Τον ξεπέρασαν ρόστερ και ανάγκες

Είναι ενοχλημένος, λέει το ρεπορτάζ, ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν από τον παραγκωνισμό του και, βλέποντας ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν τον υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα, συζητά με τον ατζέντη του το ενδεχόμενο αποδέσμευσής του από τον ΠΑΟΚ, με κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι απόλυτα αληθινή αυτή η ενημέρωση. Θέλω να πιστεύω ότι κρύβει υπερβολή, ή ακόμη ότι είναι 100% ανυπόστατη. Γιατί από αυτόν ειδικά τον παίκτη, δεν περίμενα τέτοια αντίδραση. Πίστευα ότι είναι από τους πιο σοβαρούς και από τους πιο υπεύθυνους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Αν, όμως, όντως ο Βερόν σκέφτεται να φύγει από τον ΠΑΟΚ επειδή μέχρι τώρα ο Σάντος δεν τον χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα, νομίζω ότι είναι απαραίτητες ορισμένες επισημάνσεις:
*** Εν μέσω… Μπαιάνο, Γκονζάλες, Μουμίν, Σάλμον, Ηλιάδη, Μπαλάφα και άλλων μετριότατων (για να μην πω κάτι διαφορετικό…) παικτών, ο Βερόν έμοιαζε να είναι η μύγα μέσα στο γάλα. Φαινόταν να είναι ο μόνος που ήξερε μπάλα, σε έναν ΠΑΟΚ ταλαίπωρο, σε έναν ΠΑΟΚ χωρίς προσωπικότητα, σε έναν ΠΑΟΚ χωρίς ταλέντο, σε έναν ΠΑΟΚ χωρίς ίχνος δεξιοτεχνίας, σε έναν ΠΑΟΚ πιο αργό και από το σλόου μόσιον.

Ξεχώρισε, λοιπόν, ο Αργεντίνος, συμμάζεψε κάπως την ομάδα με την πολύτιμη παρουσία του στα χαφ και, αναμφίβολα, πρόσφερε. Η προσφορά του εκτιμήθηκε, γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ φρόντισε να τον κάνει δικό του. Φυσιολογικό. Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όταν ο καλύτερός σου, ο πιο ποιοτικός σου παίκτης, είναι δανεικός, φροντίζεις να τον αποκτήσεις για να ανήκει σ’ εσένα.

*** Συν τω χρόνω, όμως στην ομάδα προστέθηκαν και άλλοι παίκτες. Ιδιαίτερα φέτος. Ξαφνικά, ας μη γελιόμαστε, από πέρσι κιόλας, ο Βερόν άρχισε να δείχνει το μεγάλο μειονέκτημά του, ακριβώς επειδή δίπλα του βρέθηκαν παίκτες πολύ καλύτεροι από αυτούς που υπήρχαν όταν εκείνος ξεχώριζε. Και το μειονέκτημα αυτό είναι ότι δεν έχει «πνευμόνια». Είναι αργός και όχι τόσο κινητικός όσο επιβάλλουν οι ανάγκες του πρωταθλητισμού. Που σημαίνει, πολύ τρέξιμο σε κάθε αγώνα για να κερδηθούν, πάση θυσία, οι τρεις βαθμοί.

*** Θα περίμενε κανείς να αντιληφθεί ο Βερόν πού υστερεί και να προσπαθήσει να δουλέψει για να καλύψει την αδυναμία του. Να «ματώσει» στη φετινή προετοιμασία για να δείξει στον Σάντος ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητος στη βασική ενδεκάδα. Η δεν το επιχείρησε καν, ή δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του. Ο Σάντος δεν είχε λόγο να τον αφήσει στον πάγκο. Είδε περισσότερα καλά στοιχεία στον Φωτάκη και τον προτίμησε. Θα μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τον Βερόν στο αρχικό σχήμα, μια που και αυτός ήταν παίκτης του βασικού κορμού τα δύο τελευταία χρόνια και να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Προφανώς, όμως, δεν είδε προσπάθεια από τον Αργεντίνο, ή δεν είδε βελτίωση. Οπότε, φυσιολογικό ήταν να ποντάρει σε άλλον παίκτη.

*** Με άλλα λόγια, η ποιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ (χωρίς να είναι φυσικά η ιδανική), αλλά και οι ίδιες οι απαιτήσεις της ομάδας σε σχέση με τους στόχους της, ξεπέρασαν τον Βερόν. Ισως είναι ο μόνος που δεν το αισθάνεται. Γιατί αν το αισθανόταν, θα προσπαθούσε να κερδίσει πάλι τη θέση του στην ομάδα, αντί να μεθοδεύσει τον τρόπο της αποχώρησής του.

Επαναλαμβάνω: Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι ο Βερόν θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από τον Σάντος, με συνέπεια να προτιμά να πάει να παίξει ποδόσφαιρο σε άλλη ομάδα. Εξακολουθώ να μη θέλω να το πιστέψω, γιατί τον είχα σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Όχι μόνο γιατί είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, όχι μόνο γιατί «βλέπει» γήπεδο και είναι ευφυής, αλλά και γιατί θεωρούσα ότι αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις