Μία απλή ποδοσφαιρική λογική



Είναι πολλές φορές που καταλαβαίνω πως αρκετοί από εσάς αδυνατούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα, με την κουβέντα που εσείς ανοίξατε για τον Βερόν.
Να ξεκαθαρίσω πρώτα, πως ο Βερόν έδωσε όσα μπορούσε να δώσει μέχρι σήμερα και από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ.
Μέχρι πέρυσι τον Γενάρη, ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας μας, ενώ ούτε περνούσε από το μυαλό μας, πέρυσι, τέτοιον καιρό πως ο Βερόν δεν θα είναι βασικός.
Αυτό που μου έδωσε να καταλάβω πως με τον Βερόν βασικό και αναντικατάστατο δεν μπορώ να περιμένω πολλά από τον ΠΑΟΚ, ήταν το φιλικό με τη Λάτσιο στο Ολίμπικο.
Η ταχύτητά του και τα τρεξίματά του, έδειχναν παιδικά μπροστά σε αυτά τον αντιπάλων του. Και δεν αναφερόμαστε σε τίποτα υπερπαίκτες.
Η Λάτσιο, ήταν μια απλά καλή ομάδα του Καμπιονάτο και φάνηκε μετά από το πρωτάθλημα που έκανε.
Μία μέρα μετά το φιλικό του Ολύμπικο, έγραψα στην ΕΞΕΔΡΑ πως ο ΠΑΟΚ θα έχει ανέβει επίπεδο, μόλις ο Βερόν γίνει παίκτης πάγκου.
Δεν είμαι ούτε ο Αινστάιν, ούτε ο Μουρίνιο για να προβλέψω κάτι τέτοιο.
Ήταν κάτι ξεκάθαρο, που ακόμη και πέντε χρονών παιδί θα μπορούσε να το καταλάβει βλέποντας εκείνο το φιλικό.
Πολλοί από αυτούς που διάβασαν τότε το σχόλιό μου, έπεσαν να με φάνε.
Λες και είχα γράψει τίποτα για συγγενικό τους πρόσωπο και μάλιστα πρώτου βαθμού.
Κάπου προς το τέλος της σεζόν, εδώ στο μπλογκ μου, είχα γράψει πως θα είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει στο ρόστερ του και τον Βερόν και τον Γκαρσία.
Είναι δύο πολύ αργά χαφ, άρα θα πρέπει τουλάχιστον ο ένας να αντικατασταθεί.
Γνώριζα καλά, πως αυτή ήταν και η σκέψη της ΠΑΕ που με έβρισκε απολύτως σύμφωνο.
Και τότε αρκετοί από εδώ, πέσατε να με φάτε. Τι γράφεις ρε Κόλκα, γιατί κυνηγάς τον Γκαρσία, τον Βερόν και άλλες τέτοιες παπαριές.
Φίλοι μου, στα 35 μου χρόνια πλέον, είμαι σε θέση να καταλάβω πως να αποφύγω οποιαδήποτε μορφής προσωπολατρία, πως να καταλαβαίνω ποιο είναι το σωστό και το καλό για την ομάδα και βέβαια, πως να αποφεύγω να παρασύρομαι από το κλίμα.
Εμένα με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ, γιατί οπαδός του είμαι, αλλά και έχω έναν δεύτερο πολύ σημαντικό λόγο να θέλω να πηγαίνει καλά.
Βγάζω το ψωμί μου, ασχολούμενος με αυτόν. Όσο καλύτερα πάει, τόσο πιο πολύ ψωμί έχω. Τόσο απλό είναι το έργο.
Και πάμε στην υπόθεση Βερόν και Ηρακλής.
Το θέμα είχε συζητηθεί για πρώτη φορά τέλη Μαϊου. Ο Ηρακλής ρώτησε και ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε για την αμοιβή του παίκτη και για κάποιες απαιτήσεις του, οι οποίες όμως περνούσαν σε δεύτερη μοίρα.
Το θέμα δεν προχώρησε, αλλά αναζωπυρώθηκε όταν τραυματίστηκε ο Πιλότο.
Ο Ηρακλής ενόχλησε και ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αρνητικός. Και ο λόγος είναι απλός, αν αναλυθεί.
Ήδη, ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει το μπάτζετ του περίπου 600 χιλιάδες ευρώ. Κανένας δεν κρύβει, πως στην ομάδα επιθυμούν να κάνουν σίγουρα μια συμπληρωματική κίνηση σε θέση που πονάει.
Χωρίς να ξέρω κάτι, υποθέτω πως η θέση αυτή είναι το δεξί άκρο της άμυνας, κάτι που ενισχύεται και από την κακή εικόνα του Κοντρέρας στη δοκιμή που έγινε στη συγκεκριμένη θέση.
Να πάρουμε παίκτη, χωρίς να αφήσουμε συμβόλαιο, είναι κάτι που δεν θα συμβεί.
Ο Ζαγοράκης δεν ανάβει πράσινο γιατί καταλαβαίνει πως υπάρχει ο φόβος να παρουσιάσουμε ζημιογόνα χρονιά και να μην παίξουμε του χρόνου Ευρώπη.
Ναι, βεβαίως και είναι υπολογίσιμο ποσό οι 300 χιλιάδες ευρώ.
Αν τις γλιτώσουμε καλώς, αν όχι, θα προσπαθήσουμε να καλυφθούμε από αλλού.
Το θέμα είναι πως πρέπει όλοι να καταλάβουν, πως η λειτουργία μίας ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με ένα μπακάλικο στη γειτονιά μας.
Και όσον αφορά στην υπόθεση Βερόν, το θέμα αφορά τον παίκτη κυρίως.
Αν θέλει θα φύγει, αν όχι θα μείνει.
Ο ίδιος πάντως με την συμπεριφορά του, έχει βγάλει τη δυσαρέσκειά του που δεν παίζει με πολλούς τρόπους.
Καλό θα ήταν και για τον ίδιο, να βρει μία άλλη ποδοσφαιρική Ιθάκη, γιατί στον ΠΑΟΚ διαρκείας στην ενδεκάδα δεν μοιράζει κανείς.
Αυτά είχα να πω και ελπίζω να έγινα κατανοητός…
ΥΓ Λέτε να είχε ο ΠΑΟΚ να είχε κάποια πρόταση για τον Βερόν, που η ομάδα θα του έδινε και λεφτά και θα έλεγε όχι; Προφανώς και δεν έχει, για αυτό και ανοίγει τον δρόμο στον Ηρακλή να τα βρει με τον παίκτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις