Διακοπές τέλος για τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Διακοπές τέλος για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που μπαίνουν από την Τετάρτη ξανά σε πρόγραμμα προπονήσεων, αφού νωρίτερα, το ερχόμενο διήμερο, περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Και, φυσικά, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι απαιτήσεις είναι περισσότερο αυξημένες για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ένατος ΠΑΟΚ της σεζόν 2007-2008 έγινε ο 4ος της περιόδου 2008-2009 (δεύτερος στην κανονική διάρκεια), συνεπώς στη σεζόν 2009-2010 καλείται να ανέβει ακόμη ένα (ή και περισσότερα) σκαλοπάτι. Εύκολο δεν είναι, αλλά ο Δικέφαλος αναπτύσσει τη δυναμική του και τα όρια περαιτέρω ανοδικής πορείας φυσικά και δεν έχουν εξαντληθεί. Μα, χρονικά, τουλάχιστον, προέχουν οι διεθνείς υποχρεώσεις του. Αφού πληροφορηθεί ποιο θα είναι το πρώτο εμπόδιο (για την ακρίβεια θα μάθει το ζευγάρι, ο νικητής του οποίου θα τεθεί αντίπαλος του) στην κλήρωση της 17ης Ιουλίου, θα κληθεί στις διπλές αναμετρήσεις της 30ης Ιουλίου και της 6ης Αυγούστου να προκριθεί στον αμέσως επόμενο προκριματικό, με απώτερο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Φυσικά, το μοναδικό μέλημα της διοίκησης Ζαγοράκη, που διαχειρίζεται τις τύχες του ΠΑΟΚ την τελευταία διετία, δεν είναι η συγκρότηση μιας ανταγωνιστικής ομάδας και η διαρκής αγωνιστική, και όχι μόνο, αναβάθμισή της. Είναι μεν το πρώτιστο και το κυρίαρχο, αλλά δεν είναι το αποκλειστικό. Βέβαια, από τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας πηγάζουν και εκπορεύονται σχεδόν τα πάντα. Από τη στιγμή που έχει έτσι διαμορφωθεί η κατάσταση και ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο βασικός οικονομικός αιμοδότης, όλοι αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ψηλά η ψυχολογία του. Και η καλή ψυχολογία διαμορφώνεται και συντηρείται μέσω των καλών εμφανίσεων και των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Συνεπώς, η αρχή είναι η παρουσίαση μιας άκρως υπολογίσιμης ομάδας. Από εκεί και πέρα, όμως, το μέγεθος του ΠΑΟΚ και κυρίως η προοπτική του για το μέλλον, επιβάλλουν στους υπεύθυνους να ασχοληθούν διεξοδικά και με μια σειρά άλλων ζωτικών θεμάτων.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ
Και αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τα θέματα των υποδομών, καθώς και με την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία. Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει μια τιτάνια προσπάθεια, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ να μπορεί να αντλεί υλικό για την πρώτη ομάδα κυριολεκτικά από τα σπλάχνα του. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η οργανωμένη και μεθοδική δουλειά που συντελείται στα τμήματα υποδομής θα αποδώσει καρπούς. Η αρχή μπορεί να γίνει μετά από δύο-τρία χρόνια, αλλά όταν η διαδικασία αρχίσει να εξελίσσεται, θα είναι αδιάκοπη!

Φιλικό στη Ζάκυνθο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η παραγωγή του dvd που ετοιμάζουν οι βετεράνοι παίκτες του ΠΑΟΚ για την ιστορία της ομάδας του Δικέφαλου, και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι έτοιμο προς διάθεση από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, πάντως, δεν… παραμελούν και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Και ειδικά το καλοκαίρι είναι αυξημένες, αφού οι προσκλήσεις για φιλικούς αγώνες από πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι αυξημένες. Ταυτόχρονα είναι και δελεαστικές, όταν πρόκειται για τουριστικές περιοχές, όπως είναι αυτή της Ζακύνθου. Και στο κάλεσμα των εκεί βετεράνων παικτών ανταποκρίθηκαν με προθυμία, έστω κι αν η απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να φθάσουν στο όμορφο νησί του Ιονίου είναι όντως μεγάλη. Η αναχώρηση έχει οριστεί για τις πρώτες πρωινές ώρες της ερχόμενης Παρασκευής από το Παλατάκι και η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το βράδυ θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των φιλοξενούμενων.

Ήταν η καλύτερη αυλαία

Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε της σεζόν για τα τμήματα υποδομής, αφού η προχθεσινή αυλαία συνιστά ταυτόχρονα και την αυγή μιας νέας εποχής. Και αυτό γιατί από τον Σεπτέμβριο οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. Στη φωτογραφία η βράβευση του Γιαν Σπλίντερ από τον Δημήτρη Μούσιαρη κατά την προχθεσινή εκδήλωση.
Με την ευκαιρία να αναφερθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο καλοκαιρινό football camp για παιδιά από 6–12 ετών. Το προπονητικό επιτελείο της PAOK ACADEMY μεταφέρεται για δύο εβδομάδες (27/6 – 3/7 και 3/7 – 9/7) στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Γλάροι στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σε δύο γήπεδα με φυσικό χορτοτάπητα και τέσσερα με τεχνητό τα παιδιά παίζουν μπάλα με στόχο τη διασκέδαση και την εκτόνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις