Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο…


Δεν είμαστε καλά και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως βρισκόμαστε σε μία μεταβατικό περίοδο. Μία περίοδο που όλοι ψάχνουμε πατήματα, τις αδυναμίες μας και πάνω απ΄όλα το πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.



Το θέμα προπονητή δεν είναι η ουσία. Η ουσία εστιάζεται στα διοικητικά πατήματα τα οποία δεν ήταν αυτά που έπρεπε από την αρχή της σεζόν. Όχι κατά βάση βέβαια, αλλά σε κάποιες εκφάνσεις του προγραμματισμού της ομάδας.
Προγραμματισμός που δεν ολοκληρώθηκε στο 100% γιατί προέβλεπε αρχικά την ριζική αλλαγή μίας πετυχημένης ομάδας.
Δεν είναι εύκολη απόφαση, η ομάδα άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι στον απόλυτο. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δεκάδες ατυχίες, μας οδήγησαν σε ένα πολύ κακό ξεκίνημα.
Αν το φιλοσοφήσω λίγο, θα καταλήξω στο συμπέρασμα πως ακόμη δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να εξελιχθεί η ομάδα. Ξέρουμε τα πολύ βασικά, αλλά η διοίκηση είναι νέα και άπειρη, έτσι ώστε όλο και κάποια πράγματα που δεν υπολόγιζε να προκύπτουν. Όπως πχ το θέμα των αποδυτηρίων, όπου αποδείχτηκε πως το ότι μας διοικούν ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλό. Αποδείχτηκε πως η αυτοπεποίθησή τους πως μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση δεν είχε βάση. Και σίγουρα δεν θα το επαναλάβουν.
Ο Ζαγοράκης με τη στάση του στο θέμα προπονητή, μας δίνει όλους να καταλάβουμε πως δεν του χρεώνει τα δεινά. Είναι ξεκάθαρο πλέον. Ίσως ο ίδιος ο Ζαγοράκης να αισθάνεται πως έχει πολλές περισσότερες ευθύνες από τον προπονητή και θα ήταν άτιμο να τον διώξει.
Επίσης, ο ίδιος ο Σάντος δεν έχει πρόβλημα να φύγει. Είναι κάτι το οποίο δεν του είναι δύσκολο, αλλά δεν θέλει να πουλήσει ανθρώπους που συνεργάζεται άψογα.
Λάθη θα γίνουν, πίεση θα υπάρξει, μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και θα πρέπει να αντέξει και να βρει τις λύσεις του.
Ίσως, να πρέπει να περάσει αυτή τη φάση, για να κατανοήσουμε όλοι πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, όπως και πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς την τύχη με το μέρος σου.
Η τύχη είναι συνήθως με τους δυνατούς και προφανώς σηκώσαμε παραπάνω απ όσο έπρεπε τον πήχη. Όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν για να κρατηθεί αυτός χαμηλά, έπεσαν στο κενό.
Καταλήγοντας με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, θεωρώ πως όλοι κάνανε λάθη. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές και μετά ο Σάντος. Αυτή είναι η αλήθεια και για αυτό ο Ζαγοράκης τον κρατάει.
Επειδή στη Θεσσαλονίκη όποτε μυρίζουμε αίμα πέφτουμε με τα μούτρα. Πρέπει κάποιος να την πληρώσει για να ηρεμήσουμε. Το ότι αλλάζαμε προπονητή κάθε τρεις μήνες, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Απλά καλύπτανε οι φταίχτες, τις αδυναμίες τους.
Πλέον, η λειτουργία πρέπει να αλλάξει. Αυτός είναι προπονητής και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε πάνω στη κρίση να κάνουμε άλλη μία κίνηση που σε βάθος χρόνου θα μας κάνει ζημιά. Πόσο μάλλον, όταν οι άνθρωποι που αποφασίζουν, το γνωρίζουν καλά αυτό.
Φεύγοντας από τα αγωνιστικά, θα ασχοληθώ με ένα θέμα που έλαβε χώρα μετά τον αγώνα στο Περιστέρι. Ένας άγνωστος τύπος, πήγε έξω από την Τούμπα με σπρέι και άρχισε να γράφει «Ζαγοράκη το μπούλο». Κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, πιθανότατα οργανωμένοι, πήγαν κοντά του και τον ρώτησαν τι κάνει. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος, κάτι είχε πιει. Δεν του έκαναν και τεστ dna, αλλά κάπως παραπατούσε.
Μέσα από την κουβέντα, κατάλαβαν πως ο τύπος δεν ξέρει και πολλά για τον ΠΑΟΚ και μετά έγινε αυτό που όλοι καταλάβατε.
Αυτός που πήγε να γράψει «Ζαγοράκη το μπούλο», λίγα λεπτά μετά τα όσα βίωσε, άρχισε να τηλεφωνεί στα ραδιόφωνα και να καταγγέλλει ξυλοδαρμό.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που έχω συλλέξει, οι οργανωμένοι που τον έπιασαν, δεν τον είχαν δει πουθενά. Σε καμία εκδρομή, στη Τούμπα σε παιχνίδι, σε κάποιον σύνδεσμο βρε αδερφέ. Άγνωστη φάτσα.
Και είναι πεπεισμένοι, πως αυτός ο τύπος, ούτε ΠΑΟΚ ήταν, αλλά και στημένος από κάποιους ήταν.
Το γεγονός πως δεν έχει φτάσει στα αυτιά μου κάτι για μήνυση, ενισχύει αυτό που πιστεύω. Κάτι που πιστεύουν και οι ίδιοι οι συνδεσμίτες.
Το ερωτηματικό λοιπόν εδώ είναι το εξής: Ήταν απλά ένας τύπος, υποστηρικτής άλλης ομάδας ή απλά ένας τύπος που υποστηρίζει κάποια άλλη τάση μέσα από τον ΠΑΟΚ; Και αν η τελευταία υπάρχει, ποια ακριβώς είναι για να μάθουμε και εμείς.
ΥΓ Συμμετείχα σε μία εκπομπή στο Μακεδονία πριν από λίγο και με θλίψη διαπίστωσα πως το κλίμα παραμένει τραγικό και οι φωνές που επικρατούν είναι οι λαϊκίστικες. Θέλει δουλειά ακόμη το πράγμα για να προχωρήσει, αλλά βλέπω την επόμενη γενιά να τα καταφέρνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις