ΠΑΟΚ: «Σφραγίζει» την πρόκριση


Συνέχεια στην επιτυχία του «Ούλεβαλ» θέλει να δώσει απόψε (21:45, Novasports 1) ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Βαλερένγκα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται με τον ενάμιση πόδι στον τέταρτο προκριματικού γύρο του UEFA Europa League και σήμερα θέλει να σφραγίσει με νίκη την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει με μία (αναγκαστική) αλλαγή τους «ασπρόμαυρους», αφού τη θέση του τραυματία Μουσλίμοβιτς θα πάρει ο Αναστασάκος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα τοποθετήσει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Φωτάκης, ενώ πιο προωθημένοι θα είναι ο Κονσεϊσάο (δεξιά), ο Σορλέν (αριστερά) και ο Ίβιτς (κέντρο). Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αναστασάκος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Αμπουμπακαρί, Φιλομένο και Βερόν. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας και ο ανέτοιμος Σαβίνι, όπως και ο Βιτόλο που δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Έτσι θα αγωνιστούν οι Νορβηγοί

Με αρκετά προβλήματα θα παραταθεί η Βαλερένγκα, η οποία έχει απουσίες στην άμυνα, εκεί που ο Μούρι, ο Φουενμάγιορ και ο Στόρμπεκ δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, και ο έμπειρος Χάγκεν δεν είναι 100% έτοιμος. Την ενδεκάδα των Νορβηγών (σε σύστημα 4-3-3) αναμένεται να αποτελέσουν οι Πέρκινς (τερματοφύλακας), Νούρι (δεξί μπακ), Χάγκεν, Σινγκ (κεντρικοί αμυντικοί), Μπρι (αριστερό μπακ), Χέσταντ, Άντερσεν, Ζάιτς (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Φελάχ (δεξιά χαφ), Σέτερνες (αριστερό χαφ) και Μόα (επιθετικός). Στην αποστολή των φιλοξενούμενων μετέχουν, επίσης, οι Κονγκσάβω, Μαρτίνεζ, Μπέρε και Λέιγκ.

Ο διαιτητής του ματς

Ο Ιταλός Λούκα Μπάντι είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα. Ο 34χρονος ρέφερι έγινε φέτος διεθνής, ενώ στην προηγούμενη φάση του Europa League σφύριξε την αναμέτρηση Λάχτι – Γκόριτσα. Βοηθοί του Μπάντι είναι οι συμπατριώτες του Ματζιάνι και Παντοβάν, ενώ ο παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ούγγρος Λάζλο Βάγκνερ.

Το γήπεδο

Τα γιορτινά της θα φορέσει απόψε η Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει αντίπαλη ομάδα για ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από τρεισήμισι χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου 2006 ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε υποδεχθεί τη Ρεν, παρουσία 3.000 φιλάθλων. Σήμερα η Τούμπα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη την βραδιά, καθώς η ομάδα θα έχει τη στήριξη 26.000 φίλων της. Οι Θεσσαλονικείς θα δημιουργήσουν τη γνωστή καυτή ατμόσφαιρα και θα προσπαθήσουν να «σπρώξουν» την ομάδα στον τέταρτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

* Οι επίσημες εμφανίσεις για την περίοδο 2009-2010.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις