ΠΑΟΚ- Αρης 83-48- Ιστορικό 35άρι



Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν δυναμικό παρών, έκαναν το παλατάκι να μοιάζει με Τούμπα και οι παίκτες του Δικεφάλου τους έκαναν το καλύτερο δώρο. 
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι ασπρόμαυροι στρίμωξαν στα σχοινιά τον Αρη  και τον έβγαλαν νοκ άουτ, κάτι που φαίνεται και από το τελικό 83-48. Η διαφορά των 35 πόντων μάλιστα αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ πατούσε πιο γερά στα πόδια του και είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Ο Παναγιώτης Καυκής ξεκίνησε καλά το ματς οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο 15-7 του 5ου λεπτού και η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ήταν η άμυνα των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου, που κράτησε τον Αρη στον ένα πόντο και με καλάθια των Μονρόε και Ντρόμπνιακ η διαφορά εκτινάχθηκε στο +18 (26-8, 10`).
Ο Αρης συνέχισε να παρουσιάζει κάκιστη εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Η άμυνά του δεν ήταν ικανή να περιορίσει ή να κόψει τον ρυθμό των παικτών του ΠΑΟΚ και παράλληλα στην επίθεση οι επιλογές ήταν τραγικές. Γι` αυτό και μετά από 20 λεπτά αγώνα οι κίτρινοι είχαν σημειώσει μόλις 20 πόντους. Το γεγονός αυτό δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που άρπαξαν την ευκαιρία και "καθάρισαν" το ματς από νωρίς, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το εντυπωσιακό 48-20.
Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ήταν δυνατό να χάσουν αυτό το ματς. Ισα - ίσα που με τη στήριξη του κόσμου τους απέδωσαν και καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζοντας καλό θέαμα στο μεγαλύτερο διάστημα. Η διαφορά έμεινε σε... δυσθεώρητα ύψη, 56-23 στο 25` και 70-36 στο 30`, με αποτέλεσμα το πάρτι στο Παλατάκι να συνεχίζεται με αμείωτο κέφι.
Ο Αρης, απλώς προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να σώσει τα προσχήματα, αλλά ούτε αυτό κατάφερε να κάνει, καθώς η διαφορά δεν έλεγε να πέσει. Αλλωστε, πλην του Μπετς και του Ρίτσαρντσον κανένας άλλος παίκτης δεν μπορούσε να βοηθήσει στην επίθεση, ενώ η αμυντική λειτουργία της ομάδας, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Φώτη Κατσικάρη. Από την άλλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν πανευτυχής στον πάγκο του Δικεφάλου και πανηγύρισε με την ψυχή του την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, που ήρθε με το εντυπωσιακό 83-48.

ΠΑΟΚ: Μονρό 18 (1), Καυκής 13 (2), Γκρέγκορι 13 (1), Ταπούτος 8, Καλλές 1, Τσιάρας 4, Έιβερι 6 (1), Καλαϊτζίδης, Χέλιγουελ, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11 (1), Γκετσέφσκι 9 (1).

Αρης: Κλαρκ 4, Μάιλς 4, Παπανικολάου, Μπετς 15, Ντέι, Ρίτσαρντσον 12 (2), Χατζηβρέττας 6, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης, Μούρτος, Κακιούζης 2, Μπάρλος 5.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις