Είναι νόστιμη η σάρκα μας;




Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, αυτό που συνέβη σήμερα. Είναι μία είδηση που γράφει ιστορία, αφού ο σημαντικότερος παράγοντας της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ μας αποχαιρέτησε.


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι αμετάπειστος. Δεν χρειάζεται να πάει κανένας στο σπίτι του να τον μεταπείσει. Αφήστε τον να ζήσει λίγο οικογενειακή γαλήνη.
Τον κατεβάσαμε θυμάμαι από το αεροπλάνο – σχεδόν – για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ούτε γαμήλιο ταξίδι δεν πρόλαβε να πάει.
Η αλήθεια είναι πως δεν – μας – άντεξε και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου μέσα. Και γιατί να μας αντέξει άλλωστε; Θα ακούσει κανένα ευχαριστώ μήπως;
Στο τέλος θα έχει και αυτός το τέλος του Ντέμη Νικολαϊδη στην ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα έναν πολύ πιο απλοϊκό τρόπο διοίκησης από τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ.
Η ουσία είναι μία και πρέπει να την καταλάβουμε, γιατί δεν καταλάβαμε όταν έπρεπε.
Ο ΠΑΟΚ τρώει τη σάρκα του γιατί απλούστατα του συμπεριφέρονται πολλοί σαν να είναι υποχρεωμένος απέναντί του.
Θα μου πει κάποιος, γιατί έφυγε ο Ζαγοράκης.
Γιατί απλούστατα δεν θεωρεί πως το έδαφος είναι πρόσφορο για κάτι καλό. Γιατί θεωρεί πως η μιζέρια είναι ανίκητη.
«Είναι δικός μας άνθρωπος και τον εμπιστευόμαστε» έλεγαν όλοι, αλλά παρεμβάσεις έγιναν για να «διώξει τον Σάντος», να «διώξει τον Γκαγκάτση», να «μην αυξήσει τις τιμές στα διαρκείας» να «μην φέρει τον Σαλπιγγίδη», να «μην διώξει τον Γκαρσία» και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό.
Αυτό που ουδέποτε κατάλαβε η μερίδα των ΠΑΟΚτσήδων που προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα έναντι διοικητικών αποφάσεων, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν είναι Γούμενος.
Ο Ζαγοράκης δεν ήταν ένας ασφαλιστής που πουλούσε αέρα στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, ούτε χρηματιστής που έβλεπε περιουσίες που με κόπο δημιουργήθηκαν, να εξαφανίζονται σε μία μέρα.
Ο Ζαγοράκης είναι ένας άνθρωπος που οι χοντράδες που ακούγονται για αυτόν, τον ενοχλούν. Είναι άλλο να έχεις άποψη και άλλο να πρέπει να αποφασίσεις. Όταν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, απλά δεν έχεις λόγο ύπαρξης σε μία ομάδα. Σε έναν οποιοδήποτε μηχανισμό.
Πολλοί λένε πως ευθύνονται τα επεισόδια της Σουρωτής. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως τα επεισόδια επίσπευσαν την απόφαση του Ζαγοράκη.
Γνώριζα πως θα έφευγε μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί όπως και να χει, ξενέρωσε.
Το αν πρέπει να κατηγορηθεί ο Ζαγοράκης για «λιγοψυχία» είναι κάτι που θα πρέπει όλοι σας να το βάλετε καλά στο μυαλό σας πριν το ξεστομίσετε. Να αντιληφθείτε το πόσο λιγόψυχοι είμαστε όλοι και στη συνέχεια να κατηγορήσετε αυτόν που μας έβγαλε από το βούρκο.
Ως ΠΑΟΚτσής, δεν ήθελα να φύγει από τον ΠΑΟΚ, αλλά ως άνθρωπος χειροκροτώ την απόφασή του.
Και πάνω απ΄ όλα είναι ο άνθρωπος.
Η ιστορία έγραψε πως ο Ζαγοράκης πήρε τον ΠΑΟΚ χρεωμένο σαράντα εκατ. ευρώ και τον αφήνει στα δεκατέσσερα εκατ. ευρώ και με προϋποθέσεις μάλιστα διακανονισμού.
Η ιστορία γράφει επίσης πως ο Ζαγοράκης άφησε μία ομάδα πίσω του που έχει όλες τις προδιαγραφές να πρωταγωνιστήσει, με λίγες ποιοτικές προσθήκες στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.
Η ιστορία όμως έγραψε, όσο και να πονάει αυτό, πως εμείς διώξαμε τον Ζαγοράκη πιστεύοντας τον κάθε υστερόβουλο, κακεντρεχή, στημένο σε όσα μας έλεγε για αυτόν.
Η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα Ζήσης Βρύζας. Το αν θα δεχτεί, θα το ξέρουμε αύριο κατά τις 13.00.
Είναι ένας σχετικός μονόδρομος η επιλογή του, αφού είναι ο μοναδικός που μπορεί να διατηρήσει τη συνέχεια του αγωνιστικού τμήματος, χωρίς να έχουμε θλιβερές ανακατατάξεις.
Επίσης, είναι ένας άνθρωπος αρεστός σε όλους μας. Όπως επίσης, είναι ένας άνθρωπος καταρτισμένος με γνώσεις.
Ο Βρύζας, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. χρειάζονται την πραγματική στήριξη και όχι του θεαθήναι.
Όποιος έχει τη διάθεση, ας το κάνει. Όποιος δεν έχει, ας σωπάσει. Ο ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά, για πολλούς.
ΥΓ Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επικαλείται και προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Αυτοί υπάρχουν και καλό είναι να τους σεβαστούμε. Αλλιώς δεν θα ήταν προσωπικοί αλλά… δημόσιοι
ΥΓ Απέφυγα να γράψω μέχρι τώρα οτιδήποτε για τα επεισόδια στη Σουρωτή, γιατί απλά ντρεπόμουν. Περαστικά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, αλλά κυρίως σε αυτούς που έχουν ψυχικά τραύματα. Η στάση των δύο ΠΑΕ ήταν άψογη, σε αντίθεση με κάποιους που προσπαθούν να καπηλευτούν ένα θλιβερό γεγονός παρουσιάζοντας λανθασμένες πληροφορίες για ανθρώπους του ΠΑΟΚ ή παρουσιάζοντας μοναδικούς υπεύθυνους για όλα τα δεινά του πλανήτη τους οπαδούς του δικεφάλου. Αν πραγματικά κόπτεσαι, λες όλη την αλήθεια και όχι τη μισή. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στο προχθεσινό γεγονός, αλλά σε όλα όσα έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη.
ΥΓ Η αλλαγή κυβέρνησης δεν επηρεάζει την κατάσταση του ΠΑΟΚ. Μη διαβάζω αστειότητες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις