Η καταπάτηση των βασικών αρχών, από όλους μας


Η ήττα από τη Βαλερένγκα δεν ήταν οδυνηρή. Οδυνηρή θα είναι αν αποκλειόμασταν.
Τώρα το κακό είναι πολύ πιο μικρό, αλλά ικανό να αξιολογηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
Δεν θα πω πως μακάρι να μας βγει σε καλό. Είναι ευχολόγια κάτι τέτοια.


Κάνοντας μία ανάλυση του τι έφταιξε και παίρνοντας ένα – ένα τα στοιχεία που συνάντησα, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα.
Όλοι όσοι βρισκόμαστε μέσα ή γύρω από τον ΠΑΟΚ, καταπατήσαμε σήμερα – και αυτές τις ημέρες γενικότερα – τις αρχές που μας οδήγησαν πέρυσι να κάνουμε πολλά άλματα μαζί προς τα πάνω.
Θα ξεκινήσω από εμένα τον ίδιο, που όλη την εβδομάδα νόμιζα πως θα κερδίσουμε πανεύκολα και έτρεξα να ποντάρω καλά λεφτά στον Αναστασάκο που θεωρούσα ευκαιρία το δεκάρι.
Έγραψα κείμενο στην ΕΞΕΔΡΑ, όπου ουσιαστικά παρουσίαζε την αυριανή ημέρα – της κλήρωσης δηλαδή – ως πιο ουσιαστική από τη χθεσινή, αυτή του αγώνα δηλαδή.
Μέγα λάθος για Κόλκα αυτό.
Δεν καβαντζώθηκα, όχι γιατί μου αρέσει να καβαντζώνομαι, αλλά επειδή αυτό οφείλω να κάνω αναφερόμενος στο άθλημα αλλά και την ομάδα που υπηρετώ.
Έφαγα το τυρί της καλής εμφάνισης του Όσλο, ξεχνώντας πως είμαστε ανέτοιμοι και πως έχουμε 6 Αυγούστου.
Αυτή τη φορά, δεν θα χρειαστεί να με κράξετε εσείς.
Το κάνω μόνος μου. Κόλκα, είσαι μεγάλος καραγκιόζης. Ευχαριστώ.
Πάω στην ομάδα.
Οι παίκτες μας, νόμιζαν σήμερα πως τα αυγά τα αλωνίζουν.
Μπήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο, το έκαναν για 25 λεπτά και μετά έπαιξαν μπάλα. Σκορποχώρι, ο καθένας τα δικά του και αυτό είναι προφανές γιατί συμβαίνει.
Έχουν την εντύπωση πως έγιναν ήδη μία ολοκληρωμένη ομάδα. Ένα σύνολο που μπορεί να καταπατά για πλάκα την φιλοσοφία του προπονητή της.
Έβγαιναν σαν αγέλες στην επίθεση για να βάλουν πέντε γκολ.
Έφαγαν και αυτοί το τυράκι, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να γνωρίζουμε την πλέον ντροπιαστική ήττα – αποκλεισμό της ιστορίας μας. (μετά τη Μακάμπι βέβαια).
Να είναι καλά ο Άγιος Τσιρίλο, ο μοναδικός που καταλάβαινε τον κίνδυνο και έβγαλε παραπανίσια ψυχικά αποθέματα για να γλιτώσουμε το κάζο.
Ο ποδοσφαιριστής, ειδικά στις 6 Αυγούστου, αν όχι γενικά, δεν μπορεί να παραβαίνει το πλάνο του προπονητή.
Έφυγαν όλοι να βάλουν γκολ και όταν ξαφνικά δεν τα κατάφεραν διαπίστωσαν πως δεν είχαν δυνάμεις. Ξαφνικά, η καλύτερη φόρμα της Βαλερένγκα φάνηκε, όπως βέβαια και οι 15 βαθμοί διαφορά στη θερμοκρασία από το Όσλο στη Τούμπα.
Ένοχος βέβαια, είναι και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άφησε να του φύγει το παιχνίδι. Άφησε τους παίκτες του να κάνουν ότι θέλουν και δεν τους συνέφερε στην ανάπαυλα.
Δεν ήταν διαχείριση αγώνα Σάντος η σημερινή.
Ήταν ενός προπονητή που δεν το ελέγχει το πράγμα και παραλίγο να πάθει ένα πολύ μεγάλο κάζο.
Οι αλλαγές του ήταν σωστές, αλλά δεν είναι το παιχνίδι αυτό.
Και τον Κονσείσάο έβγαλε και τον Κουτσιανικούλη έβαλε, ο Φιλομένο βοήθησε, ο Παπάζογλου ψηλά ήταν καλός και κράτησε μακριά από την εστία μας τη μπάλα, όλα καλά. Και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για το γκολ που έχασε.
Ο Σάντος, έχασε νωρίτερα τον έλεγχο του αγώνα, παρότι ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Προφανώς και δεν τους μετέφερε σωστά στους ποδοσφαιριστές του.
Τις αρχές της ομάδας, τις καταπατήσατε και εσείς, παρασυρόμενοι βέβαια από κάτι τύπους σαν και εμένα που αξιολόγησαν λάθος την κατάσταση. Αν και έχετε κρίση και μπορείτε να παρασυρθείτε και από μόνοι σας.
Χωριό η Βαλερένγκα, δεν μπορεί, να το παίξω 4 με 6, ποιον να βάλω πρώτο σκόρερ. Αυτά ήταν τα ερωτήματα που δεχόμουν και με τη σειρά μου παρασύρθηκα και εγώ. Πράγμα αδιανόητο για Κόλκα.
Με αυτά και με αυτά, όλοι καταπατήσαμε τις αρχές που οφείλει ο ΠΑΟΚ να διατηρεί για να εξελιχθεί αργά αλλά σταθερά.
Ας το χωνέψουμε και ας μην το ξανακάνουμε.
ΥΓ Κάποιοι φίλοι, με κατηγόρησαν χωρίς να διαβάσουν τι γράφω, για τη φράση ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως θεωρώ ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο όχι τον Άγιαξ του 70΄, ούτε τη Μίλαν του 90΄, αλλά τη δυνατότητα μιας ομάδας να επιτίθεται με την ίδια ευχέρεια που αμύνεται. Τόσο απλό είναι.
ΥΓ Έψαχνα να βρω ικανοποιημένους από τη σημερινή ήττα του ΠΑΟΚ.
Οι ΠΑΟΚτσήδες σίγουρα όχι, οι της Βαλερένγκα ούτε. Τελικά το βρήκα, αφού το συνδρομητικό πρέπει να έπιασε τρελά νούμερα, όπως και οι καφετέριες που το έχουν. Ο αγώνας καθήλωσε φίλους και εχθρούς, όμως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει. Άντε και καλή τηλεθέαση στον επόμενο γύρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις