Μία πολύ πρώιμη εικόνα

Μία πολύ πρώιμη εικόνα

Είναι η πρώτη φορά που σε μία προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αναφέρομαι καθαρά στο βασικό της στάδιο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω παίκτες.


Δεν μπορώ να πω για τον τάδε καινούργιο πως βγάζει μάτια, αλλά ούτε και πως είναι μία κακή επιλογή.
Βλέπω απλά κανονικούς ποδοσφαιριστές να βγάζουν ασκήσεις.
Η διαφορά που μπορώ να διαπιστώσω, είναι πως οι ασκήσεις γίνονται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα και γνώση για του τι ζητάει ο προπονητής.
Ο βασικός κορμός, είναι ο ίδιος με πέρυσι, αλλά ο Σάντος δεν χρειάζεται να αναλύσει την άλφα – βήτα.
Στις πρωινές, έχουμε εντάσεις, στις απογευματινές εντάσεις αλλά και ολίγον τακτική.
Τα επίσημα παιχνίδια πλησιάζουν και πλέον αυτό που προέχει είναι η ετοιμότητα της ομάδας.
Θα προσπαθήσω να αναφέρω μέχρι τώρα τι μου έχει κάνει εντύπωση. Θετική και αρνητική.
Ας ξεκινήσω από τους τερματοφύλακες. Ο Χαλκιάς απέχει πολύ από τον Κρέσιτς. Ο Κροάτης μου φάνηκε βαρύς, ίσως γιατί έχει καιρό να παίξει. Θα περιμένω να τον δω και μετά θα βγάλω οριστικό συμπέρασμα.
Από τα μπακ μας, βλέπω ορεξάτο τον Αραμπατζή και οι άλλοι δύο – Λίνο, Σνάουτσνερ, στα γνωστά τους επίπεδα.
Στα χαφ, βλέπω τον Βερόν να έχει χάσει έδαφος και αν αναζητούμε τον παρτενέρ του Γκαρσία, πρώτα θα κοιτάξουμε τους Ίβιτς – Φωτάκη. Ο τελευταίος, σκυλί μαύρο στη προπόνηση.
Τρεις γεμάτες κλωτσιές έδωσε στο χθεσινό διπλό και η μία ειδικά στον Ίβιτς ακούστηκε. Όσο για τον Βερόν, παραμένει με διαφορά ο πιο ποιοτικός μας παίκτης με τη μπάλα, αλλά λόγω έλλειψης τρεξιμάτων ουσιαστικά αδικεί τον εαυτό του.
Μετά ως όφειλε βέβαια, ζήτησε συγνώμη, μίλησε με τον Ίβιτς και όλα καλά.
Οι Κονσεϊσάο – Σορλέν, δείχνουν πιο έτοιμοι απ όλους, ίσως λόγω εμπειρίας αφού ξέρουν να διαχειρίζονται την κούραση της προετοιμασίας.
Στη επίθεση, ο Μούσλι έχει γκίνια. Δεν βρίσκει εύκολα εστία, ούτε στις ασκήσεις. Χρειάζεται ψυχολογία, αλλά κάπου εδώ σταματάς να αναζητείς λύσεις. Πρέπει να ξεκινήσουν τα παιχνίδια για να δεις πως και αν θα το ξεπεράσει.
Αυτός που το έχει πιο εύκολα το γκολ είναι ο Αναστασάκος, ενώ ο Παπάζογλου, πολύ καλές κινήσεις εντός περιοχής και φαίνεται να το έχει το γκολάκι.
Και ακόμη είναι πολύ πίσω σε επίπεδο υποδομής. Δεν είναι όσο γυμνασμένος θα έπρεπε, όχι από δικιά του ευθύνη, αλλά από την απραξία που είχε στον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Για τον Κουτσιανικούλη θα τα πούμε άλλη μέρα. Αυτό που μπορώ να πω σήμερα, είναι πως μου φαίνεται πως κάναμε μία σούπερ επένδυση.
Όσο για τον Σάντος;
Δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει αυτή την ομάδα να εξελιχθεί. Βάζει συχνά γκάζια, ο Αμπουμπακάρι την πλήρωσε με 40 γύρους γύρω από το γήπεδο και θα επιδιώξει να μην αντιδρούν οι παίκτες του με ακραίο τρόπο μέσα στο γήπεδο.
Του στοίχισε αυτό και θα παλέψει να το αλλάξει.
Και για άλλα παιδιά θα μπορούσα να τοποθετηθώ, απλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θα είμαστε άλλες 13 ημέρες εδώ πάνω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις