Αισιοδοξία ενόψει Χέρενφειν

Μετά την παγωμάρα από την ήττα από την Βαλερένγκα στην Τούμπα, επέστρεψαν, τα χαμόγελα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες του Δικέφαλου μόλις ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, τόνιζαν πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει στα “ίσια” την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Χίρενφέιν θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 20 Αυγούστου ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στην έδρα των Ολλανδών στις 27 Αυγούστου. Είναι φανερό πως εάν οι παίκτες του ΠΑΟΚ επαναλάβουν την ίδια εμφάνιση με αυτή στον αγώνα ρεβάνς με την Βαλερένγκα, τότε πολύ δύσκολα ο Δικέφαλος θα προκριθεί στους ομίλους. Εάν όμως οι παίκτες πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους και ο προπονητής δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη σε νέους παίκτες που έχουν περισσότερες αντοχές, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, τότε ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση.

Ο Κώστας Χαλκιάς ρωτήθηκε για την κλήρωση με την Ολλανδική ομάδα και τόνισε πως εάν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί όπως πρέπει στα δύο παιχνίδια, τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση. Στις δηλώσεις του υποστήριξε:

“Οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε την πρόκριση και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Θέλουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο αγώνα για να έχουμε αβαντάζ στο δεύτερο. Από εμάς εξαρτάται.

Στο Όσλο δείξαμε σοβαρότητα, αλλά χθες ήμασταν λίγο άτυχοι, επιπόλαιοι και κάναμε τα εύκολα, δύσκολα. Πάντα μετράει η ουσία. Τώρα πρέπει να κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο, ο οποίος δεν είναι ούτε πολύ μεγάλης δυναμικότητας, αλλά ούτε και να περάσει στα... ψιλά”.

Ο Χαλκιάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στον αγώνα με τη Βαλερένγκα και την ήττα του ΠΑΟΚ που όμως δεν του δημιούργησε προβλήματα για την συνέχεια:
“Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω, γιατί πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Η χθεσινή εικόνα δεν καθρεφτίζει τις δυνατότητες της ομάδας μας, καθώς ήταν μόνο ένα τριαντάλεπτο. Ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Είχαμε ικανοποιητική απόδοση χθες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τέσσερα τέρματα, αλλά είχαμε μία άτυχη στιγμή. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας και να τις βελτιώσουμε”.

– Υπάρχει αλήθεια φαβορί στα παιχνίδια με την Χίρενφειν;
“Ποτέ δεν το κοιτάω αυτό. Με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε το υλικό για να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή. Γενικά είμαι αισιόδοξος”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις