ΠΑΟΚ, μια αριστερή ομάδα


Ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Superleague. Ενας προβληματισμός που μεγαλώνει από το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει να αναπτύσσεται μονόπλευρα, καθώς πάνω από το 50% των επιθέσεων της ομάδας ξεκινούν από την αριστερή πλευρά.

Στο ένα τρίτο του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας αέρα τριών βαθμών από τους τέταρτους Καβάλα, ΑΕΚ και Αρη που ακολουθούν. Αυτό που προβληματίζει πάντως τον τεχνικό του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος, δεν είναι τόσο η βαθμολογία, αλλά η εικόνα της ομάδας του. Τρία είναι τα σημεία που έχουν ενοχλήσει τον Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τις 133 από τις 251 πλαγιοκοπήσεις της ομάδας έως τώρα. Και οι τρεις αγωνίζονται στα αριστερά! Πρόκειται για τους Λίνο, Σορλέν και Βιεϊρίνια, που ξεπερνάνε τις 40 πλαγιοκοπήσεις ο καθένας, με τέταρτο στη συγκεκριμένη στατιστική τον απόντα Σέρτζιο Κονσεϊσάο που έμεινε στις 30. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τον Πορτογάλο τεχνικό, στην προσπάθειά του να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Ούτε βέβαια αυτό σημαίνει ότι αν λυθεί το συγκεκριμένο θέμα ο ΠΑΟΚ θα ανοίξει τα φτερά του. Η άμυνα είναι φέτος η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ και αυτό παρότι έχει δεχτεί μόλις έξι γκολ σε δέκα αγώνες!

Η έλλειψη του καλού Κοντρέρας, η αρχική απουσία του Σνάουτσνερ και η μέτρια παρουσία του Τσιρίλο, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα αγωνιστικής ανασφάλειας και αυτό φαίνεται από την τοποθέτησή της. Ο Σάντος θέλει την άμυνα πολύ πιο ψηλά τοποθετημένη, έτσι ώστε να έχει η ομάδα τις σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και να ελέγχει καλύτερα τους αγώνες. Το πώς θα βρεθεί λύση είναι κάτι άγνωστο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο Φερνάντο Σάντος έχει ζητήσει από την άμυνά του να παίξει πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, η κίνηση χωρίς την μπάλα, κυρίως από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, είναι ένα θέμα που δεν οφείλεται στη διάθεση των παικτών, αλλά κυρίως στην ψυχολογία τους.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων, οι μέσοι της ομάδας και κυρίως οι Σορλέν – Φωτάκης, δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση αυτό που πραγματικά μπορούν να δώσουν. Μετά τη διακοπή και με την είσοδο του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην ομάδα, ίσως βρεθούν καλύτερα πατήματα από όλους, κάτι που θα ενισχυθεί και στην περίπτωση επιστροφής της Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις