Τα πειράματα έγιναν συνήθεια



Τα πειράματα έγιναν συνήθεια

Είναι αλήθεια πως φέτος τίποτα δεν μας πάει. Μετά και από τον σημερινό τραυματισμό του Λούσιο Φιλομένο, είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να ασχοληθούμε με βουντού.

Δε νομίζω πως είναι μόνο η προετοιμασία, δε νομίζω πως είναι μόνο η άρνηση και η γκρίνια που υπήρχε μέσα και γύρω από την ομάδα.

Πηγαίνουμε να παίξουμε στο ΟΑΚΑ, με φορ τον Ίβιτς. Αυτό δοκίμασε ο Σάντος, αλλά εγώ νομίζω πως στο τέλος θα κάνει τη χάρη του Σέρβου να μην τον βάλει στη κορυφή.

Είναι ξεκάθαρο, για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο, πως ο Ίβιτς με πλάτη στην εστία είναι σχεδόν ανενεργός. Δεν μπορεί λόγω έλλειψης ταχύτητας να γυρίσει και αυτό τον βγάζει εκτός αγώνα.

Ο Ίβιτς από την άλλη, βολεύεται να βγαίνει κάθετα στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας πρόσωπο την εστία. Δηλαδή να μπορεί να πάρει τη μπάλα, αφού έχει πάρει τα μέτρα.

Στο τέλος νομίζω πως θα δούμε ένα 4-4-2, με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τους Γκαρσία – Φωτάκη – Σορλέν – Ίβιτς να το αποτελούν.

Το να παίξεις με δύο φορ, τους Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια, είναι κάτι που προϋποθέτει μία καλή ομαδική λειτουργία για να είναι αποτελεσματικό.

Αν δεν βγούνε οι Ίβιτς – Φωτάκης – Σορλέν από τις πίσω ζώνες με κάθετες κινήσεις, φάση δεν θα κάνουμε.

Πάλι θα κλιθεί ο Βιεϊρίνια να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό στο Περιστέρι, έχοντας βέβαια λόγω συστήματος μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ο Πορτογάλος μπορεί να κρατήσει τη μπάλα ψηλά και να περιμένει τους υπόλοιπους, όμως θα πρέπει να αναζητήσει και τις ατομικές ενέργειες.

Το πως θα αμυνθούμε, είναι γνωστό. Τρέξιμο όλοι και ελπίδα πως ο Κοντρέρας θα έχει αγωνιστικό ρυθμό. Ο Σάντος δεν έχει καταλήξει ακόμη σε Σνάουτσνερ ή Αραμπατζή, αλλά νομίζω θα βάλει τον όχι και τόσο έτοιμο Πολωνό.

Η παρουσία του Σαβίνι στ αριστερά, είναι ένα δίδαγμα της παρουσίας του Λίνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο Ιταλός πρέπει να παίζει αριστερά σε αυτά τα παιχνίδια και ο Σάντος το κατάλαβε για τα καλά μετά το πάρτι του Τοροσίδη στο β΄ημίχρονο της Τούμπας.

Τώρα για την προτίμηση σε Τσιρίλο από Μαλεζά, το αν έχω μία ένσταση την έχω, αλλά πρέπει να δικαιολογήσω πως το πλάνο προέβλεπε δίδυμο βασικών τους δύο που θα παίξουν την Κυριακή. Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος.

Για την γκαντεμιά που έλεγα στην αρχή, αν τα βάλεις κάτω, παίξαμε δύο ευρωπαϊκούς αγώνες με δεξί μπακ αριστεροπόδαρο. Στον δεύτερο μάλιστα, είχε έναν χαφ που προερχόταν από τραυματισμό και τον Γκαρσία μέσα αριστερά.

Έπαιξε δεξί μπακ μέχρι και ο Αμπουμπακάρι, ενώ έπαιξε σέντερ φορ μέχρι και ο Κοντρέρας.

Είχες αναγκαστικές αλλαγές σε όλα τα παιχνίδια που έκανες γκέλα και πας να παίξεις στο ΟΑΚΑ χωρίς φορ.

* Ο Σπάθας είναι καλός διαιτητής. Απλά θα πρέπει να θέλει να μην εκτεθεί καθόλου. Το να εκτεθεί λίγο, είναι σαν καθόλου, αφού θα σκεπαστεί διακριτικά από τους «επικοινωνιολόγους» που μας πείθουν πως δε βλέπουμε καλά κάθε Κυριακή.

ΥΓ Κανένα μπλογκ δεν άφησα, απλά προσπαθώ να καταλάβω πόσο φελός είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να νομίζει πως έχω χρόνο να ανοίγω διάλογο εδώ μέσα. Ξέρετε που κάνω εκπομπή, ξέρετε που είναι η εφημερίδα, ελάτε - όποιος θέλει - να πιούμε ένα καφέ. Ποτέ δεν την είδα, ποτέ δεν αγνόησα ΠΑΟΚτσή και ποτέ δεν προσέβαλα άνθρωπο που δε με προσέβαλε. Όποιος νομίζει πως μπορεί να κάνει διάλογο εδώ μέσα, πλην των πολύ τυπικών, είναι απλά φελός...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις