Όχι άλλο κάρβουνο

Για το καλό της ομάδας μας, το θέμα της διαιτησίας για το ματς της περασμένης Κυριακής με την ομάδα του ΟΤΕ, πέρασε στα ψηλά..
Καλώς κακώς, οι 4 εντεταλμένοι (2 από την αθήνα και 2 από τον πειραιά) δεν ακούσαν σχεδόν τπτ, ελέω σαντος, για τα κωμικοτραγικά σφυριγματα που πότε θύμιζαν μπασκετ και πότε πυγμαχια για ΠΑΟΚ και βαζελο αντίστοιχα.. Αρκετά μεγαλόκαρδος ο λαός μας για άλλη μια φορά οφείλω να ομολογήσω.. Επειδή όμως μετα από μια βδομάδα διαπιστώνω οτι ο παραγκωνισμός του θέματος των τεσσάρων αλητήριων, έκανε αρκετούς να περάσουν από την μια ακρη στην άλλη, λέγοντας πως δεν θυμούνται καμιά σοβαρή σφαγή ή οτι τέλος πάντων δεν ηταν και τόσο αιματοβαμμένη η βραδιά του οακα, κάθισα και έκανα μια πρόχειρη ανάλυση των φάσεων για να θυμηθούμε μαζι την σαπουνόπερα που είδαμε με κόπο και ψυχική οδύνη την περασμένη βδομάδα, χωρίς να μας απασχολούν για λίγο το σύστημα, η ανάπτυξη και οι αλλαγές του σαντος…

Αφορμή φυσικά ήταν και οι "ενοχλητικες" δηλώσεις του άνδρα που η κάθε Ελληνίδα μάνα δημοσιογράφου εχει φανταστεί στο κρεβάτι της. Το ίδαλμα της ηδονής και της ανωμαλίας για τηλεκριτικούς, σχολιαστές, αρθρογραφους και πασης φύσης δημοσιογράφο που σέβεται τον βελούδινο του κώλο και πέρσι στραβοκώλιασε για να τον απελάσει από την χώρα ως δολοφόνο, ενω φέτος μπουκωνει και ξεμπουκώνει κάθε σαββατοκύριακο απο τις ηγετικες εμφανίσεις του παιχταρά Pablito Gabriel García Pérez. Το τι δήλωσε ειναι γνωστό, οποτε παω κατευθείαν στην ανάλυση του ματς που "δεν έγινε και τίποτα για να εχει παράπονα ο ΠΑΟΚ.".  Παραθέτω τις φάσεις με λεπτό και δευτερόλεπτο για γρήγορο scanning του βίντεο και Full Εntertainment εμπειρία για όποιον εχει την όρεξη..


01.50 η φάση σημειώνεται για λόγους ιστορικούς γιατί είναι η πρώτη βουτιά του καραγκούνη στο ματς. Ο σορλεν φαίνεται να του πατάει στιγμιαία το πόδι, οπότε μάλλον είναι όντως φαουλ, αλλά ο καραγκούνης εντυπωσιακός όπως πάντα, γονατίζει στο πάτημα και απο θέση γονατιστού χαφ, βουτάει τραντάζοντας το πολυτάλαντο κορμί του. Μοναδική στιγμή.. Λίγοι μπορούν να βουτήξουν γονατιστοί. Το φαουλ δόθηκε κανονικά απο τον σπάθα.

07.20 φαουλ απο τον σορλεν στον σπυροπουλο. Τίποτα..

17.04 φαουλ κουτσιανικουλη στον σπυροπουλο. Απλή διεκδίκηση, τίποτα επιλήψιμο που λεει και ο μπαρούφας και άουτ για τον ΠΑΟΚ.

18.29 γίνετε σέντρα για τον ΠΑΟΚ ο γκαμπριελ πάει να καλύψει την μπάλα για να βγει αουτ υπερ του βαζελου, ο βειρινια μπαίνει μπροστά του με ταχύτητα φωτός, του την παίρνει αλλα ο γκαμπριελ προφανώς ταράχθηκε και πέφτει… ο σπαθας δίνει φαουλ… Τίποτα...

20.34 επέλαση βειρινια, κάνει γιογιο τον γκαμπριελ ο οποίος τον τραβάει παρατεταμένα 2-3 φορές απο φανέλα και ώμο. Ο σπάθας δεν βλέπει τιποτα παρά μόνο την μπάλα που βγαίνει άουτ, η οποία θέλει pause στο βίντεο για να καταλάβεις αν όντως βγήκε... Παρόμοια φάση στο 12.19 με σαβινι και σαλπιγιδι που ο σαβινι κράτησε 1 φορα μόνο τον κοντό, αλλα η διαφορα είναι ότι ο κοντός γλίστρησε και έπεσε, οπότε και το φαουλ δόθηκε κανονικά.

27.35 φαουλ του νινη στον βειρινια όπου τον τραβάει απο φανέλα. Τιποτα ο σπαθας..

35.23 ο σορλεν βγαίνει στην πλάτη του νινη και κλέβει την μπαλα, αλλά ο νινης ο οποίος έχει χάσει το κοντρόλ μόνος του, κάνει μια θαυμάσια πιρουέτα και πέφτει δείχνοντας οτι χτυπηθηκε στο στομάχι ή στο μπρατσο (!!). Ο φωτακης ειχε πάρει την μπάλα ήδη και έβγαινε αντεπίθεση 3 με 3 αλλά ο σπαθας δίνει φαουλ στον νινη που σφαδάζει στο έδαφος. Ο ιβιτς δέχεται την 1η κίτρινη γιατί είπε στον διαιτητή το προφανές...

39.00 Ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ… Τώρα ξεκινάει το μεγάλο show…

43.58 ο γκαρσια καταδιώκει τον καραγκουνη τον ακουμπάει στην πλάτη με το χέρι και ο καραγκουνης δεχόμενος τα 3.500 volt από το χέρι του super ηρωα, εξαπολύει μια βουτιά γεμάτος τρόμο και κοιτάζει σοκαρισμένος... Κίτρινη στον γκαρσια. Στην εκτέλεση του φαουλ ο σπαθας στήνει το τοίχος κοντά στην σπύρου λούη, αλλά ο καραγκουνης καταφέρνει να την στείλει εκεί...δλδ πάνω στο τοίχος.

44.32 αμέσως μετά την τζούφια εκτέλεση του καραγκούνη η μπάλα με τα πολλά θα φτάσει στον σπυροπουλο ο οποίος θα γεμίσει απο το κέντρο μια καμινάδα, και εκεί ο σισε όπου δεν θα την έφτανε ποτέ, πέφτει σε διεκδίκηση με τον κοντρερας και έτσι έχουμε άλλη μια ευκαιρία για την ζελα έξω απο την περιοχή.. παπάρια φαουλ.

45+ έχουμε μια μοναδικής αξίας φάση οπού βλέπουμε τον νινη να συγκρούετε με τον σπαθα και να πέφτει φωνάζοντας για φαουλ. Εντάξει, ναι, αυτό δεν το έδωσε.

49.22 ο καραγκουνης πιέζεται απο τον γκαρσια, έρχεται σε βοηθεια ο βειρινια να κλείσει την πάσα και ο καραγκουνης εξαπολύει μια βουτιά για να γλυτώσει.. Όντως, δίνετε φαουλ στον γκαρσια. Τίποτα εννοείτε..

49.50 σιλβα και φωτακης πέφτουν μαζί με τακλιν για την μπάλα, ο σπαθας δίνει φαουλ στον φωτακη. Το replay είναι μισό αλλα απο όσο φαίνεται δεν υπάρχει τπτ και παλι..

51.10 έχουμε εκτέλεση φαουλ έξω απο την περιοχή απο φαουλ που έκανε ο κοντρερας (κίτρινη κάρτα), αλλά το αξιοπερίεργο παλι είναι το τοίχος που αυτή την φορά στήνεται κάπου κοντά στην λεωφόρο Βεϊκου.. Ο "αντικειμενικός" σπίκερ που μόνο για mute εκανε, παραδέχεται οτι "αλλού το τοίχος, αλλού ο κύκλος (εννοώντας το εφε απο την κάμερα που δειχνει που να στηθεί το τοίχος) όπως θα έχετε παρατηρήσει απο το 1ο ημίχρονο".. Το φαουλ εκτελείτε απο τον καραγκουνη επάνω στο τοίχος και συγκεκριμένα στον σορλεν ο οποίος βγαίνει απο το τοιχος κατα την εκτέλεση και την βρίσκει με τον κωλο. Ο σπαθας δείχνει κίτρινη στον σορλεν και δίνει επανάληψη. Αυτη την φορά το τοιχος στήνετε κάπου κοντά στην στάση του ΗΣΑΠ αμαρουσίου οπότε το εφε με τον κύκλο δεν το βάζει καν ο σκηνοθέτης γιατί δεν έχει νόημα πλέον. Η μπάλα πάλι στο τοίχος, εεε 3η ευκαιρία δεν έχει...αρκετά γελάσαμε.

54.11 η φάση σημειώνεται διότι έχουμε ρεσιτάλ υποκριτικής απο τον καραγκούνη που βουτάει γιατί μπερδεύει τα πόδια του στα πόδια του φωτακη. Οχι, δεν δίνεται φαουλ προς έκπληξη όλων. Σωστά ο σπάθας αφήνει το παιχνίδι..

56.44 Το πεναλτι στον κουτσιανικουλη απο τον σαριεγκι, οποίος βάζει τον αγκώνα του μεταξύ ώμου και λαιμού του κουτσιανικουλη, σπρώχνοντας τον προς τα κάτω. Τπτ φυσικά ο σπαθας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έκανε παρατήρηση στον μικρό να φάει να καρδαμώσει...

59.59 Διεκδίκηση της μπάλας απο κουτσιανικουλη και σπυροπουλο όπου ανάθεμα και αν ακουμπήσανε ο ενας τον άλλο. Δίνεται φαουλ υπέρ του βαζελου(!) Φάση για να γελάς με δάκρυα στα μάτια

60.20 αμέσως μετά την εκτέλεση του διασκεδαστικού φάουλ, ο σαλπιγιδης σε προσπάθεια του να μπει στην τροχιά της μπάλας και να βγάλει μια πάσα, πατάει τον σαβινι που τον καλύπτει σωστά και πέφτουν και οι 2 στο έδαφος.. Φυσικά σε αυτή την φάση δεν δίνεται το φαουλ. Μαλακιες θα δίνουμε τώρα.... Η μπάλα καταλήγει κόρνερ για τον βαζελο. Το σημαντικο εδώ είναι ότι σε συνδυασμό με την παραπάνω φάση (59.59), έχουμε δει ξεκάθαρα μέσα σε μισό λεπτό το 80-20 (στην καλύτερη) του σπαθα..

60.38 ο τσιριλο κλείνει το καραγκουνη με το ποδι... τι το θέλε.. βουτιά, και φαουλ εξω απο την περιοχή.

61.50 ο βειρινια πιέζει τον νινη και του παίρνει την μπαλα, ο νινης πέφτει και δίνεται πάλι φαουλ. Με όποιον δασκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις... Τιποτα εννοείτε..

63.05 Φαουλ του σπυροπουλου στον κουτσιανικουλη που τον πάει γαμιόντας ολο το ματς αλλα τις περισσότερες φορές οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν καθαρός. Τιποτα στην φαση από τον σπαθα και δίνει αουτ για τον βαζελο(!)

65.42 φαουλ του σαλπιγιδι στον σαβινι, τιποτα απο τον σπαθα και έχουμε ευκαιρία για τον βαζελο και καταπληκτική απόκρουση απο τον χαλκια.

71.30 μαρκάρει ο σαβινι έξω απο την περιοχή τον σαλπιγιδι ο οποίος γκρεμίζεται μόνος του, η μπάλα παει στον καραγκουνη ο οποίος μπερδεύει τα πόδια του στα ποδια του σαβινι που πρόλαβε να παει και έχουμε μια απίστευτη βουτιά και ενα ρεσιτάλ υποκριτικής απο τον βουτσα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο οποίος σφαδάζει σχεδόν κλαίγοντας. Ο σπαθας δίνει φαουλ(!!) (τι να κάνει άλλωστε..).. Μπαίνουν οι γιατροί στο γήπεδο να βάλουν σπρέι στον ταλαντούχο ηθοποιό, αλλά ο καραγκούνης ανένδοτος συνεχίζει να χτυπιεται φέρνοντας τούμπες στο χορτάρι, ο σπαθας επιστρατεύει το αμαξάκι του γηπέδου και εκεί ο καραγκουνης σαν γνήσιος άνδρας σηκώνεται και βγαίνει έξω μονος του...

73.14 ο σπαθας δίνει φαουλ στον μουν πάνω στο σπυροπουλο λιγο πιο εξω απο την περιοχη του ΠΑΟΚ... η κωμωδία συνεχίζεται..

77.28 η φαση καταγράφεται μόνο για το γέλιο της μιας και ο καραγκουνης δίνει πασα και καπακι πέφτει πανω στον τσιριλο επιτιδες και εξφεντονιζεται κατω εξω απο την περιοχή του ΠΑΟΚ για το φαουλ το οποίο φυσικά και δεν δίνεται.. ο σπίκερ βεβαία μας ενημερωνει πως ο σπαθας άφησε πλεονέκτημα(!!) μιας και η μπάλα τελικά πήγε στον σαλπιγιδι...

78.10 τακλιν απο πίσω του κατσουρανη στον ιβιτς... απλό φαουλ λέει ο σπαθας(!!) Ποια καρτα? κάνεις πλάκα ρε σέρβε...

80.37 ο σιλβα βρίσκεται έξω απο την περιοχή, ο γκαρσια μπαίνει μπροστά του και του κλεβει την μπάλα καλύπτοντας την με το σώμα, ο σιλβα πεφτει ελαφρα πάνω στον γκαρσια αλλα δυστυχως μετα τον πονάει το χερι του. Δινεται φαουλ(!!) και ο παγκος του ΠΑΟΚ πλέον αρχίζει να το διασκεδάζει γελώντας. Ο παμπλο πιάνει την μπάλα κατω στο χορτάρι και τις σκάει μπουκέτο απο τα νεύρα του, χωρίς ωστόσο αυτή να αναπηδήσει και να έχουμε και καμιά κόκκινη απο το πουθενά.. Ο σιλβα συνεχίζει να σφίγγετε απο τον πόνο.. Η φαση θέλει αρκετό χιούμορ για να την πάρεις στα σοβαρά.. Μεχρι και η σφυρίχτρα του σπάθα καλά καλά δεν ακούστηκε.. αντανακλαστικό σφύριγμα σαν ύπουλη κλανιά.

84.50 ο ιβιτς κοντρολάρει-πασάρει με τον ώμο στον έτοιμο για γκολ βειρινια, αλλα ο διαιτητής το είδε χέρι και έκοψε σίγουρο γκολ ή πεναλτι. 2η κίτρινη στον ιβιτς γιατί έδωσε πάρε βάλε πασα στον βειρινια. Ο "αντικειμενικος" σπικερ λεει γελώντας πως η κιτρινη ήταν για τον ώμο... η κωμωδία εφτασε και στα στουντιο της νοβα..

90.00 η αλλαγή του παίχτη ανεκδοτο-καραγκουνη ο οποιος φοράει τρυφερά το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του επαγγελματία σαλπιγιδι.. Ακολουθεί σκηνή οπου οι 2 πράσινες αδερφές αλληλοσπαράζονται με ένα γλυκό χτύπημα στο κεφαλι και ενα δάκρυ κυλάει απο τους θεατές της αισθηματικής κομεντι - σαπουνόπερας.


Αυτό λοιπόν ήταν το ματς που κατά τα μμε ο βαζελος έκανε την καλύτερη εμφάνιση του φέτος και κέρδισε δίκαια… Συνεχίστε να γαλουχίζεται κόσμο μέσα από την δύναμη που σας δίνει η κάμερα, το μικρόφωνο και η πένα, μέχρι να σταματήσει και ο τελευταίος νοήμων οπαδός/φίλαθλος να ασχολειτε με το τερατούργημα σας. Μέχρι τότε εμείς θα είμαστε εδώ για να απαντάμε στην σαπίλα σας.

ΑΛΗΤΕΣ- ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις