Σάντος: «Με την περσινή συνταγή»


Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ της προετοιμασίας και των φιλικών δεν έχει πείσει τόσο τον Φερνάντο Σάντος όσο και τους φίλους της ομάδας ότι μπορεί να παίξει πιο επιθετικά. Μπροστά στον κίνδυνο ο Δικέφαλος του Βορρά να υποστεί το κάζο του Παναθηναϊκού θα παίξει πιο συντηρητικά. Για την ακρίβεια θα δούμε κατά 80% τον περσινό ΠΑΟΚ. Πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα. Ετοιμάζει τον Βλάντα Ίβιτς παρότι στην τελευταία προπόνηση στο Όσλο ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν φανέρωσε τα πλάνα του.


Ο Φερνάντο Σάντος πιστεύει και το στήριξε με θέρμη στην συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τη Βαλερένγκα

«Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να περάσουμε» είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Καταρχήν ευχαριστούμε για την πολύ καλή υποδοχή που έχουμε. Περιμένουμε να γίνει κι ένα καλό παιχνίδι. Θα ανταποδώσουμε αυτή την πολύ καλή υποδοχή που είχαμε».

Ο Σάντος μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του. «Για μία ομάδα που έχει μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας όπου ασχοληθήκαμε κυρίως με την φυσική κατάσταση είναι λογικό να μην είναι σε φουλ φόρμα. Έχουμε πει πολλάκις ότι είναι αυτό ένα πλεονέκτημα σημαντικό αυτό για την αντίπαλη ομάδα. Έχω αντιμετωπίσει σκανδιναβικές ομάδες τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε αυτό το θεωρητικό έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, κάνοντας την ομάδα μας να παίξει καλύτερα και να δείξουμε την αγωνιστική ταυτότητα που μας χαρακτήρισε την προηγούμενη σεζόν».

«Ίδιοι κατά 80%»
Ερωτηθείς για το βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, απάντησε ευθέως πως θα χρησιμοποίησε πρόσωπα από την περσινή ομάδα: «Περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούνε θα προέρχονται από την περσινή ομάδα, ώστε να έχουμε περισσότερο συμπαγή και ομοιογενή ομάδα, για να γνωρίζουν καλά τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο και να ανταποκριθούν καλύτερα. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς αύριο θα παίξουμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Σωστή άμυνα…»
Σχολιάζοντας τη Βαλερένγκα, ο Σάντος επισήμανε: «Ξέρουμε ότι η αντίπαλη ομάδα έχει αξία, ικανότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της ομάδας αυτής. Από αυτά που έχω δει εγώ, έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ένα μείγμα έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών γεμάτο ταλέντο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Μία ομάδα με συγκεκριμένη οργάνωση, όπου κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου ο συνάδερφος μου στο τελευταίο παιχνίδι κράτησε στον πάγκο κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι. Οι δύο επιθετικοί, ένας κεντρικός αμυντικός και άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικά κομμάτια της στρατηγικής που ακολουθεί η ομάδα. Συνεπώς φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά στο αυριανό παιχνίδι και είναι φυσιολογικό».

Δεν αρκεί μόνο η άμυνα σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ χρειάζονται περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι για να μπορέσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σωστή άμυνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Γιατί αν κάνουμε μόνο αυτό θα πάρουμε μεγάλο ρίσκο και θα είναι μεγάλο λάθος από τη δική μας πλευρά. Θα πρέπει να επιτεθούμε, να ψάξουμε να βάλουμε κάποιο γκολ, έχοντας όμως ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σωστή άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κίνητρα για να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν και θα δώσουν ότι μπορεί ο καθένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».


Ο Φερνάντο Σάντος, φαίνεται πως κλείνει στην χρησιμοποίηση του Βλάνταν Ίβιτς στην βασική ενδεκάδα. Ο έμπειρος μέσος θα αποτελέσει και πάλι τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση του «δικεφάλου», στην προσπάθεια του συλλόγου της Θεσσαλονίκης για την απόδραση από τη Νορβηγία με το θετικό αποτέλεσμα.

Το πώς θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Βαλερέγκα είναι ένα μυστήριο. Μια πιθανή 11αδα είναι οι εξής Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες θα δώσουν οι Γκαρσία, Φωτάκης και Ίβιτς, με τα πλάγια να αποτελούνται από τους Σορλέν και Κονσεϊσάο και μόνο προωθημένο τον Μουσλίμοβιτς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις