Τρελαίνει κόσμο η ΠΑΟΚάρα! -Σάντος: «Κερδίσαμε δίκαια»

Το ήθελε, το πίστεψε και δικαιώθηκε τρελαίνοντας όλη την Ελλάδα. Αυτός ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί του άψυχου Παναθηναϊκού μπορεί όχι απλά να κάνει όνειρα αλλά να κυνηγάει τον τίτλο στα ίσα!

Φωτάκης αντί Κριστιάνο
Μια και μοναδική θέση... παιζόταν όλη την εβδομάδα για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν στην τριάδα πίσω από τον φορ. Ο Κριστιάνο έμοιαζε το φαβορί αλλά τελικά ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε τον Φωτάκη, περνώντας τον Σορλέν στα χαφ.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσερ και στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Φωτάκη που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Βιτόλο στα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Σορλέν, δεξιά ο Βιερίνια σε ρόλο επιτελικού ο Ίβιτς και στην κορυφή ο Εντίνιο στο 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού.
Με... συνταγή ευρώ-θριάμβου
Από κει και πέρα, ο Νίκος Νιόπλιας άλλαξε μοναχά τον Νίνη με τον Σαλπιγγίδη από την ομάδα που έκανε την επική ανατροπή κόντρα στην Ρόμα. Εξάλλου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που θα μπορούσε να πάρει θέση στην ενδεκάδα τέθηκε νοκ-άουτ εξαιτίας ενοχλήσεων στον αστράγαλο.
Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία, Σαριέγκι και Καντέ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας αριστερά τον Σπυρόπουλο και δεξιά τον Βύντρα. Σιμάο, Κατσουράνης και Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του Έλληνα προπονητή.
«Ασπρόμαυρη» κατοχή, «πράσινες» φάσεις!
Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πήρε τον έλεγχο του κέντρου και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας «έκλεισε» τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που ήταν ασύνδετος, που δεν μπορούσε να κρατήσει με... τίποτα την μπάλα και την «πουλούσε» εύκολα σε αντίπαλα πόδια.
Η κατοχή, όμως, του «δικεφάλου» εκτός από μια εξαιρετική προσπάθεια του Βιερίνια στο 2' δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες, μιας και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ενώ ο Σιμάο είχε γίνει... βδέλα στον Ίβιτς και δεν τον άφησε να κάνει παιχνίδι.
Με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και αν και δεν βελτίωσαν αισθητά την κυκλοφορία τους κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ. Το «τριφύλλι» ήταν αυτό που είχε τις φάσεις. Το δοκάρι, όμως, είπε «όχι» στον... κεραυνό του Καραγκούνη στο 24' ενώ ο Βύντρα στο 36' αν και ολομόναχος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το εξαιρετικό γύρισμα του «τυπάρα».
Πήρε... φωτιά η Τούμπα!
Ότι δεν είδαμε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο έγινε μέσα σε οκτώ λεπτά! Προβάδισμα ΠΑΟΚ, ισοφάριση Παναθηναϊκού και ξανά προβάδισμα ΠΑΟΚ! Ο Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε το σκορ πιάνοντας... κορόιδο τον Τζόρβα στο 60' αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σισέ έφερε το ματς στα ίσια!
Παρά την γρήγορη ισοφάριση του «τριφυλλιού» οι γηπεδούχοι στο 68' ξαναέβαλαν... φωτιά στις κερκίδες! Ο Σαριέγκι... κοιμήθηκε, ο Μουσλίμοβιτς που είχε περάσει αντί του Εντίνιο βγήκε στην πλάτη του και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1!
Στην συνέχεια ο Νιόπλιας πέρασε στο παιχνίδι Χριστοδουλόπουλο και Νίνη, το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν την πέτυχε! Επιθετικό ο Παναθηναϊκός στον πάγκο δεν είχε, μιας και ο Νιόπλιας άφησε τον Πετρόπουλο εκτός αποστολής! Λες και αν στράβωνε το ματς θα μπορούσε να το... γυρίσει ο Μαρίνος, ο Δάρλας ή ο Μπίαρσμιρ! Ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του σκορ, μείωσε στους δύο και μπήκε... γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος, παίρνοντας μια σπουδαία και δίκαιη νίκη!
Man of the match: Ήταν... παντού στην μεσαία γραμμή. Έκοβε, μοίραζε, έκλεινε χώρους και ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Δεν κατάλαβε... τίποτα! Ούτε από τον χαμό της μητέρας του ούτε από το υπερατλαντικό ταξίδι που έκανε! Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν όλα τα λεφτά ενώ το γκολ που πετυχαίνει είναι... ποίημα και εξαιρετική έμπνευση!
Στο ύψος του: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος στην μία φάση που του δόθηκε η ευκαιρία έκανε το καθήκον του! Έπιασε στον ύπνο τη άμυνα του Παναθηναϊκού και τέτοια φάση που δεν μπορούσε να μην την στείλει στο πλεκτό.
Αδύναμος κρίκος: Κατά έναν μεγάλο βαθμό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που κρίνει το παιχνίδι είναι... ευγενική χορηγία του Γιόσου Σαριέγκι. Ο Βάσκος δεν παίρνει... μυρωδιά τον «Μούσλι» και στην ουσία το μισό γκολ είναι δικό του. Από κει και πέρα,  ο Λίνο είχε πολλά προβλήματα από την πλευρά του.
Η γκάφα: Σύμφωνοι, εξαιρετικό το χτύπημα του Πάμπλο Γκαρσία. Μεγάλη έμπνευση από τον από τον Ουρουγουανό αλλά αν ο Τζόρβας ήταν σε σωστή θέση και διέθετε καλήαντίληψη της φάσης δεν θα είχε δεχθεί ποτέ αυτό το γκολ! Ο διεθνής πορτιέρο έχει την απόλυτη ευθύνη για το τέρμα που δέχεται.
Το στραγάλι: Ο Δαλούκας αν και δεν έκανε το μεγάλο λάθος τα έκανε... θάλασσα στον πειθαρχικό έλεγχο! Χάρισε κίτρινες στον Φωτάκη σε αρκετές περιπτώσεις ενώ το ίδιο έκανε και σε ένα φάουλ του Γκαρσία στο πρώτο μέρος. Λάθος υποδείξεις από τον πρώτο βοηθό, Δάλλα, που έχει... κόψει λανθασμένα τον Σισέ στο 1-1.
Το ταμείο του Gazzetta: Αυτός ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος τα μπορεί όλα! Πλέον είναι στο -2 από την κορυφή μετά την σημερινή μάγκικη νίκη. Ένας από τους βασικούς συνδιεκδικητές του τίτλου επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι πλέον.
Οι γηπεδούχοι το ήθελαν πιο πολύ και το πήραν, κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε ούτε το... μισό πάθος της περασμένης Πέμπτης. Δεδομένη η κούραση αλλά σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να μπαίνεις μέσα έτοιμος για όλα! Ο Πορτογάλος τεχνικός του «δικεφάλου» πήρε από μια από τις αλλαγές του το γκολ. Ο Μουσλίμοβιτς έκρινε το ματς. Από την άλλη, ο Νιόπλιας με Λάζαρο και Νίνη έδωσε φρεσκάδα αλλά επί της ουσίας τίποτα.
Live game
1': Μακρινό σουτ του Λέτο, η μπάλα άουτ.
2': Ο Βιερίνια θα... αδειάσει τον Σπυρόπουλο, θα μπει στην περιοχή, θα σουτάρει με το αριστερό αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.
15': Δυνατό σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
22': Ο Φωτάκης με εναέριο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα άουτ.
23': Κίτρινη στον Κοντρέρας.
24': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά!
25': Ο Λέτο θα μπει από αριστερά στην περιοχή, θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
29': Κίτρινη στον Βύντρα.
36': Ο Καραγκούνης θα μπει από δεξιά, θα γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Βύντρα, ο οποίος μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα πλασάρει άουτ!
40': Κίτρινη σε Γκαρσία και Λέτο.
43': Σέντρα Λέτο, κεφαλιά Καντέ, θα μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
45': Ο Βιερίνια θα κάνει την σέντρα, κεφαλιά του Εντίνιο η μπάλα άουτ.
48': Κίτρινη στον Σαριέγκι.
51': Ο Λέτο αριστερά μέσα στην περιοχή, θα «κλειστεί», θα κάνει το σουτ αλλά είναι αδύναμο. Η μπάλα άουτ.
54': Μουσλίμοβιτς αντί Εντίνιο.
56': Ο Σισέ θα περάσει σαν... σταματημένο τον Μαλεζά, θα γυρίσει παράλληλα αλλά ο Λέτο δεν θα προλάβει την μπάλα.
57': Ο Βιερίνια εκτελεί το κόρνερ, κεφαλιά του Ίβιτς, ο Τζόρβας θα πέσει και θα διώξει εντυπωσιακά!
60': ΓΚΟΛ!1-0 ο ΠΑΟΚ! Ο Πάμπλο Γκαρσία θα εκτελέσει το φάουλ από δεξιά, θα δώσει... τρελά φάλτσα με το αριστερό και θα την στείλει στα δίχτυα του Τζόρβα που απλά κοιτούσε την μπάλα.
64': ΓΚΟΛ!1-1 ο Παναθηναϊκός! Ο Σαλπιγγίδης θα κάνει την παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Σισέ θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι και θα ισοφαρίσει.
67': Δυνατό σουτ του Κατσουράνη, θα διώξει ο Χαλκιάς.
68': ΓΚΟΛ! 2-1 ο ΠΑΟΚ! Ο Μουσλίμοβιτς θα βγει στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού θα πλασάρει τον Τζόρβα και θα στείλει την μπάλα στο πλεκτό.
70': Χριστοδουλόπουλος αντί Κατσουράνη.
σ75': Εκτέλεφη φάουλ του Καραγκούνη, θα μπλοκάρει εύκολα ο Χαλκιάς.
77': Νίνης αντί Λέτο.78': Ο Σισέ με προβολή θα προλάβει τον Χαλκιά, η μπάλα θα πάει προς τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν θα προλάβει.
81': Ο Σαλπιγγίδης θα μπει από δεξιά, θα γυρίσει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Νίνης θα αστοχήσει!
88': Κριστιάνο αντί Σορλέν.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Εντίνιο(54' Μουσλίμοβιτς), Σορλέν (88' Κριστιάνο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (80' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος.

Μικρά-μικρά
18:54: Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανάβουν εκατοντάδες βεγγαλικά και η νύχτα γίνεται... μέρα στην Τούμπα!

18:38: Ένας από τους τέσσερις πυλώνες δεν έχει ανάψει ακόμη και αυτό δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα.

18:28: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τα... ακούει από την Θύρα 4.

18:21: Σειρά του ΠΑΟΚ! Οι οπαδοί του ζητούν την νίκη στο σημερινό ντέρμπι.

18:17:
Ο Παναθηναϊκός πατάει το χορτάρι της Τούμπας για το ζέσταμα του.

18:14:
Ο Κώστας Χαλκιάς μέσα σε αποθέωση βγαίνει για ζέσταμα.

18:09: Στα χέρια μας οι συνθέσεις των ομάδων. ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσερ, Μαλεζάς, Κοντρέας, Πάμπλο Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης, ίβιτς, Βιερίνια, Εντίνιο.

Παναθηναϊκός:
Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

18:02: Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες βγαίνει για προθέρμανση ο Άλεξ Τζόρβας.

17:58: Βρέχεται το γήπεδο από τα ειδικά μηχανήματα, ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

17:43:
Ωραία κίνηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία έχει φροντίσει και στην είσοδο κάθε φιλάθλου παρέχει μια σημαία στα χρώματα της ομάδας!

17:38:
Περίπου 15.000 αυτή την στιγμή στο γήπεδο ενώ η Θύρα 4 είναι κατάμεστη και δεν πέφτει... καρφίτσα.

17:27:
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Δαλούκας επιθεωρεί μαζί με τους βοηθούς του τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

17:27:
Ο Μπράις Μουν τα λέει με τον... κολλητό του στην Παιανία Σιμάο Μάτε Ζούνιορ και τον Σεντρίκ Καντέ.

17:24:
Σαριέγκι, Καντέ και Γκαλίνοβιτς τα λένε στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο Φίλιππος Δάρλας μιλάει με τον βοηθό του Νίκου Νιόπλια, Μιχάλη Ιορδανίδη.

17:15:
Το πούλμαν του ΠΑΟΚ κάνει την εμφάνιση του αλλά δεν μπορεί να προσεγγίσει τα αποδυτήρια, μιας και μετά από εντολή της αστυνομίας το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού έχει μπει όλο μέσα στα αποδυτήρια και εμποδίζει. Οι ιθύνοντες των γηπεδούχων εκνευρίστηκαν αλλά μετά από λίγη ώρα το πρόβλημα λύθηκε.

17:13:
Φτάνει στην Τούμπα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η αποστολή του Παναθηναϊκού. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Δημήτρης Σαλπιγγίδης επιστρέφουν και κατά την άφιξη τους χαμογελούν.


«Πανικός» από νωρίς


Η δίψα των φίλων του ΠΑΟΚ για το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι τεράστια. Όλη η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς και από πολύ νωρίς το μεσημέρι οι δρόμοι γύρω από την Τούμπα είναι γεμάτοι. Από τις 3 το μεσημέρι οι φίλοι του «δικεφάλου του βορρά»... ζεσταίνονται για την αναμέτρηση με το «τριφύλλι».

Ψάχνουν το... θαύμα

Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρίσκονται έξω από το γήπεδο και ψάχνουν για ένα εισιτήρια, ώστε να παρακολουθήσουν δια ζώσης το αποψινό παιχνίδι. Ψάχνουν δηλαδή για το... θαύμα, μιας και το sold out έχει γίνει εδώ και μέρες.

Φέιγ-βολάν για Σαλπιγγίδη

Τόσο χθες όσο και σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είχαν πεταχθεί φέιγ-βολάν κατά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με υβριστικό περιοχόμενο, αναφέροντας ότι ο Μακεδόνας φορ πρόδωσε τον ΠΑΟΚ για τα λεφτά. Από κει και πέρα, υπήρχαν και φέιγ-βολάν κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του υφυπούργου του Σπύρου Βούγια για την απαγόρευση των μετακινήσεων.




Έκλεισαν τον δρόμο οι ΠΑΟΚτσήδες
Ειρηνική διαμαρτυρία από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 500 οπαδοί του Δικεφάλου έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του ΤΙΤΑΝ και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απαγόρευση των μετακινήσεων στα εκτός έδρας παιχνίδια. «Ασπρόμαυροι» φίλαθλοι από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατέφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο και με συνθήματα και πανό έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του απαράδεκτου αυτού μέτρου περί απαγόρευσης των εκδρομών.
«Απέναντι σ’ αυτούς που στοχοποιούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»
Μάλιστα, οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσαν σχετικά και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι απλά η απαρχή ενός αγώνα έντιμου και καθαρού, που δεκαετίες τώρα ως ΠΑΟΚτσήδες υπηρετούμε. Για μας άλλωστε, αυταπόδεικτα και αναντίρρητα, Π.Α.Ο.Κ. σημαίνει αντίσταση, κατάκτηση και εκ βαθέων πάλη για ιδανικά που δυστυχώς μείναμε μόνοι μας να υπερασπίζουμε στον κυκεώνα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, στο κατάπτυστο νέο σχέδιο αποχαύνωσης των ιδεών και κονσερβοποίησης του κοινωνικού ιστού και κάθε έκφανση υγείας του που κάποιοι δολίως προωθούν. Σήμερα, στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτούς που στοχοποιούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο μέτρο του πλασματικά και ψευδεπίγραφα ονομαζόμενου Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Δίνοντας τάχα λύση στο πρόβλημα της βίας, (βία που… αιώνες τώρα είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπηρετείται από τις γνωστές μισθοφορικές στρατιές και μάζες που ποδηγετούνται και μανιπουλάρονται από τους υψηλά ιστάμενους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου) προσφάτως ο κος Υπουργός δημοσίας αταξίας, δυνάμει υπουργικής απόφασης, απαγόρεψε τις «οργανωμένες» και «ανοργάνωτες» μετακινήσεις οπαδών. Εις μάτην και ενώ διαμαρτυρόμασταν σφοδρά για την προφανέστατη κατάλυση του Συντάγματος των Ελλήνων (Άρθρο 5 παρ. 4 όπως αντικ. με Ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής, αλλά και της αρχής της αναλογικότητας), αντιληφθήκαμε μετά λύπης μας ότι ο «Νόμος» σε αυτήν την χώρα δυστυχώς εφαρμόζεται μέχρι εξόντωσης για τα «κακά αποπαίδια», ότι «φωτογραφίζει» εκ νέου το μαζικότερο οπαδικό κίνημα που γέννησε αυτό το κράτος από συστάσεώς του. Την ώρα που οπαδοί της ΑΕΚ προσέτρεχαν κατά χιλιάδες στην Κομοτηνή ανενόχλητοι για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, την ώρα που μερικές εκατοντάδες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π. απολάμβαναν τον αγώνα της ομάδας τους στην Τρίπολη, την ώρα που παίκτες του Περιστερίου φυγάδευαν τα μικρά τους παιδιά από το γήπεδο μπάσκετ στο οποίο δυνάμεις της αστυνομίας παρατηρούσαν ανενόχλητοι τις συμπλοκές των περιστεριωτών με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. όχι μόνο στερήθηκαν την είσοδο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Ιωαννίνων, αλλά ως άλλοι ντίλινγκερ και αλ καπόνε οδηγούνταν κατά δεκάδες στα αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια μόνο και μόνο επειδή βρισκόταν σε δρόμους «ξένης» πόλης όπου, σε πλήρη εκχυδαϊσμό και εξευτελισμό της υπόστασής τους κρατούνταν επί ώρες «για να βάλουν μυαλό». Την ίδια ώρα που όλοι, μικρότεροι σε μέγεθος και παλμό φίλαθλοι απολάμβαναν τα στραβά μάτια της αστυνομίας, οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. εξευτελίζονται στις Εθνικές οδούς και αναγκάζονται να επιστρέφουν πίσω στις εστίες τους. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. Όλα αυτά επειδή τρομάζει η ανεπανάληπτη σε ισχύ συσπείρωσή τους εδώ και 3 έτη, τα σχεδόν μηδενικά άσχημα επεισόδια, η εικόνα εκκλησίας στην Τούμπα όπου δίχως αστυνομικό έλεγχο, αλλά με περιφρούρηση δε συμβαίνει το παραμικρό, τη στιγμή που πειθαρχούν στο καλό της ομάδας χωρίς κιγκλιδώματα κ δίχτυα, τη στιγμή που διατηρούν άριστες σχέσεις και παραδίδουν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς σε οπαδικά ταξίδια στο Ηράκλειο Κρήτης, τη στιγμή που αφήνουν ανοικτά τα αναψυκτήρια της Τούμπας για να εξυπηρετούνται οπαδοί άλλων ομάδων, τη στιγμή που τονώνουν οικονομικά τις τοπικές αγορές με την ειρηνική τους κάθοδο σε κάθε πόλη που τους καλωσορίζει. Προκαλούμαστε για άλλη μια φορά από τους αδικούντες και διώκτες μας να μιλήσουμε για υδροκεφαλισμό και κατεστημένο. Μας περιμένουν στην γωνιά για να μας πούνε γραφικούς, αλλά δεν θα το κάνουμε. Αδέρφια μας ζούνε και αναπνέουνε για τον Δικέφαλο που λατρεύουμε παντού, σε κάθε σπιθαμή γης, εδώ και στο εξωτερικό, για τον Σύλλογο που τυφλά υπηρετούμε ως οικογένεια μας, δεκαετίες τώρα. Αλλά είμαστε εδώ και διεκδικούμε τα αυτονόητα που γυρίζουν ανάστροφα εναντίον μας. Εναντίον ημών που χαρακτηριζόμαστε ως κανίβαλοι, αλλά διατηρούμε τράπεζες αίματος, καταθέτουμε στεφάνια μνήμης σε κάθε «εθνική» επέτειο, στηρίζουμε οικονομικά το ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ στην Πόλη από την οποία εκκίνησε το φτερούγισμα ο ΑΕΤΟΣ… Λέμε ΝΑΙ στις μετακινήσεις οπαδών, λέμε όχι στην φωτογραφική διάταξη που μας πολεμά λυσσαλέα τώρα που κάποιοι τρέμουν την αγωνιστική μας επάνοδο στην κορυφή. Κάποιοι τρομάζουν από το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο μας στον Ναό. Κάποιοι αγκομαχούν στην όψη χιλιάδων ασπρόμαυρων αδερφών στα επί γης πέταλα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΑΛΛΩΝ οπαδικών προτιμήσεων…
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ».



Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πάλεψε σε όλο το ματς, όμως δεν αλλάζει κάτι για τη συνέχεια.
«Ήταν ένα ματς με μεγάλη ένταση με δύο ομάδες που έπαιξαν με στόχο την νίκη. Μέχρι το τέλος το παιχνίδι έγινε σε υψηλούς ρυθμούς. Στο επίπεδο που βλέπουμε στο εξωτερικό. Ο ρυθμός ήταν μοιρασμένος μέσα στον αγώνα. Και οι φάσεις στο πρώτο μέρος μοιρασμένες είναι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχαμε νευρικότητα στο πρώτο μέρος γιατί θέλαμε να πάμε κατευθείαν προς την αντίπαλη περιοχή. Αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Στο δεύτερο, όμως, μπήκαμε δυνατά, είχαμε τον έλεγχο και πετύχαμε πρώτοι το γκολ. Περίμεναμε μια δυνατή αντίδραση από τον Παναθηναϊκό αλλά εμείς ξαναγυρίσαμε.

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για την ισοφάριση αλλά και εμείς είχαμε μια συμπαγή άμυνα και καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Σε σχέση με άλλα παιχνίδια σήμερα δεν είχαμε καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη αλλά είχαμε θέληση. Αλλιώς δεν θα νικάγαμε.

Για εμάς σήμερα δεν άλλαξε κάτι. Αύριο στις τρεις το μεσημέρι θα μαζευτούμε να δούμε βίντεο ενόψει Ξάνθης. Η καθημερινή ρουτίνα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις