«Πρόκληση η Ευρώπη»-Ατελείωτη τρέλα για τον ΠΑΟΚ!

Ο φετινός ΠΑΟΚ συνδυάζει την τεράστια εμπειρία και την ποιότητα παικτών που έχουν αγωνιστεί στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και έχουν φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το… «κουτάλι» με τον νεανικό ενθουσιασμό και το πάθος για διάκριση νεαρότερων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Ο πολύπειρος Κονσεϊσάο

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για παράδειγμα έχει κατακτήσει με τη Λάτσιο το τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων της ιστορίας το 1999 και έχει συνολικά πάνω σχεδόν 100 παιχνίδια σε όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα (Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) με Πόρτο, Λάτσιο, Ίντερ, Πάρμα, Σταντάρ Λιέγης και από φέτος και με τον ΠΑΟΚ!

«Συνολικά έχω 11 τίτλους στην καριέρα μου, αλλά περιμένω με ανυπομονησία και έναν με τον ΠΑΟΚ!», λέει ο Πορτογάλος σταρ, ο οποίος μετά από το τέλος της φετινής σεζόν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ολοκληρώνοντας μία αξιοζήλευτη καριέρα.

Ο Χαλκιάς, ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία, ο Σορλέν, ο Ίβιτς, ο Τσιρίλο είναι επίσης παίκτες με τεράστια εμπειρία και πολλά ματς σε όλες τις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «ρούκις»

Υπάρχει όμως και ο αντίποδας στον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν έρθει φέτος στην ομάδα αρκετοί παίκτες νεαρότερης ηλικίας οι οποίοι διψούν για διακρίσεις (όπως βέβαια και οι παλαιότεροι…) αλλά για ευρωπαϊκές συμμετοχές.
Ο Βίκτορ Βιτόλο και ο Αντρέ Βιεϊρίνια για παράδειγμα δεν έχουν παίξει ποτέ πριν σε διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και ως «πρωτάρηδες» στα «σαλόνια» της Γηραιάς Ηπείρου περιμένουν με αγωνία τις πρώτες τους συμμετοχές!

Και οι δυο τους έχουν πολλές συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες των χωρών τους (παίδων, νέων και ελπίδων) αλλά δεν έχουν παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκά κύπελλα με τις ομάδες που ανήκαν στο παρελθόν.
Και οι δύο δεν είχαν δηλωθεί στην προηγούμενη φάση της νέας Γιουρόπα Λιγκ (ο Βιτόλο υπέγραψε μετά από τη δήλωση των παικτών ενώ ο Βιεϊρίνια ήταν ανέτοιμος) οπότε το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο μετατέθηκε για τα παιχνίδια με τη Χέρενφεν

Βιτόλο: «Είμαι έτοιμος»

«Περιμένω με ανυπομονησία το ματς με τη Χέρενφεν καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε κάποιο ευρωπαϊκό Κύπελλο. Πλέον είμαι έτοιμος για ότι ζητήσει ο προπονητής», αποκάλυψε στο «Μetrosport» ο Βίκτορ Βιτόλο. «Πριν από τρία χρόνια είχαμε καταλάβει την 6η θέση στην Ισπανία με τη Σανταντέρ και θα έπαιζα πρόπερσι στην Ευρώπη, αλλά τότε πήγα δανεικός στη Θέλτα και έμεινα εκτός ΟΥΕΦΑ», πρόσθεσε.
Ο Βιτόλο πάντως έχει παίξει με τεράστια επιτυχία στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το 2003 μαζί με τον Ινιέστα (που διαπρέπει στη Μπαρτσελόνα) είχαν οδηγήσει την Ισπανία μέχρι τον τελικό χάνοντας από την Βραζιλία με 1-0!

Βιεϊρίνια: «Ότι καλύτερο μπορώ για τον ΠΑΟΚ»

Πολύ μεγάλες διακρίσεις είχε και ο Βιεϊρίνια με τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας. Το 2003 είχε κατακτήσει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων με την πατρίδα του κερδίζοντας με 2-1 την Ισπανία στον τελικό. Μάλιστα είχε αναδειχθεί και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά αφήνοντας πίσω του τον Φάμπρεγας που διαπρέπει στην Άρσενάλ.

«Στο πρώτο παιχνίδι με την Χέρενφεν πρέπει να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας και να φτάσουμε σε μία καθαρή νίκη για να αποκτήσουμε το προβάδισμα για την πρόκριση», επισήμανε ο Βιεϊρίνια στο «Μ» για να προσθέσει: «Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα για να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να φτάσουμε στην πρόκριση», πρόσθεσε. «Προσωπικά περιμένω με αγωνία τον επίσημο φετινό μου ντεμπούτο θέλοντας να δώσω ότι καλύτερο μπορώ για τον ΠΑΟΚ», κατέληξε.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ατελείωτη τρέλα για τον ΠΑΟΚ!

Το σκηνικό πλέον είναι ιδιαίτερα γνώριμο. Την πρώτη μέρα διάθεσης εισιτηρίων για οποιοδήποτε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα οι ουρές στα εκδοτήρια είναι ατελείωτες! Όπως η τρέλα του κόσμου για την ομάδα…
Από τη στιγμή που ο Δικέφαλος διέθεσε φέτος 21.100 εισιτήρια διαρκείας, ήταν επόμενο τα εισιτήρια που θα κυκλοφορούν σε κάθε ματς να είναι λιγότερα από 8.000. Μάλιστα ο αριθμός πέφτει κάτω από τις 5.000 όταν θα φιλοξενείται και κόσμος των φιλοξενούμενων στην Τούμπα, καθώς θα πρέπει να μένουν κενές αρκετές θέσεις για λόγους ασφαλείας. Όπως με τη Βαλερένγκα έτσι και με τη Χέρεμφεν κυκλοφόρησαν μόνο 4.800 εισιτήρια, καθώς την προσεχή Πέμπτη θα υπάρχουν και Ολλανδοί φίλαθλοι στο γήπεδο οπότε έπρεπε να μείνουν κενές περίπου 3.000 θέσεις στη θύρα 8.

Ουρές από νωρίς το πρωί

Οι ουρές στην Τούμπα άρχισαν να δημιουργούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις 9:00 υπήρχαν πάνω από 500 φίλαθλοι σε δύο μεγάλες «ουρές». Μάλιστα η μία ξεκινούσε από το εκδοτήριο και περνούσε πέρα από τις μπάρες της εισόδου του πάρκινγκ! Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ που έφταναν στα γραφεία δεν πίστευαν στα μάτια τους… Δύο καντίνες είχαν στηθεί εκεί από νωρίς και έκαναν… χρυσές δουλειές με τόσο κόσμο.
Ο λαός του ΠΑΟΚ χτες εξαφάνισε 4.500 εισιτήρια μέσα σε λίγες μόνο ώρες και σήμερα θα διατίθενται τα τελευταία 300 «κομμάτια» που έμειναν στις θύρες 1,2,3.

Τα τελευταία εισιτήρια

Τα τελευταία «μαγικά χαρτάκια» διατίθενται μόνο για τις θύρες 1,2,3 της Τούμπας, καθώς τα υπόλοιπα έχουν εξαντληθεί. Οι τιμές έχουν ως εξής:

Θύρα 1: 80 €
Θύρες 2, 3: 60 €

Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα ανοίξουν και σήμερα στις 10:00 και θα λειτουργήσουν μέχρι τις 17:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις