Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική νέων!




Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ! Οι νέοι είναι άνδρες με τα όλα τους. Και πατούν πλέον στην κορυφή της Ευρώπης. Με το ταλέντο και τη μαγκιά τους. Η Εθνική μας ομάδα των νέων ανδρών είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τη νίκη της 90-85 επί της Γαλλίας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στο κατάμεστο και ενθουσιώδες Βενετόκλειο της Ρόδου. Μέσα σε λίγες μέρες αυτά τα παιδιά κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο και το χρυσό στο ευρωπαϊκό! Και φώναξαν "παρών"...
Η καρδιά και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας έκανε και πάλι το θαύμα της. Διότι η νίκη αυτή, το χρυσό μετάλλιο, ο νέος αυτός θρίαμβος ήταν αποτέλεσμα πέραν των δεδομένων δυνατοτήτων τούτων των παιδιών, και της απίστευτης θέλησης που έδειξαν για να τα καταφέρουν. Ακόμα κι αν όλα έδειχναν να είναι εναντίον τους.

Βέβαια ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος άρχισε πολύ καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα στον αγώνα της α' φάσης, όπου είχαν επικρατήσει οι Γάλλοι, και με τον Κώστα Παπανικολάου να "πυροβολεί" ασύστολα έξω από τη γραμμή των 6.25 (4/5 τρίποντα και 14 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο) η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με 28-16 το 12' και 31-19 στο 14' δείχνοντας από νωρίς πόσο ήθελε το χρυσό.

Δυστυχώς, όμως, για τους Έλληνες πιτσιρικάδες, το χρυσό το ήθελαν και οι Γάλλοι, που άρχισαν να δείχνουν τις διαθέσεις τους (και το πόσο καλή ομάδα έχουν) αμέσως μόλις ξεπέρασαν το κακό ξεκίνημά τους. Με άμυνα ζώνης και με τον Ντιότ να βοηθά στο σκοράρισμα τον εξαιρετικό Τζάκσον προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην ελληνική ομάδα μειώνοντας 39-37 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις