Aποκλειστική συνέντευξη του Ηλία Αναστασάκου.


Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Μυρίδου

Μια μέρα πριν το σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Valerenga, για το Europa League, ο Ηλίας Αναστασάκος, μίλησε στην Δέσποινα Μυρίδου, για λογαριασμό του blog “Αθλητικοί Ψίθυροι”.

ΔΜ: Πως ήταν η προετοιμασία στη Ολλανδία, και το κλίμα μέσα στην ομάδα.

ΗΑ: Όπως σε κάθε προετοιμασία, υπήρχε κούραση, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της φετινής σαιζόν. Το κλίμα ήταν άριστο, όπως και πέρυσι.

ΔΜ: Πως σου φαίνονται οι μεταγραφές της ομάδας; Πιστεύεις ότι μπορούν να βελτιώσουν την συνολική εικόνα της.

ΗΑ: Φέτος έχουν γίνει ποιοτικές κινήσεις παικτών πιστεύω ουσίας οι οποίοι σιγά σιγά καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις της ομάδας και είναι ικανοί να ανεβάσουν το επίπεδο και να βοηθήσουν και σε Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη.

ΔΜ: Έφυγαν Μπακαγιόκο - Χούτος & ήρθαν Φιλομένο - Παπάζογλου. Πιστεύεις θα είναι πιο ισχυρή η επιθετική γραμμή & πως βλέπεις τον ανταγωνισμό;

ΗΑ: Αυτό θα το ξέρουμε μετά το τέλος της περιόδου γιατί είναι νωρίς να κρίνουμε τους νέους παίκτες αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτοί με την βοήθεια και των υπόλοιπων παικτών θα είναι έτοιμοι όταν τους χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αυτός πάντα υπάρχει αλλά οι απαιτήσεις είναι αυτές που μας κάνουν πιο υπεύθυνους και υποχρεωμένους να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για το καλό της ομάδας αλλά και το δικό μας.

ΔΜ: Είσαι ήδη ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ. Αισθάνεσαι πιο έτοιμος πλέον να διεκδικήσεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

ΗΑ: Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ σε ότι ζητάει ο προπονητής. Το ότι είμαι ένα χρόνο εδώ με βοηθάει να ξέρω τι είναι αυτό που θέλει και προσπαθώ να το κάνω.



ΔΜ: Ακούστηκαν πολλά για ενδιαφέρον άλλων ομάδων για σένα,όπως Πανιωνιος, Αστέρας Τρίπολης, Πας Γιάννενα. Τι ισχύει από όλα αυτά & αν σκέφτηκες κάποια στιγμή να πας σε άλλη ομάδα,οπού εκεί θα έχεις χρόνο και ρόλο βασικού παίκτη;

ΗΑ: Αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και θέλω να βρίσκομαι εδώ έστω για ένα χρόνο ακόμα μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο μου και από' κει και πέρα αυτό θα το σκεφτώ στο μέλλον.

ΔΜ: Πολλοί θεωρούν ότι η 2 θέση της περσινής χρονιάς είναι ταβάνι για τον ΠΑΟΚ & είναι πολύ δύσκολο να την ξαναπιάσει. Συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη;

ΗΑ: Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει "ταβάνι" στους στόχους μιας ομάδας, και ειδικά στον ΠΑΟΚ, που είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο προσπαθεί για το καλύτερο.

ΔΜ: Φέτος η ομάδα θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις αφού θα αγωνιστεί στο Europa League. Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στους ομίλους; Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ταυτόχρονες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη;

ΗΑ: Πρώτα από όλα πρέπει να περάσουμε το παιχνίδι της Πέμπτης με την Valerenga, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα στην φάση αυτή. Οι όμιλοι του Europa League, είναι ακόμα για εμάς μια μακρινή σκέψη. Μετά την Valerenga, υπάρχει άλλο ένα ζευγάρι παιχνιδιών. Τώρα έχουμε το μυαλό μας στην Πέμπτη και βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

ΔΜ: Πέρσι η ομάδα έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα μετά από μια κακή χρονιά που είχε. Μήπως φέτος θα είναι πιο δύσκολο να κάνει κάτι ανάλογο αφού και οι αντίπαλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι;

ΗΑ: Μετά την περσινή πορεία, σίγουρα έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλές μεταγραφές και έχει ένα ισχυρό σύνολο. Έχει καθιερωθεί σαν μία σοβαρή ομάδα, γενικά, και σαν διοίκηση και σαν ποδοσφαιρικό τμήμα, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοι μας. Με την δουλεία και με τη σοβαρότητα της περσινής χρονιάς μπορούμε να κάνουμε ανάλογη πορεία.

ΔΜ: OΣΦΠ & ΠΑΟ ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει σφήνα ανάμεσά τους;

ΗΑ: Μπορεί να μπει ανάμεσα τους, απλά θέλει δουλεία και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Σημασία έχει να δουλέψουμε και να είμαστε σοβαροί έτσι ώστε να καθιερωθούμε στις θέσεις της βαθμολογίας που θέλει ο κόσμος, η διοίκηση και φυσικά εμείς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

ΔΜ: Και φέτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε μαζικά εξαντλώντας τα 21.100 εισιτήρια διαρκείας. Αυτό σας δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις;

ΗΑ: Οι απαιτήσεις την φετινής χρονιάς ήταν εξαρχής αυξημένες. Ξέραμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, λίγο ήθελε για να πάρει "φωτιά". Πιστεύω οτι και αν δεν υπήρχαν τα διαρκείας, κάθε Κυριακή θα γινόταν sold out. Και αυτό σίγουρα μας δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις άλλα παράλληλα μας δίνει μια τεράστια βοήθεια.

ΔΜ: Θεωρείς ότι η πρόκριση επί της Valerenga είναι δεδομένη, μετά το 1-2 της προηγούμενης εβδομάδας;

ΗΑ: Όχι, σε καμιά περίπτωση γιατί πρέπει να δούμε σοβαρά το παιχνίδι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, έχουμε το δεύτερο ημίχρονο, και όλα μπορούν να ανατραπούν εάν δεν είμαστε σοβαροί και δεν δουλέψουμε όπως δουλέψαμε για το πρώτο παιχνίδι.

ΔΜ: Βάση της εικόνας που πήρες από το πρώτο παιχνίδι, πιστεύεις ότι οι Νορβηγοί μπορούν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ;

ΗΑ: Μία ομάδα που έχει δώσει τόσα παιχνίδια, και έχει ήδη έναν ρυθμό στο πρωτάθλημα της χώρας της, που δεν έχει να χάσει τίποτα, μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να παίξουμε σαν να είναι αυτό το πρώτο παιχνίδι.

ΔΜ: Όλα δείχνουν ότι μετά και τον τραυματισμό του Μουσλίμοβιτς, θα παίξεις βασικός. Είσαι έτοιμος να σκοράρεις;

ΗΑ: Θα είμαι έτοιμος για να προσπαθήσω να κερδίσει η ομάδα.

ΔΜ: Έγινε πολύ κουβέντα για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι αν δεν προέκυπτε αυτή η καταιγίδα που βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι τονίζουν ότι η ομάδα θα έφτανε σε μεγαλύτερη νίκη. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

ΗΑ: Εγώ ξέρω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-2. Εάν δεν έβρεχε μπορεί να ήταν και 2-2. Δεν μπορείς να ξέρεις, δεν είμαι μάντης, δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως μας βοήθησε, ίσως όχι, αυτή η καταιγίδα.

ΔΜ: Αν με το καλό η ομάδα περάσει το βράδυ της Πέμπτης, έχεις κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο που θα προκύψει την Παρασκευή;

ΗΑ: Όχι, καμία. Εύχομαι να περάσει η ομάδα μου και την Παρασκευή θα δούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις