«Πίστη για πρόκριση»


Στην πρόκριση του ΠΑΟΚ πιστεύει ο Βίκτορ Βιτόλο θεωρώντας κλειδί το αποψινό παιχνίδι (20:00, Novasports1) με την Χέρενφεν. Ο Ισπανός μέσος του δικεφάλου μίλησε σε συμπατριώτες του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα είναι θρησκεία και κάθε ντέρμπι είναι πραγματική κόλαση αλλά και γιορτή. Ο πρώην άσος του Αρη αναφέρθηκε και στις δυσκολίες μετά την μετακόμιση του στην Τούμπα αλλά δεν ανησυχεί καθώς όπως είπε: «οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι το 80% και του Άρη το 20%».

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε εφημερίδα της Τενερίφης:
«Το ματς θα είναι δύσκολο. Η Χέρενφεν είναι μία καλή ομάδα, που έχει αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κλειδί θεωρώ πως θα είναι το πρώτο παιχνίδι. Η έδρα μας είναι πολύ δύσκολη για κάθε αντίπαλο και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που αμύνεται καλά, είναι γρήγορη και μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Ο κόσμος ανυπομονεί για τον αγώνα στην πόλη και υπάρχει πίστη πως η ομάδα μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Ολλανδία».

Για τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ:
«Είχα μία καλή σεζόν στον Άρη. Ο ΠΑΟΚ μου έκανε μία καλή πρόταση, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από τη στιγμή που θέλω να εξελίσσομαι ήρθα εδώ. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν καθοριστικός παράγοντας, ενώ η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν όνειρο για μένα. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια και δεν θα με πειράξει να μείνω αν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι τόσο καλά».

Για τις δυσκολίες της μετακίνησης από τον Άρη στον... μισητό αντίπαλο:
«Είναι αλήθεια πως στις τάξεις του Άρη δεν υποδέχτηκαν καλά την είδηση αυτή, αλλά δεν έχασαν το σεβασμό προς εμένα ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή, γιατί υπερασπίστηκα καλά τα χρώματα του Άρη και έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να σεβαστούν την απόφασή μου».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Υπάρχει πολύς φανατισμός και δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλο μέρος που να αισθάνεται έτσι ένας ποδοσφαιριστής. Στα μεγάλα παιχνίδια μιλάμε για πραγματική κόλαση, ο κόσμος τα ζει πολύ έντονα. Οι φίλαθλοι δεν σταματούν στιγμή να τραγουδούν. Κάθε Κυριακή είναι μία γιορτή».

Για την ζωή στην Ελλάδα:
«Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα έμενα. Η ομάδα, μου έχει διαθέσει μεταφραστή και όλα είναι πιο εύκολα για μένα. Η ποιότητα ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ καλή. Το μόνο πρόβλημα είναι λόγω των σχέσεων της παλιάς με τη νέα ομάδα μου. Πλέον δεν με αντιμετωπίζουν στα ίδια μέρη με τον ίδιο τρόπο. Πάντως το 80% είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και το 20% του Άρη».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις