Καθάρισε ο Ίβιτς

Έχασε το πέναλτι, δεν το έβαλε κάτω και με ένα άπιαστο γκολ έδωσε τη νίκη. Ο Ίβιτς πρωταγωνίστησε στο 1-0 του ΠΑΟΚ επί του Πανιώνιου.

Πάντα τα παιχνίδια  του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Τούμπας παρουσίαζαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι και το αποψινό  που συγκέντρωσε περισσότερο  από 20.000 θεατές με τις δύο ομάδες να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα.

Οι επιλογές Σάντος

Με γνωστές τις  απουσίες των Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς και Σορλέν ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε σε σχήμα 4-2-3-1 τους Χαλκιά στην θέση του τερματοφύλακα τον Αραμπατζή από την  δεξιά πλευρά και ο Λίνο από την αριστερή πτέρυγα της άμυνας του ΠΑΟΚ. Κεντρικό αμυντικό είναι οι Μαλεζα και Κοντρέρας. Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο, ενώ οι τρείς στο κέντρο πλην του Κουτσιανικούλη θα τοποθετηθούν οι Βιερίνια και Ιβιτς με τον Παπάζογλου να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι επιλογές Φερέρα

Εκτός από την απουσία  του Εστογιανόφ ο Ελίμιο Φερέρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τις τελευταίας στιγμή. Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών επέλεξε σε σύστημα 4-3-3 τον Ανδριόλα στην θέση του τερματοφύλακα και τους Τζαβέλα(αριστερά) και Μανιάτη (δεξιά) στα δύο άκρα της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Όμο και Λάτκα. Για την τριάδα στο χώρο του κέντρου επιλέχθηκαν οι Νικολάου, Καστελιόνι και Κουμορτζί θα έχει τον ρόλο του οργανωτή. Ενώ οι τρείς στην επίθεση που θα προσπαθούν αν κόψουν κάθε προσπάθεια επίθεση του ΠΑΟΚ οι Ριέρα (αριστερά),Γουνδουλάκης (δεξιά) και Μπάλαμπαν στην κορυφή της επίθεσης.

Το χαμένο πέναλτι.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά  για τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις συμπληρώθηκε το 10λεπτό στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Λάτκα. Ένα πέναλτι που ήταν στο οπτικό πεδίο του πρώτου βοηθού Ακρίβου και δεν σήκωσε την σημαία για να το υποδείξει. Ο Δαλούκας όμως με καθυστέρηση και αφού είδε τους παίκτες του Δικεφάλου να πέφτουν πάνω στον βοηθό του το καταλόγισε. Την μπάλα έστησε ο Ίβιτς όμως ο Ανδριόλας δεν αιφνιδιάστηκε, έπεσε στην γωνία του και έδιωξε.

Κορυφαίος ο Ίβιτς

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βλάντα Ίβιτς από τα 9 μέτρα το πέτυχε 20 λεπτά αργότερα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ πετάχτηκε ο Σέρβος μέσος ανάμεσα από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Πανιωνίου και με ιδανικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από τα πόδια του Ίβιτς περνούσαν τα πάντα και ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο καλύτερος πάικτης του ΠΑΟΚ.
Ο Πανιώνιος δεν  μπόρεσε να κάνει κάτι καλό στο  πρώτο μέρος. Τα επιθετικά του  ατού ήταν απομονωμένα και αυτό δυσκόλεψε  τις προσπάθειες των παικτών  της μεσαίας γραμμής για τους βρουν μέσα από συμπληγάδες 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην κάνουν αλλαγές σε σχήματα  ή στα πρόσωπα. Το θέαμα που  προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν μέτριο με τις επιθετικές προσπάθειες να είναι ημιτελείς κυρίως από την  πλευρά των γηπεδούχων. Εκτός από ένα δυνατό σου του
Βιτόλο τίποτα το αξιόλογο.
Η απόφαση να ρίξει  στο παιχνίδι τους Φιλομένο και Κριστιάνο έφερε ενθουσιασμό στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικός. Ο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου λίγο ήθελε να χρηστεί σκόρερ  στο 77’ όταν τοπ σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Εμίλιο Φερέρα προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου περνώντας στην θέση του Γουνδουλάκη τον Κούσετς, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.    


MAN OF THE MATCH: Ο Βλάντα Ίβιτς για ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ο Σέρβος, φτύστε τον στον Δικέφαλο για να μην τον ματιάσετε, διανύει μια περίοδος φορμαρίσματος χαρίζονταν στον ΠΑΟκ πολύτιμες νίκες με τα γκολ που σημειώνει.  

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επιθετική γραμμή του Πανιωνίου δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Οι Μπάλαμπαν, Κουμορτζί ήταν ο αδύναμος κρίκος των πανιώνιων. Δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους παίκτες με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Ανδριόλας ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Νεοσμυρνιωτών. Απέκρουσε το πέναλτι του Ίβιτς, είχε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Εμίλιο Φερέρα σε κανένα σημείο του αγώνα η ομάδα του δεν απείλησε τον ΠΑΟΚ και όταν ο Δικέφαλος ήταν ακίνδυνος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο προτίμησε να περάσει παίκτη για την μεσαία γραμμή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δαλούκας και οι βοηθοί του σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά αν εξαιρέσεις την αργοπορία στον καταλογισμό του πέναλτι δεν είχαν κάποιες λάθος υποδείξεις

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτό που έγινε στην Τούμπα δεν έχει ξανά γίνει για κανέναν άλλο παίκτη που έφυγε. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν σήμερα το επίκεντρο των εκδηλώσεων στα τελευταία 10 λεπτά. Μια μικρή μερίδα έβριζε τον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, ενώ το άλλο τους αποδοκίμαζε έντονα. Κι ακόμα είμαστε στον Ιανουάριο. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στην συνέχεια.

ΠΑΟΚ Χακιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζας, Παπάζογλου (69’ Φιλομένο), Κοντρέρας Λίνο, Κουτσιανικούλης (71’ Κριστιάνο), Βιερίνια Ίβιτς

Πανιώνιος: Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνι, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (69’ Κούσετς), Νικολάου (85’ Σκούφαλης)Τζαβέλας

LIVE GAME:
2’ Ο Ίβιτς έβγαλε κάθετη πάσα στον Κουτσιανικούλη, σούταρε βρήκε στο πόδι του Τζαβέλα η μπάλα κόντραρε στον Όμο η μπάλα πήγε στα πόδια και πάλι του Κουτσιανικούλη δεύτερο σουτ έπεσε ο Ανδριόλας και έδιωξε σε κόρνερ.
10’ Ο Αραμπατζής  από δεξιά βγάζει την σέντρα  με την μπάλα να χτυπάει  στο χέρι του Λάτκα. Ο πρώτος επόπτης Ακρίβος δεν έδωσε το σημείο του πέναλτι κάτι που έκανε ο Δαλούκας.
10’ Κίτρινη κάρτα  στον Λάτκα
11’ Ο μόνιμος  εκτελεστής των πέναλτι Βλάντα Ίβιτς στήνει την μπάλα όμως ο Ανδριόλας έπεσε στην σωστή πορεία και έδιωξε.
14’ Σουτ Νικολάου  έξω από την μεγάλη περιοχή  άουτ
21’ Ο Τζαβέλας από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ κεφαλιά του Μανιάτη στα χέρια του Χαλκιά.
24’ Ο Κουτσιανικούλης από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα με τον Ανδριόλα να πηδάει πιο ψηλά και να καπακώνει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο κεφάλι του Παπάζογλου.
30’ Κίτρινη κάρτα  στον Κουμορτζί για φάουλ πάνω στον Παπάζογλου.
31’ΓΚΟΛΛΛΛΛ  Ο  Λίνο εκτέλεσε το φάουλ ο  Ίβιτς μπροστά από τους Λάτκα και Όμο πετάχτηκε και με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
36’ Κίτρινη κάρτα  στον Κουτσιανικούλη
37’ Προσωρινή διακοπή  στο παιχνίδι για μπουκάλι  πλαστικό που δέχθηκε στην  πλάτη ο Τζαβέλας.
40’ Σουτ Κουμουρτζί άουτ.
43’ Δυνατό Σουτ  του Αραμπατζή δίπλα από το  δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδριόλα.
45’ Κόρνερ με  τον Αραμπατζή στο πρώτο δοκάρι  πετάχτηκε ο Μαλεζάς και με γυριστεί κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα. Ο Ανδριόλας όμως δεν αιφνιδιάστηκε.  
65’ Κίτρινη κάρτα  στον Νικολάου
65’ Σουτ του  Βιτόλο έξω από την μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου στα χέρια του Ανδριόλα.
69’ Αλλαγή για  τον Πανιώνιο ο Κούσετς στην θέση του Γουνδουλάκης
69’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο στην θέση του Παπάζογλου.
71’ Αλλαγή για  τον ΠΑΟΚ ο Κριστιάνο στην θέση του Κουτσιανικούλη.
73’ Κίτρινη κάρτα  στον Μπάλαμπαν για φάουλ πάνω στον Λίνο
75’ Κίτρινη κάρτα  στον Βιερίνια για φάουλ πάνω στον Τζαβέλα.
77’ Από τα δεξιά  σέντρα του Αραμπατζή ο Κριστιάνο έπιασε εν’ κινήση το σουτ δίπλα από το δοκάρι του Ανδριόλα.
85’ Αλλαγή για  τον Πανιώνιο ο Σκούφαλης στην θέση του Νικολάου

Μικρά-μικρά από Τούμπα


18:25 Ένα λεπτό αργότερα βγαίνουν οι παίκτες του Πανιώνιο μέσα σε αποδοκιμασίες

18:24 Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγαίνουν για ζέσταμα γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που γεμίζει σιγά, σιγά την Τούμπα.

ΠΑΟΚ Χακιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζας, Παπάζογλου, Κοντρέρας Λίνο, Κουτσιανικούλης, Βιερίνια Ίβιτς

Πανιώνιος: Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου και Τζαβέλας

Σχεδόν μαζί βγήκαν οι δύο τερματοφύλακες για το καθιερωμένο ζέσταμα

Στους 11 βαθμούς Κελσίου δείχνει αυτή την ώρα η θερμοκρασία.

Στα δημοσιογραφικά του γηπέδου της Τούμπας βρίσκεται ο Βασίλης Παμπορίδης

Επεισόδια στους δρόμους

Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μεταξύ των φίλων του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του «Γηραιού», αποχωρώντας από το Καυταντζόγλειο και πηγαίνοντας στο Ιβανόφειο, όπου έπαιζε η ομάδα μπάσκετ, συναντήθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κασιμήδη, με αυτούς του «δικεφάλου» και τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν. Ωστόσο, αυτά δεν κράτησαν για πολλή ώρα, καθώς ήρθε επέμβη η αστυνομία και διέλυσε το πλήθος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις