φέρτε κ κανένα παγούρι μαζί με το διπλό!! 0-1 και αρχίσαμε πάλι..

σήμερα και στο ίδιο γήπεδο οι Θεσσαλονικείς πήραν την εκδίκησή τους επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Φωτάκη και φώναξαν “εδώ είναι πρωτάθλημα”...Από την πρώτη στιγμή και παρότι η ομάδα του είχε κερδίσει με 4-0 του ΠΑΟΚ και είχε προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο τεχνικός του ΠΑΣ Νίκος Αναστόπουλος φώναζε πως αυτό που προέχει είναι το πρωτάθλημα. Έντεκα μέρες μετά και πάλι στους «Ζωσιμάδες» οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, με τους Θεσσαλονικείς αυτή την φορά να φεύγουν νικητές. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Φωτάκη στο 44' πήρε τους τρεις βαθμούς που τον αφήνουν να έχει ελπίδες ακόμα και για πρωτάθλημα. Στον αντίποδα οι Γιαννιώτες έχασαν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για να σωθούν και αν θα μπορούσαν να διαλέξουν θα ήθελαν να έβαζαν λιγότερα γκολ στο Κύπελλο και να πετύχαιναν και σήμερα τουλάχιστον ένα...

Δυνατά παρά τον τραγικό αγωνιστικό χώρο

Μπορεί, ειδικά το πρώτο μέρος, να μην είχε καμία σχέση με τον προ 11 ημερών αγώνα των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, ωστόσο σήμερα τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και ο ΠΑΟΚ, σε ένα ακόμα χειρότερο από το ματς Κυπέλλου αγωνιστικό χώρο, μπήκαν δυνατά προσπαθώντας να πετύχουν κάτι καλό. Άλλωστε οι βαθμοί ήταν σημαντικοί και για τις δύο ομάδες. Για τους γηπεδούχους για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και για τους φιλοξενούμενους για να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το όνειρο του τίτλου. Στην πρώτη μισή ώρα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων είδαν ένα καλό θέαμα, παρότι πραγματικά το γήπεδο ήταν τραγικό.

Πιο επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, ωστόσο πιο επικίνδυνοι ήταν χωρίς αμφιβολία οι φιλοξενούμενοι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δημιούργησαν τρεις τουλάχιστον εξαιρετικές ευκαιρίες, καταφέρνοντας να πετύχουν και ένα γκολ.

Πολλές φάσεις και δοκάρι για ΠΑΟΚ

Η πρώτη μεγάλη χάθηκε για τους φιλοξενούμενους με τον Μουσλίμοβιτς να προσπαθεί στο 10' να νικήσει τον Ελευθερόπουλο και τον έμπειρο τερματοφύλακα να διώχνει. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Κούσα πάνω στον Μουσλίμοβιτς, κάτι που ωστόσο έστω και στο τέταρτο ριπλέι φάνηκε πως δεν υπήρξε. Η μεγαλύτερη ωστόσο στιγμή υπήρξε εφτά λεπτά αργότερα, όταν ο Λίνο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κώτσιος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Για τον ΠΑΣ η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 29' με τον Σίσιτς να κάνει το γέμισμα και τον Χαλκιά έστω και δύσκολα, καθώς σε τέτοιο τερέν η μπάλα είχε κάνει γκελ μπροστά του, να μπλοκάρει. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που είδε το εντυπωσιακό του σερί να σταματάει στο ίδιο γήπεδο για το ματς Κυπέλλου, έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να να διώξει σε κόρνερ δυνατό σουτ του Σαϊτιώτη.

Μοναδική ευκαιρία και γκολ στο πάρα ένα

Η πίεση του ΠΑΟΚ όσο το πρώτο μέρος έφτανε στο τέλος του αυξανόταν και οι Θεσσαλονικείς στο 39' έχασαν μοναδική ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα ο Κριστιάνο έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Ελευθερόπουλο να διώξει εντυπωσιακά. Ωστόσο παρότι τις ευκαιρίες τις είχε ο ΠΑΟΚ, δεν επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς οι φιλοξενούμενοι πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Δράστης ο Φωτάκης ο οποίος μετά από πάσα του Βιεϊρίνια με όμορφο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Ξεκίνημα με νέα ευκαιρία

Από την στιγμή που στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει έστω και στο τέλος να ανοίξει το σκορ, στην επανάληψη παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακόμα πιο βαρύς, ο ρυθμός ήταν γρήγορος. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγουν μπροστά και να φέρουν το ματς στα ίσια, ενώ οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Σε μία από τις αντεπιθέσεις και συγκεκριμένα στο 53', ο Μουσλίμοβιτς έφυγε μετά από λάθος του Κώτσιου, μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να τελειώσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε τον Βόσνιο επιθετικό, ο οποίος επιχείρησε σουτ χωρίς να τα καταφέρει.

Καθαρή κόκκινη και σωτήρια προβολή από «Μούσλι»

Από το σημείο εκείνο δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό μέχρι το ματς να φτάσει στο 64'. Στο λεπτό αυτό ο Αραμπατζής αντίκρισε δίκαια την κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε τραβώντας τον Ντιμπαλά. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μενδρινός με τον Χαλκιά να διώχνει αρχικά. Στην συνέχεια και ενώ ο Σίσιτς ήταν έτοιμος να κάνει το 1-1, πετάχτηκε από το πουθενά και με σωτήρια προβολή αποσόβησε ένα σίγουρο γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα το τέλος του οποίου βρήκε τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις