Φιλομένο: «Στο μυαλό μας το πρωτάθλημα»

Τα δυνατά τους ώστε να κάνουν την υπέρβαση και να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι έτοιμοι να βάλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ όπως επεσήμανε και ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός επιθετικός αναφέρθηκε και στα όσα έχει συναντήσει στους Θεσσαλονικείς μέχρι τώρα, αλλά και στον κόσμο.

• Ξέρεις τον ΠΑΟΚ. Τι διαπίστωσες ότι έλειψε πέρυσι από την ομάδα και το χρειάζεται φέτος, για να κάνει ένα βήμα παραπάνω;

«Για τον ΠΑΟΚ όλα άλλαξαν μέσα σε ένα χρόνο και είχε πολύ θετική παρουσία πέρυσι. Και φέτος πρέπει να είμαστε ομάδα και να κοιτάμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

• Ακόμη και το πρωτάθλημα;

«Βεβαίως. Γιατί όχι. Όλα είναι μέσα στο μυαλό του κάθε ανθρώπου».

• Ξέρεις καλά την έδρα του ΠΑΟΚ. Εκεί εσύ δεν έχεις χάσει. Τι έχεις κρατήσει από αυτό το γήπεδο;

«Πρόκειται για ένα φοβερό γήπεδο. Θα πρέπει και φέτος να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να νικήσουμε μικρούς και μεγάλους αντιπάλους».

• Τι σημαίνει για σένα προσαρμογή σε μια νέα ομάδα; Xρειάστηκες χρόνο για να μπεις στο κλίμα;

«Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να συνεννοείσαι με τους συμπαίκτες σου μέσα στο γήπεδο. Εκεί δεν υπάρχουν γλώσσες, όλοι είμαστε το ίδιο και αυτό που μετράει είναι να μάθουμε όλη τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Αρά, μη μας βλέπετε τόσο πολύ έξω από το γήπεδο. Σημασία έχει να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα σε αυτό».

«Αναγκασμένος ο Βιτόλο»

Δημοσίευμα της ισπανικής «eltiario montanes» για τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος περιμένει την ελευθερία του για να μετακομίσει στον «δικέφαλο» του Βορρά, ανέφερε πως «ο Βιτόλο είναι αναγκασμένος να δώσει το "παρών" στην "πρώτη" που είναι τη Δευτέρα. Όλα δείχνουν ότι θα λύσει τη συνεργασία του, είναι καταδικασμένη να μη συνεχιστεί αυτή η σχέση. Μία δυνατότητα για να προκύψει οριστική διακοπή της σύμβασης που δεσμεύει τις δύο πλευρές είναι να πάρει την ελευθερία του και σε αντάλλαγμα να χαρίσει χρήματα από αυτά που του χρωστάνε».

• Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται σήμερα (10/7) στη συμπρωτεύουσα ο Μίρκο Σαβίνι. Λίγες ώρες αργότερα θα παρουσιαστεί και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το Σάββατο θα μεταβεί στην Ολλανδία για να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις