια του Ουκρανού με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής των Ολλανδών δεν είχε αποτέλεσμα. 

29' 
Το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά, με τον Άγιαξ να πιέζει ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ.

27' 
Μικρη διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

26' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Ο Τσίμιροτ με απίστευτη μπαλιά εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Κλάους ξεκίνησε την προσπάθεια του πίσω από το κέντρο, βγάζει τον αρχηγό του "Δικεφάλου" απέναντι από τον Σίλεσεν, ωστόσο το πλασέ του Αθανασιάδη είναι άστοχο. 

23' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ροντρίγκεζ έβγαλε εξαιρετικά τον Λέοβατς στην πλάτη του, εκείνος με παράλληλη πάσα σε πρώτο χρόνο βρήκε τον Κλάους στην... καρδιά της μεγάλης περιοχής του Άγιαξ, ωστόσο ο Σίλεσεν είχε αυτή τη φορά απάντηση στο εξ' επαφής σουτ του αρχηγού του "Δικεφάλου". 

22' 
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, κάτι που θα πρέπει να κάνει για να αποφύγει την πίεση του Άγιαξ, η οποία με την πάροδο του χρόνου ολοένα και αυξάνεται. 

20' 
Ο Κλάους δοκίμασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ, με τον Σίλεσεν να μπλοκάρει. 

17'
 Μαρκάρισμα για κάρτα του Ντάιξ στον Κάμπος, ο Τέιλορ δίνει μόνο το φάουλ και δεν τιμωρεί την αγκωνιά. 

15' 
Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Τσίμιροτ, η μπάλα κόντραρε και ο "Δικέφαλος" κέρδισε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκε. 

14' 
Ο Ντάιξ έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά ο Κρέσπο δεν κατάλαβε την παρουσία του Γλύκου στην πλάτη του, αλλά ευτυχώς τελικά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ.


12' 
Μία ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να δημιουργήσει κίνδυνο, τελικά οι αμυντικοί του "Δικεφάλου" απομάκρυναν την μπάλα.

4' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Αθανασιάδης ανοίγει το σκορ! Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Σίλεσεν, οι αμυντικοί του Άγιαξ δεν έδιωξαν ποτέ την μπάλα και ο Κλάους στο δεύτερο δοκάρι σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

3' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 
Ο Λέοβατς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα και ο Σίλεσεν απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ. 

1' 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τούμπα να... φλέγεται και να σπρώχνει τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς. 

A’ ημίχρονο


Έναρξη αγώνα

Στον πάγκο για τον Άγιαξ: Μπουρ, Μπαζούρ, Ελ Γκάζι, Σούνε, Φαν Ντε Μπέεκ, Ντε Λιτ, Ζίβκοβιτς.

Άγιαξ: Σίλενσεν, Τέτε, Βέλτμαν, Φίρχεφερ, Ρίντεβαλντ, Γκουντέλ, Ντάικς, Κλάασεν, Βέστερμαν, Κασιέρα, Ντόλμπερχ.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κάνιας, Τζιόλης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης και Κουλούρης.

ΠΑΟΚ:  Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: 4' Αθανασιάδης- 45', 87' Κλάασεν

Ασίστ: 4' Ροντρίγκεζ-

Δοκάρι: -

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ

Βοηθοί: Γκάρι Μπέσγουικ και Λι Μπετς Λι Μέισον

Τέταρτος διαιτητής: Κρεγκ Πάουσον.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ματέο Σιμόνε Τρεφολόνι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις