"To πιο σημαντικό είναι η νίκη"


Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη εξήλθαν από τα αποδυτήρια του "Ούλεβαλ" οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι, λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν κάνει το καθήκον τους στον αγωνιστικό χώρο του νορβηγικού γηπέδου, φεύγοντας με τη νίκη -μισή πρόκριση- από την έδρα της Βαλερένγκα.

O Λίνο ήταν ο άνθρωπος που με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο βραζιλιάνος δεν θέλησε να σταθεί στην δική του παρουσία, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα ανήκει σε όλη την ομάδα: "Το πιο σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Το πιο βασικό είναι να κερδίζουμε λοιπόν ανεξάρτητα από το ποίος θα πετύχει το γκολ. Η αλήθεια είναι ότι εκτέλεσα αρκετά φάουλ στις προπονήσεις. Ένιωθα ότι θα μπορούσα να το βάλω. Η μπάλα πήγε πολύ καλά και είμαστε μια χαρά".

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του ΠΑΟΚ μίλησε και για την κατάσταση της ομάδας την εποχή αυτή: "Νομίζω ότι η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δεν πιστεύω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Είχαμε παίξει πολλά φιλικά και είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε όμως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για την πρόκριση αλλά μόνο για την σημερινή μας νίκη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς αφού δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη".

Μήνυμα σε "Μούσλι"

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Μουσλίμοβιτς στην φάση του δεύτερου γκολ, λέγοντας πως: "Η υγεία του ποδοσφαιριστή είναι πάνω από το γκολ και πάνω απ΄ όλα. Ίσως η κίνηση να πάμε όλοι δίπλα του αποδεικνύει και το πόσο «δεμένοι» είμαστε. Είναι μία δύσκολη στιγμή όμως ελπίζουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Μακάρι να είναι σύντομα και πάλι μαζί μας".

Τσιρίλο: Είμαστε ομάδα που ξέρει τι θέλει

Από την πλευρά του, ο Μπρούνο Τσιρίλο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ, τόνισε για την σημασία της νίκης: "Υπήρχε ένα σημαντικό παιχνίδι σήμερα για τον ΠΑΟΚ και γι΄ αυτό μεταμορφωθήκαμε προς το καλύτερο σε σχέση με τα φιλικά. Σε αυτά τα παιχνίδια είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολύ λίγα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι και είναι λογικό να φανεί και φέτος. Υπάρχουν παίκτες κλειδιά που έχουν αποκτηθεί και είμαστε μία ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο".

Για την δυνατή βροχή του δευτέρου μέρους και το κατά πόσο επηρεάζει τους αμυντικούς ποδοσφαιριστές ο ιταλός αμυντικός είπε: "Δυσκολεύει το έργο όλης της ομάδας. Πιστεύω ότι μας δυσκόλεψε για ένα γκολ παραπάνω που μπορούσαμε να είχαμε πετύχει. Σημασία έχει ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή και περιμένουμε πως και πως την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη για να υποδεχθούμε την Βαλερένγκα και να καταλάβει ο κόσμος τι να περιμένει από τον φετινό ΠΑΟΚ".

Ο Δικέφαλος έχει πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο ο Τσιρίλο θέλησε να κρατήσει μια... πισινή ενόψει της ρεβάνς, λέγοντας: "Επειδή έχω δει πολλά στο ποδόσφαιρο λέω ότι σημασία έχει να μην πετάμε στα ουράνια και να είμαστε προσγειωμένοι. Πρέπει στην Τούμπα όλα να τελειώσουν".

Χαλκιάς: Εχουμε απλά ένα προβάδισμα

Με την σειρά του, ο Κώστας Χαλκιάς έκανε λόγο πως "Έχουμε απλά ένα προβάδισμα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στην Τούμπα όπου θα έχουμε και τον κόσμο. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου".

Αναφερόμενος σε αυτό καθ' αυτό τον αγώνα, είπε: "Ο αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο όμως ισορροπήσαμε και πετύχαμε δύο γκολ. Μπορούσαμε να μην δεχθούμε το γκολ όμως συμβαίνουν αυτά. Ήταν περίεργα τα πράγματα από την στιγμή που άρχισε να βρέχει. Μπήκε η δύναμη στην μέση και έπρεπε να παίξουμε έξυπνα. Είχαμε πάντως δύο μεγάλες ευκαιρίες".

Τέλος, σχολίασε και αυτός τον τραυματισμό του Μουσλίμοβιτς μετά το δεύτερο γκολ, τονίζοντας: "Ευχόμαστε όλοι να μην έχει κάτι σοβαρό. Τον χρειαζόμαστε και πάνω απ΄ όλα προέχει η υγεία".

Σνάουτσνερ: Κερδίσαμε στο πρώτο ημίχρονο

Μικρό καλάθι κράτησε και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο ημίχρονο και ξεκαθάρισε ότι παρά το ότι η ρεβάνς είναι στην Τούμπα, οι νορβηγοί θέλουν προσοχή.

"Είναι σημαντικό που δώσαμε και πάλι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από τόσα χρόνια. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς και με πιο πολλά ματς στα πόδια της. Αυτό που μετράει είναι ότι κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο στο γήπεδό μας την επόμενη εβδομάδα", είπε αρχικά ο πολωνός μπακ, και πρόσθεσε: "Ηταν άσχημο το γήπεδο από ένα σημείο και μετά λόγω της δυνατής βροχής. Παρόλα αυτά η Βαλερένγκα δεν είναι κακή ομάδα και θέλει πάρα πολύ προσοχή την επόμενη εβδομάδα για να πάρουμε την πρόκριση".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις