Με τέτοιους μπακ... ΠΑΣ μπροστά





Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ ήταν η πρώτη επί προεδρίας Ζήση Βρύζα και ο ασπρόμαυρος λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον διάδοχο του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, από την πλευρά της, έπραξε το καθήκον της στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε με άνεση τον ΠΑΣ και έφτασε, ως εκ θαύματος, στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον ΠΑΣ να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλει τα “θέλω” του, μετά τη μίνι-πολιορκία στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, μέχρι το 43' είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, με τον Σαϊτιώτη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, με την παρέμβαση του Χαλκιά, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.. Ωσπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Λίνο έκανε ολόκληρη τη δουλειά και με απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, δίνοντας το έναυσμα για την εκκίνηση του πανηγυριού. Συνέχει σε αυτό έδωσε ο Αραμπατζής, που σκόραρε με αριστερό σουτ, και. χωρίς να το καταλάβει κανείς, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-0.
Στο δεύτερο μέρος, η διατήρηση του μηδέν ήταν το κύριο μέλημα του Δικεφάλου, που αμύνθηκε σωστά και προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η κερκίδα έδινε το δικό της σοου, όσο το παιχνίδι κινούνταν στα πλαίσια της μετριότητας, αποθεώνοντας τους Ζήση Βρύζα και Φερνάντο Σάντος και χειροκροτώντας τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Ο Σιαλμάς ανησύχησε την Τούμπα στο 80', αλλά ο Χαλκιάς ήταν εκεί για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Ο Κουτσινικούλης έχασε στο 90' και κάτι σπουδαία ευκαιρία να δώσει διατάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, αλλά μικρή σημασία έχει.
Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον, έστω και με συγκατοίκους, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θέλει επιτέλους να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στα ντέρμπι. Κυριακή κοντή γιορτή.


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου (73' Φωτάκης), Λίνο, Βιεϊρίνια (82' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (87' Κοντρέρας).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης (65' Τζάνης), Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Μπακαγιόκο (74' Σιαλμάς), Σκαρντουέλι (57' Ντιμπαλά).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις