Αντελίνο Βιεϊρίνια και Βίκτορ Βιτόλο-Μίρκο Σαβίνι

Δύο ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, ένα 24ωρο μετά την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Βίκτορ Βιτόλο, καθώς η αντίστοιχη του Μίρκο Σαβίνι θεωρείται "τελειωμένη", δεδομένης της προγραμματισμένης άφιξης του παίκτη στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή (5/7). Ο ιταλός κεντρικός αμυντικός θα συμπεριληφθεί εξάλλου στην αποστολή η οποία θα αναχωρήσει την Τετάρτη (8/7) για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.




Ξεκινώντας από την περίπτωση του Βιεϊρίνια, είναι η πιο απλή. Η συμφωνία εξάλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Πόρτο για την αγορά των δικαιωμάτων του 23χρονου ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη και απομένει να διευθετηθούν οι τυπικές διαδικασίες. Η πλευρά του Βιεϊρίνια έχει προγραμματίσει εξάλλου συνάντηση με την διοίκηση της Πόρτο μέσα στο επόμενο 24ωρο για να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο "Πόρτο" και να γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Με τον Δικέφαλο εξάλλου έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο διάρκειας (τουλάχιστον) τριών χρόνων.

Η υπόθεση του Βίκτορ Βιτόλο είναι σαφέστατα δυσκολότερη. Είναι εξάλλου σε εκκρεμότητα τουλάχιστον ενάμισι μήνα τώρα, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί σύμπνοια απόψεων μεταξύ της πλευράς του αθλητή και της Ρασίνγκ Σανταντέρ που έχει τα δικαιώματά του. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φρανθίσκο Περνία, έχει δεσμευτεί πάντως ότι θα απαντήσει τις προτάσεις του Βιτόλο το αργότερο μέχρι αύριο (3/7). Στον ΠΑΟΚ δηλώνουν αισιόδοξοι για την θετική έκβαση της υπόθεσης, υπολογίζουν πολλά εξάλλου στον έμπειρο μέσο.

Σε ότι αφορά τον Μίρκο Σαβίνι, την Κυριακή (5/7) θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη ούτως ώστε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας και στην αποστολή του Δικεφάλου που θα αναχωρήσει την Τετάρτη (8/7) για την Ολλανδία. Την Δευτέρα (6/7) θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος απουσίασε από τη πρώτη προπόνηση λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Χιλής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις