Η Τούμπα στις... φλόγες

Μετά το... ξεθέωμα η αποθέωση. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα επικράτησε στο γήπεδο της Τούμπας στη πρώτη επίσημη προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Περισσότεροι από 15.000 οπαδοί του Δικεφάλου δημιούργησαν ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, καθώς με συνθήματα και πολλά καπνογόνα έκαναν την ημέρα να θυμίζει κάτι από επίσημο αγώνα. Την αποθέωση γνώρισαν ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι ο μοναδικός απών, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις των Βίκτορ Βιτόλο, Μίρκο Σαβίνι.





Στην Τούμπα βρέθηκαν και τα 7 νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Τσιρίλο, Φιλομένο, Φωτάκης, Κουτσιαν, Κρέσιτς, Αμπουμπακάρι, Παπάζογλου, οι οποίοι γνώρισαν και ανταπέδωσαν την αποθέωση στους φίλους του ΠΑΟΚ.

Η προετοιμασία του Δικεφάλου ουσιαστικά ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (1/7) στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, όπου ο Φερνάντο Σάντος για περίπου δύο ώρες έστειλε σαφέστατο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του. Το πρόγραμμα περιλάμβανε φυσική κατάσταση. Λίγες ώρες αργότερα, στο γήπεδο της Τούμπας οι νέοι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν σε. Ποια ομάδα πήγαν. Στο γήπεδο της Τούμπας άρχισαν να εισρέουν φίλαθλοι περίπου μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της προπόνησης (18:00GR). Φίλαθλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος ήταν εκεί. Οι θύρες που βρίσκονται στο σκεπαστό, γέμισαν πολύ νωρίτερα από τις υπόλοιπες κερκίδες. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μοίρασαν μπάλες στον κόσμο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι. πιτσιρικάδες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να εξασφαλίσουν αυτόγραφα, αλλά και να αποσπάσουν φωτογραφίες με τα ινδάλματά τους.

Για τους παλιούς, αυτή η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα ήταν κάτι το αναμενόμενο. Για τους νέους όμως, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν η αντίδραση του Μπρούνο Τσιρίλο που κοιτούσε τους χιλιάδες φιλάθλους στις κερκίδες μη μπορώντας να πιστέψει τις αντιδράσεις του. "Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει, πρώτη φορά το βλέπω στη καριέρα μου σε πρώτη προπόνηση ομάδας. Αυτόν τον ενθουσιασμό και τον φανατισμό των οπαδών μας. Είναι απίστευτη αυτή η ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να είναι το γήπεδο γεμάτο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι φανταστικές. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος για μια πολύ καλή χρονιά", σημείωσε ο ιταλός κεντρικός αμυντικός.

Ο Κώστας Χαλκιάς στάθηκε επίσης στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει της επόμενης χρονιάς. "Νομίζω ότι υπάρχει ενθουσιασμός από τον κόσμο. Καταλαβαίνουν οι φίλαθλοι ότι έχουμε βάλει έναν στόχο και σκοπό και θέλουμε να πετύχουμε. Πέρυσι κάναμε μια αγωνιστική υπέρβαση, θα προσπαθήσουμε κάτι ανάλογο να πετύχουμε και φέτος. Θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο και τη διοίκηση. Οι προσδοκίες είναι υψηλότερες, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αλλά αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε όλοι υγεία για να πετύχουμε. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη χρονιά φέτος", είπε και ρωτήθηκε για το πρωτάθλημα. "Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Υπάρχει ένα πλάνο και πέρυσι αποδείχθηκε ότι τα πράγματα κυλούν καλά".

Στην αναμονή για Βιτόλο

Μάταια περίμεναν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ να ολοκληρωθεί άμεσα η περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο. Η συνάντηση του ποδοσφαιριστή με τον πρόεδρο της Ρασίνγκ Σανταντέρ, Φρανθίσκο Περνία, κάθε άλλο παρά ωφέλιμη αποδείχθηκε, καθώς ο τελευταίος ζήτησε το ποσό των 2.000.000 ευρώ για να δώσει τη συγκατάθεσή του για την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή!

Η στάση που κράτησε η Σανταντέρ εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Βιτόλο πήγε στη συνάντηση με σκοπό να απαιτήσει την καταβολή των χρημάτων που του οφείλονται, καθώς επίσης και για να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Ο Φρανθίσκο Περνία κατέθεσε διαφορετική άποψη. Διεμήνυσε στον αθλητή ότι θέλει ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ! Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Βιτόλο έφθασε στο σημείο να προτείνει την παραίτησή του από την διεκδίκηση των οφειλόμενων, για να κερδίσει την αποδέσμευσή του, όμως ούτε αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον ισχυρό άνδρα της Σανταντέρ.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν την δυσκολία της περίπτωσης. Στον ΠΑΟΚ παραμένουν πάντως αισιόδοξοι, θεωρώντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή, η Σανταντέρ θα υποχωρήσει των αρχικών απόψεών της, ποντάροντας στο γεγονός ότι λόγω οικονομικής δυσκολίας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο οικονομικό σκέλος του συμβολαίου του Βιτόλο.

Από την άλλη πλευρά πάντως, η στάση της Σανταντέρ είναι άξια απορίας. Με την έννοια ότι ενώ ο ισπανικός σύλλογος έχει τη δυνατότητα να γλιτώσει 1,4 εκατομμύρια ευρώ (700.000 ευρώ που οφείλει στον αθλητή και ακόμη 700.000 ευρώ που προβλέπεται να εισπράξει ο παίκτης αν δεν αποδεσμευτεί), δεν αποδεσμεύει τον Βιτόλο. Προφανώς υπάρχει κάποιος άλλος λόγος - που γνωρίζουν οι Ισπανοί - και για τον οποίον αρνούνται να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις