Ιβιτς και... 1-0, ως συνήθως





Εκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά, εν τέλει, τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα, της οποίας επιβλήθηκε με 1-0. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς, αλλά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα απόδοσης και επέτρεψε στους Θεσσαλούς να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Ευτυχώς, βέβαια, ο στόχος, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη, επετεύχθη. Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να κρατήσει τους τρεις βαθμούς, οφείλει, όμως, να ξεχάσει άμεσα τη χθεσινή εμφάνιση και να κοιτάξει τα δύο κομβικά εκτός έδρας ματς που επίκεινται. 
Ο Φερνάντο Σάντος δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στον καταρτισμό της ενδεκάδας, επιμένοντας στο σύνηθες 4-2-3-1. Ο Γιώργος Φωτάκης επιλέχθηκε τελικά ως παρτενέρ του Βίκτορ Βιτόλο, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ, όπως αναμενόταν, θέση στο βασικό σχήμα πήρε και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε εξαρχής τάση να πιέσει την ευάλωτη άμυνα της ΑΕΛ. Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έκλεψε την μπάλα από τον Μπουκουβάλα, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να απομακρύνει, και, εν συνεχεία ανατράπηκε από τον Μάλαρζ, με τον Παπασταμάτη να υποδεικνύει την εξόφθαλμη παράβαση. Ο Ιβιτς εκτέλεσε το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ και μαζί τον… δρόμο για την ασπρόμαυρη επικράτηση. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να στριμώξει τη «ζαλισμένη» Λάρισα στα σχοινιά, αλλά δεν μετουσίωσε έστω σε ευκαιρία την υπεροχή του. Απεναντίας, οι βυσσινί ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τη συμπλήρωση του ημιώρου έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Κάσας απέτυχε να κοντρολάρει κι ενώ βρισκόταν στη μικρή περιοχή του  Χαλκιά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Αμπουχατζίρα έστειλε την μπάλα άουτ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.
Στο 55’, ο έτερος επιθετικός των Θεσσαλών, ο Γκαστόν Κάσας, κλώτσησε εκτός φάσης τον Χαλκιά, η αντιαθλητική κίνησή του υπέπεσε στην αντίληψη του Παπασταμάτη και ο Αθηναίος ρέφερι του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τουάμα σούταρε με δύναμη από μακριά, όμως ο Χαλκιάς ήταν σε εγρήγορση και αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του.  Στο 66’, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μουσλίμοβιτς σούταρε άτσαλα, μετά τη μαγική κάθετη πάσα του Ιβιτς. Στο επόμενο λεπτό, ο Σάντος θέλησε να δώσει περισσότερο επιθετική χροιά στην ομάδα του, περνώντας τον Παπάζογλου αντί του Φωτάκη και μετατρέποντας το σύστημα του Δικεφάλου σε 4-4-2, με τον Ιβιτς να οπισθοχωρεί στο πλάι του Βιτόλο. Η Λάρισα, όμως, είχε την επόμενη υποψία ευκαιρίας, με τον Χαλκιά να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να τη διώχνει σε κόρνερ, μετά την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Νταμπίζα. Η επόμενη απειλή του Δικεφάλου ήρθε δια ποδός Παπάζογλου, όμως το σουτ του υψηλόσωμου φορ από το ύψος της περιοχής κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του Δικεφάλου προέκυψε από στημένη φάση, με το καλοχτυπημένο φάουλ του Ιβιτς να περνά λίγο άουτ. Στην εκπνοή, ο Παπασταμάτης ήθελε να γίνει εριστικός, ως συνήθως. Και τα κατάφερε, αποβάλλοντας τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος, ουσιαστικά, πάσαρε την μπάλα στον Μάλαρζ, αφότου υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Ευτυχώς, η μέτρια απόδοση της ομάδας δε στοίχισε. Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο και έκλεισε νικηφόρα το 2009 στην Τούμπα, ωστόσο πρέπει να «ανέβει» αν θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Π.Α.Ο.Κ.: Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Αραμπατζής, Μασιέλ Λίνο, Πάμπλο Κοντρέρας, Μπρούνο Τσιρίλο, Βίκτορ Βιτόλο, Βλάνταν Ιβιτς, Γιώργος Φωτάκης (67' Θανάσης Παπάζογλου), Βασίλης Κουτσιανικούλης (83' Μπράις Μουν), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Αντελίνο Βιεϊρίνια (90' Μίρκο Σαβίνι)

Α.Ε.Λ.: Αρκάντιους Μάλαρτζ, Νίκος Νταμπίζας, Παναγιώτης Κατσιαρός, Χρήστος Μελίσσης, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Στέλιος Γιαννακόπουλος (63' Περέιρα Ρομέου), Ματίας Ιγκλέσιας, Σαλίμ Τουάμα (78' Στέλιος Βενετίδης), Ηλίας Κυριακίδης (63' Τουμέρ Μετίν), Σιμόν Αμπουχατζίρα, Γκαστόν Κάσας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις