Ο Ζαγοράκης έστειλε το μήνυμα


O Φερνάντο Σάντος θα είναι προπονητής μας μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και παρότι δεν το περίμενε κανείς μας, μάλλον ο Ζαγόρ το σκέφτηκε σοφά το πράγμα.
Είναι μεγάλο ατού να έχεις πρόεδρο που ξέρει τα αποδυτήρια, αλλά και το κλίμα γύρω από την ομάδα.
Ο ίδιος ο Σάντος, μας είχε πει στην Ολλανδία, πως την άνοιξη θα μιλήσει για το αν θα συνεχίσει ή όχι τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.
Το θέμα ήταν πως λογάριαζε χωρίς τον Ζαγόρ και μάλλον δεν έπραξε έξυπνα.
Παρασυρθήκαμε όλοι από αυτό το πιστεύω του Σάντος.
Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό πως θα τον ανανέωνε ο Ζαγόρ τόσο άμεσα, αλλά το βασικότερο, με τόσους προφανείς λόγους.
Από τη Χαλκιδική που βρίσκομαι, έχω όλη την ευχέρεια να σκεφτώ πιο καθαρά για τους λόγους που η επέκταση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ έγινε τώρα και χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή η κίνηση αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Έχουμε γράψει κατά κόρον, πως είναι κομβική η διαχείριση του φετινού ρόστερ από τον Φερνάντο Σάντος.
Όταν έμαθα και ανακοίνωσα στο Λίμπερα, την επέκταση της συνεργασίας, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πως η διαχείριση δεν ήταν απλά δύσκολη, ήταν σχεδόν απίθανη για έναν προπονητή που θα αποχαιρετούσε το καλοκαίρι ή που θα ήξερε ο παίκτης πως το καλοκαίρι πιθανότατα αποχαιρετά.
Το μήνυμα του Ζαγόρ ήταν ξεκάθαρο προς τα αποδυτήριά του. «Παιδιά αυτός είναι, χωνέψτε το. Για να μείνετε εδώ, δουλέψτε».
Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θέλει να φύγει από αυτόν τον ΠΑΟΚ.
Μην αρχίσω να λέω για αυτούς που θέλουν να έρθουν.
Ο έλεγχος των αποδυτηρίων πλέον, είναι πιο εύκολος για τον Πορτογάλο.
Όχι εύκολος, απλά πιο εύκολος απ ότι θα ήταν αν δεν επέκτεινε τη συνεργασία του και όπως όλοι γνωρίζουμε, αν το πράγμα ξεκινούσε στραβά, δύσκολα θα μαζευόταν.
Από εκεί και πέρα, ήταν ένα κομψό μήνυμα προς τους αντιφρονούντες.
Αυτούς που δεν συμπαθούν ή αυτούς που με τα δικά τους επιχειρήματα δεν θέλουν τον Σάντος.
Ο Ζαγοράκης με αυτή τη κίνηση λέει απλά «παιδιά, καλώς ότι πιστεύετε, αλλά διοίκηση κάνουμε εμείς και αυτόν στηρίζουμε γιατί κάνει καλά αυτό που θέλουμε».
Πολύ ξεκάθαρο μήνυμα και νομίζω πως εύκολα ή δύσκολα όλοι θα το αποδεχτούν.
Πλην όσων μέσα από τον Σάντος, θέλουν να χτυπήσουν τον Ζαγοράκη. Εκεί, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Με αυτά και με αυτά, ο Πορτογάλος θα παραμείνει ο ισχυρός του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ.
Καλά είναι να βαφτίζουμε ηγέτες κάποιους από τους παίκτες, κάτι που γίνεται συχνά με τους Σέρτζιο Κονσεϊσάο – Πάμπλο Γκαρσία, αλλά ο πραγματικός ηγέτης του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ είναι ένας, αυτός που η διοίκηση επιθυμεί να είναι.
Στη προκειμένη περίπτωση, αυτός ονομάζεται Φερνάντο Σάντος. Αρέσει δεν αρέσει, αυτός είναι.
ΥΓ Την επόμενη φορά που θα δω δήλωση ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που ανυπομονεί να παίξει συμπαίκτης με κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και όλος τυχαίως έχει τον ίδιο μάνατζερ, θα πέσει πολύ το ξεφωνητό.
Πολιτική στις πλάτες του ΠΑΟΚ μέσω των εφημερίδων, με δηλώσεις που μπορεί οι παίκτες να μην γνώριζαν καν πως έγιναν – λέω μπορεί – είναι μία διαδικασία που δεν πρέπει να επαναληφθεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις