«Μπαλωθιά» Παπάζογλου

papazoglou-ofi.jpgΜία ομάδα για να μπορεί να λέγεται μεγάλη, θα πρέπει να κερδίζει ακόμα και αν δεν παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, ακόμα και αν ο αντίπαλός της για ένα ολόκληρο ημίχρονο την έχει κλείσει στην περιοχή της. Ο ΠΑΟΚ το απέδειξε κόντρα στον ΟΦΗ στο «καυτό» Γεντί Κουλέ. Οι Θεσσαλονικείς με μια λόμπα του Παπάζογλου (40') πήραν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου. Παράπονα των Κρητικών για την φάση του 12' με τον Μουν να χτυπάει τον Βεζυρίδη εκτός φάσης.


Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Είναι μια χιλιοειπωμένη έκφραση και έχει να κάνει με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στο όποια ομάδα χάνει τις ευκαιρίες, τότε είναι πολύ πιθανόν να δεχθεί αυτή το γκολ. Ο νόμος αυτός επιβεβαιώθηκε και στο Ηράκλειο, με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ και τον χειρότερο για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί στο μεγαλύτερο διάστημα είχαν τον έλεγχο, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως έφτανε ένα λάθος του Νατσούρα και ένα εξαιρετικό πλασέ του Παπάζογλου για να δουν τους αντιπάλους τους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ.

Χλιαρό ξεκίνημα

Στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο, θέλοντας αρχικά να διασφαλίσουν τα νώτα τους. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία, με τον Κιάσσο στο 4' να πιάνει το δυνατό σουτ και τον Κρέσιτς να διώχνει σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 17' δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

Χτύπημα εκτός φάσης

Όταν λέμε το παραμικρό, αναφερόμαστε σε φάση, γιατί 12' υπήρξε μια στιγμή που άφησε τους γηπεδούχους να γκρινιάζουν. Συγκεκριμένα ο Βεζυρίδης μπλόκαρε την μπάλα, όμως ο Μουν τον χτύπησε εκτός φάσης, με τον διαιτητή να μην βλέπει τον παίκτη του ΠΑΟΚ να χτυπά τον αντίπαλό του.

Φάση Βιεϊρίνια και μετά μόνο ΟΦΗ

Πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ, με τον Βιεϊρίνια να πιάνει το σουτ και το Βεζυρίδη να μπλοκάρει. Από εκείνο το σημείο στο γήπεδο υπήρξε μόνο μία ομάδα και αυτός ήταν ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί πίεζαν συνεχώς τους αντιπάλους τους και με τους Κιάσσο και Μανούσο, έκλεισαν τους αντιπάλους στα καρέ τους. Δυστυχώς για τους ίδιους και για τον κόσμο που βρέθηκε στο Γεντί Κουλέ, η υπεροχή αυτή ήταν ανούσια, καθώς ούτε ο Μανούσος, ούτε ο Βλόνταρτσικ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλές θέσεις.

Τραγικό λάθος και εξαιρετικό πλασέ

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, όποιος χάνει τις ευκαιρίες δέχεται και το γκολ, κάτι που έγινε και στην Κρήτη. Ο ΠΑΟΚ ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά για να το πετύχει χρειάστηκαν δύο πράγματα. Αρχικά ένα τραγικό λάθος του Νατσούρα που προσπαθώντας να γυρίσει στον Βεζυρίδη, πάσαρε στον Παπάζογλου και ένα εξαιρετικό πλασέ από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, που κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, πραγματοποιώντας το τελικό 0-1 στο 40'.

Κατακόρυφη πτώση του θεάματος στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα έπεσε κατακόρυφα, καθώς από την μία οι γηπεδούχοι, μετά τον τρόπο που έφαγαν το γκολ, φάνηκε να μην είχαν την ψυχολογική διάθεση να αντιδράσουν και από την άλλοι οι φιλοξενούμενοι, θέλησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, καθώς αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να κρατήσουν το 0-1. Τελικά το πέτυχαν παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ ωστόσο έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.    

Man of the match: Από την στιγμή που ένα παιχνίδι λήγει με 1-0 και η ομάδα που κερδίζει δεν έχει κάνει και πολλές φάσεις, τότε δεν μπορεί να είναι άλλος από τον καλύτερο παίκτη από τον σκόρερ. Τον τίτλο δηλαδή στο παιχνίδι του Γεντί Κουλέ κερδίζει ο Παπάζογλου που με ένα εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Αδύναμος κρίκος: Τι και αν κατάφερε μαζί με τους συμπαίκτες του να κρατήσουν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ εκτός εστίας του Βεζυρίδη. Το τραγικό λάθος του Νατσούρα στο γκολ του Παπάζογλου τον κάνει και δικαίως αδύναμο κρίκο.

Στο ύψος του: Ο Μανούσος. Ο επιθετικός του ΟΦΗ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος και παρότι δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η γκάφα: Θα αναφερθούμε στο ίδιο θέμα με τον αδύναμο κρίκο, αλλά έκρινε και το παιχνίδι. Μιλάμε για την φάση του 40', με τον Νατσούρα να κάνει την μεγάλη γκάφα και να προσφέρει έτοιμο γκολ στον Παπάζογλου που δεν έχασε την ευκαιρία δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Παπασταμάτης δεν είχε προβλήματα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς δεν υπήρξε και κάποια σημαντική φάση. Στην μοναδική ωστόσο που έγινε και αναφερόμαστε στην κλοτσιά του Μουν στον Βεζυρίδη στο 12' δεν αντιλήφθηκε πως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε πιάσει ήδη την μπάλα και δεν τιμώρησε ως όφειλε τον παίκτη του «δικεφάλου του βορρά».

Το ταμείο του Gazzetta: Στον ΟΦΗ από την αρχή της χρονιάς δεν σταματούν να λένε πως πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως στο Κύπελλο θα καθόντουσαν να χάσουν. Αυτό το έδειξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτό που τους μένει είναι η πικρή γεύση της ήττας, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς χωρίς να φορτσάρουν έφτασαν στους «16» σε ένα θεσμό που κάθε χρονιά είναι μέσα στους στόχους τους. Σε γενικές γραμμές και οι δύο μπορούν κάλλιστα παρά το κακό παιχνίδι να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι γηπεδούχοι για την εμφάνιση εν' όψει Β' Εθνικής και οι φιλοξενούμενοι για την πρόκριση.

Συνθέσεις ομάδων


ΟΦΗ (Νίκι Παπαβασιλείου): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (46' λ.τ. Λάμεσιτς), Κωνσταντινίδης, Μπερτίν, Νατσούρας, Κιάσσος, Οργκανίστα, Μπουτ (64' Καρακατσάνης), Μανούσος (78' Περογαμβράκης), Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Μουν (46' Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο, Βερόν (64' Γκαρσία), Βιεϊρίνια.



LIVE GAME

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ


90' Λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ.

83'
Δυνατό σουτ του Κιάσσου με τον Κρέσιτς να μπλοκάρει εύκολα.

72'
Πολύ ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη, με τον Βεζυρίδη ωστόσο να προλαβαίνει και μπλοκάρει πέφτοντας στα πόδια του νεαρού επιθετικού.

71'
Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαλεζάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Βεζυρίδη.

65'
Σουτ του Καρακατσάνη με τον Κρέσιτς να μπλοκάρει.

58'
Δυνατό σουτ ο Βιεϊρίνια με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

46'
Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45'
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0

45'
Εξαιρετική ενέργεια από τον Βιεϊρίνια που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά δεν βρήκε στόχο με το σουτ που έκανε

43'
Πολύ καλό σουτ του Κιάσσου με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

40'
ΓΚΟΛΛΛΛ!!! Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με πλασέ του Παπάζογλου που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Νατσούρα προς τον Βεζυρίδη. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη καλή στιγμή για τον «δικέφαλο», μετά το σουτ του Βιεϊρίνια στο 17'.

37'
Καλύτεροι οι Κρητικοί έχουν κλείσει στην άμυνα τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος

34'
Τεράστια ευκαιρία για τους Κρητικούς με τον Μαλεζά με προβολή να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Βλόνταρτσικ

28'
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Μανούσο να πιάνει άσχημα την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα άουτ, κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα από τον συμπάικτη του Μπερτέν που ήταν σε σαφώς καλύτερη θέση

25'
Ωραία προσπάθεια από τον Μανούσο, με τον Κρέσιτς να μπλοκάρει το σουτ του παίκτη του ΟΦΗ

20'
Κεφαλιά του Παπάζογλου με την μπάλα να φεύγει άουτ

17'
Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Βιεϊρίνια να κάνει το σουτ από αριστερά και τον Βεζυρίδη να διώχνει

12'
Χτύπημα του Μουν στον Βεζυρίδη, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να έχει ήδη μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς να υπάρξει συνέχεια από τον διαιτητή.

4'
Σουτ του Κiάσσου, έδιωξε σε κόρνερ ο Κρέσιτς.

1'
Έναρξη αγώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις