1-0... γιατί έτσι του αρέσει!



Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν κοντά στην γκέλα, ωστόσο, ο Παπάζογλου λύτρωσε την Τούμπα στο 88' και ο «δικέφαλος» επιβλήθηκε επί του Ατρομήτου με το... αγαπημένο του 1-0!

 


 Ο Νόμος της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του  Παπάζογλου λυτρώθηκε στο 88ο λεπτό την στιγμή που όλοι στην Τούμπα πίστεψαν πως κόντρα στον Ατρόμητο χάθηκαν δύο πολύτιμη βαθμοί. Ο Σάντος μετά το γκολ σήκωσε το κεφάλι του στον ουρανό και έδειχνε να ευχαριστεί τον θεό για το δώρο

Σε μια κατάμεστη  Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον φιλόδοξο Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος του Βορρά που προέρχεται από μεγάλο διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη έχει ως πρώτο μέλημα να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Από την άλλη οι Περιστεριώτες που παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο έχουν ως στόχο να μην χάσουν.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε  να ξεκινήσει με το αγαπημένο του σύστημα 4-2-3-1 και τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια αριστερά ο Λίνο και δεξιά ο Αραμπατζής. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Μαλεζας. Οι Γκαρσία και Βιτόλο τα δύο αμυντικά χαφ. Οι δύο πλάγιοι επιθετικοί ήταν οι Βιερίνια και Σορλέν να εναλλάσσονται συνεχώς θέσεις. Πίσω από τον Εντίνιο αγωνίσθηκε ο Κριστιάνο.

Ο Γιώργος Δώνης  με σύστημα 4-4-2 επέλεξε να ξεκινήσει  με τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά ο Νάστος από τα δεξιά και ο Μελισσάς από τα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαζίνσκι και ΟΛιβέιρα. Στο χώρο του κέντρο στον άξονα οι Νεμπεγλέρας και Σαρμιέντο με τον Μπρίτο να κινείται από την δεξιά πλευρά και τον Καλαιτζή από τα αριστερά στην επίθεση οι Περόνε και Αναστασάκος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και πίεσε τον Ατρόμητο από  το πρώτο λεπτό. Η εντολή του Σάντος ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στον αντίπαλο στην μεταβίβαση της μπάλας χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Οι Περιστεριώτες ήταν καλά οργανωμένοι και δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις είτε για αντεπίθεση με τους γρήγορους Εντίνιο και Βιερίνια.

Ο Σάντος βλέποντας  τους παίκτες του (Βιερίνια και Σορλέν) να μην μπορούν να κάνουν τις γνωστές επελάσεις τους, έδωσε εντολή να αλλάξουν θέσεις. Αυτό έγινε μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου άλλες δύο φορές χωρίς να επιφέρει κάποια αλλαγή στο τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις επισκέψεις τους στα καρέ του Χαλκιά. Ο Ατρόμητος είχε τρεις ευκαιρίες (4’, 14’ και στο 36ο λεπτό) με εκφραστές τους Μπρίτο, Αναστασάκο και Περόνε. Στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων βοήθησαν σημαντικά και οι παίκτες του Δικεφάλου με τα αβίαστα λάθη που έκανα πουλώντας εύκολα την μπάλα

Ο ΠΑΟΚ επιθετικά ήταν ανύπαρκτος μια μόλις ευκαιρία μόλις  στο 17ο λεπτό με τον ΒΙερίνια. Μεγάλη συμβολή στην αρνητική εικόνα που έδειξε ο Δικέφαλος επιθετικά έπαιξε η πολύ καλή διάταξη του Ατρομήτου. Που δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να μπει εύκολα στα καρέ του Μιχαηλίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή. Ο Σάντος βλέποντας τον Κριστιάνο να μην  μπορεί να γίνει Ίβιτς, πέρασε στον αγώνα τον Μουσλίμοβιτς με τον Βόσνιο να εναλλάσσετε με τον Εντίνιο στην επίθεση. Ούτε και αυτή η αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφερε αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος παίζοντας με αντεπιθέσεις βρέθηκε αρκετές φορές να απειλεί τα καρέ του ΠΑΟΚ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους  στο 57ο λεπτό. Ο Κοντρέρας κάνει το λάθος με τους Περόνε και Αναστασάκο να βγαίνουν σαν βέλη στην επίθεση. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν σήκωσε το κεφάλι του για να δει ότι ο συμπαίκτης του ήταν μόνος και πήρε την φάση πάνω του. Ο Μαλεζάς πο ακολουθούσε τον έκοψε υποδειγματικά. Η λάθος επιλογή του Περόνε, έφερε την έκρηξη του Δώνη που τα έβαλε με τον παίκτη του για την λάθος επιλογή του

Ο Σάντος βλέποντας  την ομάδα του να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ πέρασε τους Κουτσιανικούλη και  Παπαζογλου παίζοντας άκρος επιθετικά. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης φόρτωσε την ομάδα του με παίκτες σε άμυνα και κέντρο για να κρατήσει το 0 στην άμυνα του.

Την τελευταία λέξη όμως την είπαν οι γηπεδούχοι στο 88ο λεπτό. Ο Μουσλίμοβιτς στην περιοχή του Ατρομήτου έπιασε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο πόδι του ΟΛιβέιρα και ο Παπαζογλου με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCH:
Ο Θανάσης Παπάζογλου λύτρωσε χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ με το γκολ που σημείωσε.Το πρώτο του νεαρού επιθετικού του Δικεφάλου που ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Εμανουέλ Περόνε έχασε την μεγάλη ευκαιρία να φύγει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του νικήτρια από την Τούμπα. Ο Αργεντινός σε μια αντεπίθεση δεν έδωσε στον Αναστασάκος και ο Ατρόμητος έχασε την «χρυσή» ευκαιρία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ηλίας Αναστασάκος ήρθε στην Τούμπα ως φιλοξενούμενος και τα αισθήματα που είχε πριν τον αγώνα ήταν περίεργα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός με την έναρξη του αγώνα έδειχνε να το έχει ξεπεράσει και προσπάθησε να βοηθήσει
επιθετικά την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κριστιάνο για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την παρούσα φάση την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος μέσος αγωνίσθηκε στον άξονα, όμως η προσφορά του ήταν μηδαμινή. Δικαίως ο Σάντος τον αντικατέστησε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιαννόπουλο είχε σωστές υποδείξεις, αλλά και στο μοίρασμα των καρτών.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με τον ΟΛυμπαικό δεν είχε υψηλή απόδοση. ΟΙ παίκτες του Σάντος έδειχναν να έχουν το μυαλό τους σ’ εκείνο το παιχνίδι. Όμως η τύχη δεν εγκατέλειψε τους «ασπρόμαυρους» καθώς στο 88’ ο Παπάζογλου έβαλε την μπάλα στα δίχτυα

LIVE GAME:

88’ ΓΚΟΛΛΛΛ Λύτρωση  για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς  στην μεγάλη περιοχή σούταρε  η μπάλα αφού βγήκε στο πόδι  του ΟΛιβέιρα ο Παπάζογλου βάζει το πόδι του και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

87’Αλλαγή για τον  Ατρόμητο ο Αποστολόπουλος στην  θέση του Καλαιτζή

81’Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου στην θέση του Αραμπατζή

80’ Αλλαγή για  τον Ατρόμητο ο Σφακιανάκης  στην θέση του Μπρίτο

69’ Αλλαγή για τον Ατρόμητο ο Τάτος στην θέση του Αναστασάκου

65’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στην θέση του Σορλέν

62’ Ο Βιερίνια  από πλάγια θέση έπιασε το  δυνατό σουτ με τον Μιχαηλίδη  να είναι ασταθής, χωρίς να  υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ σε  πρώτο χρόνο να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα

59’ Ο Νάστος  από τα δεξιά έβγαλε στο  ύψος του πέναλτι για τον  Περόνε κακό σουτ άουτ

57’ Λάθος του  Κοντρέρας ο Περόνε ξεχύνεται  μπροστά με τον Μαλεζά να  τον καταδιώκει. Ο Αργεντινός  αντί να δώσει τον Αναστασάκος προτίμησε να το πάρει πάνω του με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να τον κόβει υποδειγματικά.


46’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Μουσλίμοβιτς στην θέση του Εντίνιο

45’ Κίτρινη κάρτα  στον ΟΛιβέιρα για σκληρό φάουλ  πάνω στον Βιερίνια

40’ Κίτρινη κάρτα  στον Καλαιτζη για φάουλ στον Αραμπατζή

36’ Ο Περόνε  πήρε την μπάλα από αριστερά  και έδωσε στον αφύλαχτο Μπρίτο  σουτ του Βραζιλιάνου άουτ

34’ κίτρινη κάρτα  στο Κριστιάνο

19’ Κίτρινη κάρτα  στο Σαρμιέντο για μαρκάρισμα  πάνω στον Εντίνιο

17’ Ο Βιερίνια  από τα δεξιά, έχοντας οπτική  επαφή και ύστερα από λάθος της άμυνας του Ατρομήτου βγήκε μπροστά σουτ έδιωξε ο Μιχαηλίδης

15’ Κίτρινη κάρτα  στον Μελλισά για μαρκάρισμα  πάνω στον ΒΙερίνια

14’ Ο Αναστασάκος  βγήκε πίσω από την άμυνα  του ΠΑΟΚ ύστερα από πάσα  του Μπρίτο και κάτω από  πίεση σούταρε όμως μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

9’ Ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται  από τα  δεξιά με τον Βιερίνια  να επιχειρεί το δυνατό σουτ  με την μπάλα να προσκρούει  πάνω στο σώμα του Ολιβέιρα.

4’ Ο Μπρίτο βρήκε τον χώρο σούταρε με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ.



ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής(81’ Παπάζογλου), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν (65’Κουτσιανικούλης), Κριστιάνο (46’ Μουσλίμοβιτς), Εντίνιο.


Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νεμπεγλέρας, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Καλαιτζής (87’ Αποστολόπουλος), Σαρμιέρντο, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπρίτο (80’ Σφακιανάκης), Περόνε, Αναστασάκος (69’ Τάτος).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις