Ο ΠΑΟΚ και... νεκρούς ανασταίνει





Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα με την ψυχολογία στα ύψη και με αξιώσεις για το διπλό, κόντρα στην παραπαίουσα ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με κεκτημένη ταχύτητα από το ντέρμπι με τον Αρη, κυριάρχησε για 48 λεπτά και έφτασε κοντά στο γκολ με τους Φωτάκη και Μουσλίμοβιτς. Το γκολ του Μαντούκα, όμως, αποσυντόνισε του ασπρόμαυρους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και συμβιβάστηκαν με άλλη μια ήττα στο Λεκανοπέδιο.

Ο Φερνάντο Σάντος διατήρησε, κατά τα 9/11, την ομάδα που θριάμβευσε επί του Αρη, προχωρώντας σε δύο μονάχα αλλαγές, εκ των οποίων η μία αναγκαστική.  Ο Πορτογάλος προτίμησε την εμπειρία του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ χρησιμοποίησε τον Γιώργο Φωτάκη, αντί του Ολιβιέ Σορλέν, που ταλαιπωρείται από ίωση.
Μάλιστα, ο Ελληνας χαφ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μόλις στο τρίτο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας, με το ελαφρυντικό, βέβαια, ότι βρέθηκε σε πλάγια θέση, αφότου ξεπέρασε τον Σάχα. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, ξεκίνησε δυναμικά και συνέχισε στον ίδιο ρύθμο, επιδεικνύοντας πρόδηλη τάση να κυριαρχήσει. Οι γηπεδούχοι, προϊόντος του χρόνου, ισορρόπησαν, αλλά δεν είχαν τρόπους να φανούν απειλητικοί για την εστία του Χαλκιά. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να φανεί εκ νέου επικίνδυνος, στην εκπνοή του ημιχρόνου, δια ποδός Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος φορ, όμως, νικήθηκε δις από τον Σάχα, που κατέβασε τα ρολά.
Αυτό, όμως, που δεν κατάφερε ο Μούσλι το κατάφερε ο Μαντούκα, με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σκόκο «χόρεψε» τους Γκαρσία και Βιτόλο, σούταρε ανεπιτυχώς, η μπάλα, όμως, έφτασε στον Βραζιλιάνο μέσο, που δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΚ, λοιπόν, κόντρα στη ροή του αγώνα, προηγήθηκε, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να ψάχνει πλέον για την ισοφάριση, σε ένα παιχνίδι που ήλεγχε πλήρως. Ο Σάντος είδε το πλάνο του να γκρεμίζεται και προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, με την είσοδο του ταχύτατου Κουτσιανικούλη. Ο «Κούτσια», μάλιστα, έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, πραγματοποιώντας, στο 63’, την ασίστ στον Ιβιτς, ο οποίος, όμως, σούταρε χλιαρά, ευρισκόμενος σε θέση βολής. Στο 66’, ήταν η σειρά του Χαλκιά να δείξει την κλάση του, αποκρούοντας ενστικτωδώς τη δυνατή κεφαλιά του Χερσί. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ελληνας πορτιέρο είχε την τύχη με το μέρος του, όταν η βολίδα του Σκόκο προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του. Ενα σουτ του Βιεϊρίνια στο 78’ ανησύχησε κάπως τον Σάχα, ενώ ο Σάντος αποφάσισε, δέκα λεπτά πριν το τέλος, να ρισκάρει, περνώντας στο παιχνίδι τον Θανάση Παπάζογλου στη θέση του Πάμπλο Γκαρσία και αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, ήταν καλύτερος, τουλάχιστον για 48 λεπτά, σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του στην Αθήνα την τελευταία διετία, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι βρήκε τον τρόπο να… δεχτεί γκολ στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ, έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ, «ανέστησε» τη χειρότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (68` Αλβες), Αραούχο, Καφές, Μάκος, Μαντούκα, Χέρσι (78` Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο (90΄ Γκερέιρο)

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (80` Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (61` Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς.

Διαιτητής: Σταθόπουλος
Κίτρινες : Μάκος, Βιτόλο, Ιβιτς, Αραμπατζής, Χέρσι, Κοντρέρας

Σχόλια

  1. κρατάμε μόνο ότι ο παικταράς πρέπει να πλαισιωθεί από 3-4 καλούς παίκτες και η ομάδα θα πετύχει αυτά που πρέπει!!σε λύπες κ χαρές σ' ακολουθάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις