Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0


Ατρόμητος και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο (το πρώτο άνηκει στον Δικέφαλο του Βορρά, το δεύτερο στους Περιστεριώτες) αλλά και βαθμούς αφού δεν εκμεταλλεύτηκαν τις -ελάχιστες- ευκαιρίες που τους δόθηκαν και έμειναν στο 0-0. Άλλη μια προβληματική εμφάνιση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πάντως διαμαρτύρεται για την ακύρωση γκολ του Κονσεϊσάο στο 22ο λεπτό σε μια άκρως οριακή φάση.

Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα (Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Πανιώνιος) ο ΠΑΟΚ δεν γεύτηκε την χαρά της νίκης πραγματοποιώντας μάλιστα άλλη μια μετριότατη εμφάνιση και πλέον μετρά 6 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές.

Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος συνεχίζει να προβληματίζει και σίγουρα οι αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας που έδωσαν το παρών στο Περιστέρι δεν είναι άδικες... Κακή κυκλοφορία, ανύπαρκτη επιθετική ανάπτυξη και καθόλου φαντασία είναι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε καλά στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ο διακόπτης έπεσε.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά διαμαρτύρονται μάλιστα για το γκολ του Κονσεϊσάο στο 22' που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, δίκαια ή άδικα δεν ξέρουμε αφού πρόκειται για μια πάρα πολύ οριακή φάση.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος μετά από πέντε αγωνιστικές (Άρης, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Καβάλα και τώρα ΠΑΟΚ) παραμένει δίχως νίκη όμως πλέον έχει μπροστά του ένα πιο εύκολο πρόγραμμα. Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Φαβάλι και τον Σαρμιέντο όμως δεν τις μετέτρεψαν σε γκολ και έτσι έχουν μόλις 2 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μπλένχιο, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Τάτος (74' Σφακιανάκης), Μπρίτο (63' Κάμπας), Αναστασάκος (89' Καλατζής).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Σαβίνι, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Σορλέν (61' Ιβιτς), Λίνο (61' Κουτσιανικούλης).

Κίτρινες: Νεμπεγλέρας, Σκόνδρας, Αναστασάκος / Μαλεζάς, Αραμπατζής, Κοντρέρας

Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Δ Τάτσης (Ηπείρου)

Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για τους ίδιους -βαθμολογικούς- λόγους όμως αυτό λειτούργησε αρνητικά. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπήρξε μια ισορροπία αλλά και ένα μετριότατο θεάμα με ελάχιστες φάσεις.

Στο 8ο λεπτό ένα σουτ του Νεμπεγλέρα ζέστανε τους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο, όμως δυστυχώς αυτό ήταν μια παρένθεση, αφού ο χρόνος κυλούσε με το σκηνικό να παραμένει το ίδιο.

Πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, κακές επιλογές στην επίθεση, πρόβλημα στην δημιουργία και ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

Γκολ ο Κονσεϊσάο αλλά... 0-0

Παρόλα αυτά, μια μαγική μπαλιά του Λίνο και ένα εξαιρετικό τελειώμα του Κονσεϊσάο έβαλαν τον ΠΑΟΚ στην θέση του οδηγού όχι επειδή πήρε κεφάλι στο σκορ απλά για ψυχολογικούς λόγους. Συγκεκριμένα, στο 22ο λεπτό ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ που πλάσαρε άψογα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η φάση είναι πάρα πολύ δύσκολη και οριακή και σε παρόμοιες περιπτώσεις ο επιτιθέμενος έχει το προβάδισμα.

Το γκολ βέβαια μπορεί να μην μέτρησε όμως έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που ανέβασαν ρυθμό, πάτησαν γκάζι και απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με οδηγό τον αρχηγό

Μπροστάρης και οδηγός του Δικεφάλου του Βορρά ήταν ο Κονσεϊσάο που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και προσπάθησε να παρασύρει και τους συμπαίκτες του προς τη νίκη. Ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχασε μάλιστα στο 33' μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από σέντρα του Σορλέν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου με τον Ατρόμητο βέβαια να έχει μια ευκαιρία να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα. Στο 42' ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Αναστασάκος, έκανε απευθείας το σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά και το 0-0 έμεινε στο πρώτο μέρος.

Άνοιξε φτερά... το περιστέρι

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Στο 49ο λεπτό έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Σαρμιέντο έκανε έστω και καθυστερημένα το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Βλέποντας πως η ομάδα του δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες, ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε σε δύο αλλάγες προκειμένου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Ο Κουτσιανικούλης πήρε τη θέση του Λίνο, ενώ ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Σορλέν.

Μοιραίος Φαβάλι, άγιος... Μαλεζάς

Κι αν ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ο Ατρόμητος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Στο 70' ο Φαβάλι έγινε ο μοιραίος παίκτης αφού έκανε το πλασέ σε άδεια εστία, όμως ο Μαλεζάς σαν απο μηχανής Θεός έδιωξε πάνω στην γραμμή κρατώντας το 0-0 για την ομάδα του.

Το παιχνίδι πλησιάζε προς το τέλος με τους Περιστεριώτες να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ με περισσότερη θέληση απ' ότι οι αντίπαλοί τους. Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος δεν άλλαξαν την -μέτρια- εικόνα του ΠΑΟΚ και το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά.

Ατυχία και αστοχία Σαρμιέντο

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία, έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, όμως τα χαλούσαν στην τελευταία πάσα. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Δικέφαλου του Βορρά απειλούσαν με αντεπιθέσεις, όπως αυτή στο 84ο λεπτό όπου ο Βιεϊρίνια έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Μπλένχιο έδιωξε με κεφαλιά.

Τρία λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (87'), ο Φαβάλι έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά ο Σαρμιέντο έκανε με τη μια το σουτ αλλά ήταν και πάλι άστοχος και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Θέλαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Χωρίς την μπάλα κάναμε αυτό που είχαμε πει γιατί ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που αρέσκεται να ξεκινάει τις επιθέσεις του από πίσω. Οπότε αν τους μπλοκάραμε σε εκείνο το σημείο θα χάναμε την δύναμή τους.

Το καταφέραμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την μπάλα στα δικά μας πόδια. Από εκεί και πέρα στον επιθετικό τομέα θέλαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία και να βάλουμε κάποιο γκολ. Στο τέλος μας έλειψε μια καλή πάσα ή μια καλή επιλογή.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πιέσαμε τον αντίπαλό μας με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Εμείς με τις αλλαγές που κάναμε θέλαμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές στην ομάδα μας. Κάτι τέτοιο δεν πέτυχε εκτός από το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Οπότε ο Ατρόμητος αγωνίστηκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αν και δεν το δεχόμαστε θα πρέπει να το δεχθούμε.

Η θέση του Ίβιτς είναι πίσω από τον επιθετικό. Δεν μπορούσε να παίξει στην κορυφή. Το έχει κάνει άλλη μία φορά με μένα προπονητή σε παιχνίδι με την Καλαμαριά.

Σίγουρα έχουμε χάσει βαθμούς σε σχέση με τους στόχους που έχουμε. Μπορούμε όπως και πέρσι να κάνουμε εκτός έδρας νίκες. Είναι σίγουρο ότι σήμερα παρουσιάσαμε περισσότερες δυσκολίες να κοντρολάρουμε το παιχνίδι έχοντας και πολύ πολύ περιορισμένες επιλογές.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να δούμε το γκολ του Κονσεϊσάο και στην τηλεόραση για να έχουμε σίγουρη άποψη. Από την θέση που ήμουνα ήταν γκολ".

Γιώργος Δώνης (Aτρόμητος): Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπλοκάρει την άμυνα μας επειδή ήξερε ότι η φιλοσοφία μου είναι να αναπτυσσόμαστε από πίσω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και ανώτεροι. Ωστόσο ενώ παίξαμε καλά και πάλι δεν κερδίσαμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο μας αλλά δεν κερδίσαμε. Καμιά φορά είναι καλά να μην παίζει καλά αλλά να παίρνεις το αποτέλεσμα. Βέβαια προτιμώ να δημιουργούμε φάσεις και θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς επιθετικούς και σύντομα θα έρθουν και τα γκολ.

O ΠΑΟΚ θα έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 50’ καθώς ο Αραμπατζής έπρεπε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Απ΄ ότι με έχουν ενημερώσει το γκολ του Κονσεϊσάο ήταν οφσάιντ".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος που έδωσε το παρών στο γήπεδο και δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Τόσο οι οπαδοί του Ατρομήτου, όσο και αυτοί του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να εμψυχώνουν την ομάδα τους. Το πιο σημαντικό είναι πως συνυπήρξαν δίχως παρατράγουδα.

Ο Κονσεϊσάο που κυρίως στο πρώτο μέρος πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση που αρμόζει σε αρχηγό του ΠΑΟΚ, όμως δεν βρήκε άξιους συμπαραστάτες και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε στη νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το επεισόδιο ανάμεσα στον Τσιρίλο και το ball boy, όπου ο Ιταλός αμυντικός ζήτησε την μπάλα και το παιδί τον έφτυσε, προκαλώντας την οργή του 32χρονου.
To Live του αγώνα... από τον Στέλιο Χαρτζουλάκη
1' Έναρξη αγώνα
8' Σουτ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Διαγώνιο σουτ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα κοντράρει στον Σαβίνι και περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά
22' Ακυρωθέν γκολ ΠΑΟΚ Κονσεϊσάο
Μπαλιά του Λίνο για τον Κονσεϊσάο, ο οποίος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ
23' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μαλεζάς
24' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
24' Σουτ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Χαλκιάς διώχνει δύσκολα την μπάλα, που κατευθυνόταν στην πάνω δεξιά γωνία της εστίας
27' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Σκόνδρας
31' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πιέζει έντονα την εστία των γηπεδούχων κυρίως με τους Κονσεϊσάο και Βιεϊρίνια
33' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κονσεϊσάο
Σέντρα του Σορλέν από δεξιά, ο Κονσεϊσάο στο δεύτερο δοκάρι κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά
42' Σουτ Ατρόμητος Αναστασάκος
Σουτ του Αναστασάκου έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς μπλοκάρει την μπάλα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Αραμπατζής
49' Σουτ Ατρόμητος Σαρμιέντο
Σουτ του Σαρμιέντο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ
61' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Οι Κουτσιανικούλης και Ίβιτς αντί των Λίνο και Σορλέν
63' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κάμπας στη θέση του Μπρίτο
70' Ευκαιρία Ατρόμητος Φαβάλι
Πλασέ του Φαβάλι με εξουδετερωμένο τον Χαλκιά, ο Μαλεζάς διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή
74' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σφακιανάκης στη θέση του Τάτου
81' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κοντρέρας στη θέση του Σαβίνι
83' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Αναστασάκος
86' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κοντρέρας
87' Ευκαιρία Ατρόμητος Σαρμιέντο
Σέντρα του Φαβάλι από αριστερά, ο Σαρμιέντο πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ
90' Λήξη αγώνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις