Η άποψη είναι σαν την κωλ….πίδα. Όλοι έχουν απο μία…


Το ποδόσφαιρο, είναι το μοναδικό αντικείμενο που νομίζουν πως όλοι το ξέρουν καλά, αλλά ουδείς το ξέρει τόσο όσο ένας προπονητής υψηλού επιπέδου.
Το τι έχω διαβάσει από την ήττα της Πέμπτης μέχρι και σήμερα, είναι να σε βγάζει από τα ρούχα σου.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ήταν και είναι με διαφορά ο πιο καλός ακραίος που έχουμε σήμερα. Το ότι ο Κουτσιανικούλης συμμετείχε σε δύο φάσεις από την ώρα που μπήκε, δεν σημαίνει πως είναι έτοιμος να παίξει στον ΠΑΟΚ.
Ελάχιστοι, κατάλαβαν πως ο Κουτσιανικούλης, ο Παπάζογλου και όποιος άλλος να ήταν, θα έβγαζαν τις φάσεις γιατί σε εκείνο το σημείο οι Νορβηγοί είχαν παρατήσει όλοι την άμυνά τους για να κάνουν γκολ και να πάρουν πρόκριση.
Και γκολ να έτρωγαν οι Νορβηγοί, ένα ακόμη θα ήθελαν για να το πάνε στη παράταση.
Κάποιοι μίλησαν για τον Αναστασάκο, ο οποίος ήταν μέσα στο 70% των φάσεων του ΠΑΟΚ, όμως δικαιούται μίας κακής ημέρας. Δεν εννοώ πως ο Αναστασάκος ορίζει το μέλλον του ΠΑΟΚ, ούτε ότι είναι ο Φαν Μπάστεν από τη Σπάρτη. Αλλά έλεος. Υπάρχουν και κακές μέρες για τους παίκτες.
Οι αναλύσεις και τα πιστεύω του καθένα, είναι ωραία πράγματα για να συζητάμε, να ανταλλάσουμε απόψεις.
Το να φτάνουμε σε σημείο να βρίζουμε τον προπονητή επειδή δεν κάνει αυτό που πιστεύουμε εμείς, είναι ασέβεια προς τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ που εγώ έζησα στη προ – ραδιοφώνων εποχή, δεν είχε τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στην ομάδα.
Ναι, υπήρξαν στιγμές που οι παίκτες έφαγαν σούτια, αλλά πάντα μετά απο χοντρή στραβή και πάντα από μία μικρή μερίδα του κόσμου.
Αυτό που συμβαίνει τώρα, δείχνει σε μεγάλο βαθμό το πόσο κακό έγινε από το να έχει ο καθένας λόγο και να νομίζει μέσα στο μυαλό του, πως μπορεί να επιβάλει με κάποιο τρόπο τη θέση του.
Ακόμη και εδώ μέσα, διαβάζω πολλές απόψεις που με κάνουν να καταλαβαίνω πως αυτός που γράφει, δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα. Δεν το έχει παίξει ποτέ, δεν έβαλε ποτέ θερμαντική πριν από παιχνίδι. Δεν ξέρει πως μυρίζουν τα αποδυτήρια, πως σκέφτεται ένας παίκτης ή ένας προπονητής.
Παρόλα αυτά, στο μυαλό του, είναι σίγουρος πως αυτός γνωρίζει καλύτερα.
Για γέλια είμαστε.
Το να κάνεις κριτική δεν είναι κακό. Ίσα – ίσα που βελτιώνει αυτό που αγαπάς.
Το να κάνεις κριτική για κάτι που δεν γνωρίζεις, απαξιώνεις έναν κόσμο που αγαπά αυτή την ομάδα στα μάτια όλων όσων είναι μέσα σε αυτή.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι στομάχι μπορεί να έχει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος να ξέρετε πως και καταλαβαίνει ελληνικά, αλλά και διαβάζει σάιτ και εφημερίδες.
Αν εμένα μου πονάει το στομάχι σε κάτι στραβές, αυτός θα έπρεπε να έχει τοποθετήσει σιδερένιο για να τη βγάλει.
Για να τελειώνει λοιπόν το παραμύθι.
Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά τι κάνει, γιατί παίζουν οι μικροί όσο παίζουν, τι έφταιξε στην ήττα, αν θα πάρει δεκάρι, φορ ή δεξί μπακ, πως θα προσεγγίσει τους αγώνες με τη Χέρενφειν, τι δουλειά κάνει ο Κονσεϊσάο και παίζει ενδεκάδα, γιατί στη φάση αυτή προτιμάται ο Μπιζέρα από τον Μαλεζά, τι θα κάνει με τον Γκαρσία και γιατί ο Αναστασάκος αξίζει να είναι η αλλαγή του Μουσλίμοβιτς.
Αν παρακολουθούσατε καλοπροαίρετα τα όσα σας γράφω τόσο καιρό, θα είχατε καταλάβει πολύ περισσότερα πράγματα, όλοι όσοι αντιδράτε μετά τη στραβή.
Μέσα σε όλα όσα διαβάζω βέβαια, πρέπει να ομολογήσω πως υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά έξυπνα σχόλια και σε σωστή βάση από παιδιά που νιώθουν από μπάλα και θέλουν να βοηθηθούν από τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Καλό θα ήταν να τους μιμηθείτε όλοι…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις