Περίπατος στη Λιβαδειά

Περίπατος στη Λιβαδειά

Στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟΚ, που με σκόρερ τον κορυφαίο Ιβιτς (11') και τον Λίνο (82') πέρασε από τη Λιβαδειά με 2-0. Αποβλήθηκε στο 59' ο Αραμπατζής.
Με τον κόσμο στο πλευρό του και με τον αέρα της ανώτερης ομάδας, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να πετύχει το γρήγορο γκολ και το πέτυχε. Οι Ιβιτς και Βιεϊρίνια συνδυάστηκαν άψογα στο 11' και ο πρώτος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς. Έχοντας και το σκορ υπέρ του, ο ΠΑΟΚ κράτησε εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Ιβιτς και Βιεϊρίνια έβγαινε σωστά και γρήγορα μπροστά σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οσο για τον Λεβαδειακό, στο ίδιο χρονικό διάστημα προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του ως ομάδα κι αν έκανε κάποιες φάσεις ήταν λόγω λαθών των αντιπάλων του. Ο Μπάρκογλου, όμως, δεν ήταν στη μέρα του και αυτό στοίχιζε πολύ στην ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ, καθώς δεν μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ερνάντεθ αντικατέστησε τον Μαρτορέλ με τον Σερτζίνιο, μετατρέποντας σε 4-3-3 το σύστημα της ομάδας του, ψάχνοντας έτσι τις καλύτερες επιθετικές επιλογές και την ισοφάριση. Η αποβολή του Αραμπατζή στο 59', με δεύτερη κίτρινη κάρτα, θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει τους Βοιωτούς, αλλά ο Φερνάντο Σάντος αντέδρασε άμεσα ρίχνοντας στο ματς τον Σνάουτσνερ αντί του Παπάζογλου.

Με την αντικατάσταση και του Κουτσιανικούλη από τον Φιλομένο ο ΠΑΟΚ κατάφερε ακόμη πιο εύκολα να βγάλει καθαρές ευκαιρίες, αλλά και να τις χάσει... Η εικόνα του, πάντως, μέσα στο γήπεδο ήταν τέτοια ώστε να μοιάζει πιο πιθανό το 0-2 παρά το 1-1. Η επιβεβαίωση ήρθε στο 82' με το φάουλ του Λίνο και το λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού, με τους τρεις βαθμούς να μπαίνουν δίκαια στο σακούλι των Θεσσαλονικέων, που συνεχίζουν απτόητοι την πορεία τους και παραμένουν κοντά στον δεύτερο Ολυμπιακό.

Man of the match: Είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και δίνει συνεχώς βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Ιβιτς, που σε ακόμη ένα ματς έκανε τη διαφορά για την ομάδα του καθώς πέτυχε ακόμη ένα γκολ, ενώ ήταν σωστός και σε όλα τα άλλα. Μεταβίβαζε σωστά την μπάλα, την κρατούσε όταν έπρεπε και συνδυαζόταν άψογα με τον Βιεϊρίνια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάρκογλου είναι πεσμένος και αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στον Λεβαδειακό. Του δόθηκαν κάποιες φάσεις στις οποίες θα μπορούσε ακόμη και να σκοράρει, αλλά δεν περνάει καλή περίοδο και αυτό φάνηκε με τα λάθη που έκανε σε πολλές φάσεις.

Στο ύψος του: Μπορεί να έχασε δύο πολύ καλέρς ευκαιρίες, αλλά ο Βιεϊρίνια με την παρουσία του προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Εβγαλε την ασίστ για το γκολ του Ιβιτς, πλαγιοκόπησε πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, έβγαινε στην πλάτη της άμυνας συχνά-πυκνά στο δεύτερο. Αν έβαζε κι ένα γκολ...

Η γκάφα: Την έκανε ο Αραμπατζής με την αποβολή του στο 59ο λεπτό. Εχοντας ήδη μία κίτρινη κάρτα, θα μπορούσε να πάει καλύτερα στη φάση της δεύτερης και να μην άφηνε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα...

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Παππάς δεν έκανε κάποιο τρομερό λάθος. Η αποβολή του Αραμπατζή ήταν σωστή και γενικά με τα σφυρίγματα του δεν έκρινε την εξέλιξη του ματς. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη και την πήρε. Παραμένει στην 3η θέση με σχετικά καλή διαφορά από τον τέταρτο, είναι πάντα σε θέση βολής από τη 2η και όλα δείχνουν καλά για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Στη Λιβαδειά, άλλωστε, ήταν καλή και η εμφάνιση, ενώ το γεγονός ότι η ομάδα συμπεριφέρθηκε σωστά από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο είναι πολύ σημαντικό. Οπως και η παρατεταμένη φόρμα του Ιβιτς. Οσο για τον Λεβαδειακό, δεν είχε τη μαχητικότητα που έδειξε πριν λίγες μέρες στην Καβάλα, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως καταστροφή, καθώς άλλα είναι τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρει βαθμούς ώστε να παραμείνει στη Super League.

Οι συνθέσεις
Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ):
Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (70' Μπράνκο), Ζησόπουλος, Μαρτορέλ (46' Σερζίνιο), Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Σιστόν, Αλεξίου.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Κουτσιανικούλης (66' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (93' Μουν), Ίβιτς, Παπάζογλου (62' Σνάουτσνερ).

LIVE GAME

5' Φάουλ του Γκονζάλες, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

7' Πάσα του Ιβιτς για τον Παπάζογλου, σουτ του τελευταίου, η μπάλα άουτ.

11' Γκολ! 1-0 ο ΠΑΟΚ! Ωραίος συνδυασμός των Ιβιτς-Βιεϊρίνια, πλασέ στην κίνηση από τον πρώτο και η μπάλα στα δίχτυα.

32' Μπαλιά του Γκονζάλες για τον Μπάρκογλου, που πλάσαρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

59' Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για τον Αραμπατζή. Με 10 συνεχίζει ο ΠΑΟΚ.

65' Βαθιά μπαλιά για τον Βιεϊρίνια που βγήκε τετ α τετ, αλλά καθυστέρησε πολύ και τον πρόλαβε ο Αλεξίου, που απομάκρυνε την μπάλα.

67' Μακρινό σουτ του Σιστόν, απέκρουσε ο Χαλκιάς.

69' Νέο τετ α τετ του Βιεϊρίνια, που και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει.

82' Γκολ! 0-2 ο ΠΑΟΚ! Φάουλ του Λίνο από πλάγια θέση, η άμυνα του Λεβαδειακού... κοιμήθηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του, επίσης αιφνιδιασμένου, Στρατηλάτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις