Ανεμος αλλαγής με δίκαιη νίκη






Η νίκη ήταν λαϊκή απαίτηση. Και ήρθε δίκαια και πανάξια, με παλικαρίσιο γκολ του Ιβιτς
Ηταν απαραίτητη η νίκη για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως γι' αυτούς που έφυγαν νωρίς. Δεκα χρόνια συμπληρώθηκαν προχθές από την αποφράδα ημέρα που εφτά παιδιά πλήρωσαν με αίμα την αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ. Η νίκη ήρθε, έστω και με αγχωτικό τρόπο, και πλεόν στην Τούμπα πνέει άνεμος αλλαγής.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε το γνώριμο 4-3-3 με τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ηρακλής έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Επστάιν να αστοχεί προ του Χαλκιά, μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Δικέφαλος απάντησε με δυο σουτ του Βιεϊρίνια που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και μια... παρ' ολίγον προβολή του Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος ήταν σε καλή μέρα -ανεβασμένος ψυχολογικά και από την κλήση του στην Εθνική- και απείλησε άλλες δύο φορές, στο 20' και στο 24', χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Παπάζογλου πήρε τη σκυτάλη, μετά το ημίωρο, όμως νικήθηκε δις από τον Κοβαλέφσκι. Οι παίκτες των φιλοξενουμένων ήταν μονίμως πεσμένοι στα εναπομείναντα λεπτά, κι έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες, αλλά έναν πρωταγωνιστή. Ο Γιώργος Φωτάκης κινήθηκε κάθετα προς την εστία και στις δύο περιπτώσεις, όμως στο 47' ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε την κεφαλιά που επιχείρησε, ενώ τρία λεπτά αργότερα αστόχησε με το αριστερό. Ο Τουμά λίγο έλειψε να παγώσει την Τούμπα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο ευκαιρίες. Μια... άχαστη με τον Παπάζογλου, που αστόχησε σε κενή εστία και μία με τον Βιεϊρίνια που προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση. Η επόμενη ευκαιρία του Δικεφάλου σημειώθηκε στο 73', με τον Βιεϊρίνια να ελίσσεται υπέροχα, αλλά να αστοχεί ξανά. Ο Ιβιτς έκανε ευκρινή τη διάθεσή του να γίνει ήρωας στο 81', αλλά αστόχησε. Ωσπου, ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Πάμπλο Κοντρέρας σε θέση φορ. Ο Χιλιανός έδειξε και πάλι την κλάση του και ανταποκρίθηκε και σε αυτόν τον ρόλο. Στο 86', έχασε μια σπουδαία ευκαιρία, όμως ένα λεπτό αργότερα πάσαρε ωραία στον Ιβιτς κι εκείνος άνοιξε το σκορ με δυνατό φαλτσαριστό συρτό σουτ. Το πανηγύρι που ακολούθησε στις κερκίδες, στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε προηγούμενο και ήταν ενδεικτικό του πάθους για τη νίκη, αλλά και τη πίεσης που κουβαλά η ομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις