Ο Κώστας Χαλκιάς για Heerenven


Με την ολλανδική Χερενφέιν, η κλήρωση φάνηκε να χαμογελά στον ΠΑΟΚ, που θα πρέπει όμως (βασικό στα διπλά παιχνίδια) να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο πρώτο ματς, κάτι που επισημαίνει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για αυτό Κώστας Χαλκιάς, μιλώντας στο SPORT 24.
"Πράγματι η κλήρωση είναι καλή και με ικανοποιεί και προσωπικά, όμως αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το βασικό λοιπόν είναι να μην δεχτούμε γκολ στην έδρα μας στο πρώτο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει το σημαντικότερο βήμα" λέει ο έμπειρος τερματοφύλακας, που δεν κρύβεται ποτέ και παραδέχεται και τώρα ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη.

"Θα ήταν ψέματα να λέγαμε ότι είμαστε έτοιμοι και δεν είναι και φυσιολογικό αυτή την περίοδο να είναι κάποια ομάδα απόλυτα έτοιμη για τη νέα χρονιά. Είναι αφύσικο. Απλά οφείλουμε να παρουσιάσουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε" συνεχίζει ο διεθνής γκολκήπερ που δεν ξεχνά και το πάθημα του Ολυμπιακού πριν από μερικά χρόνια.

"Αν θυμάμαι καλά ήταν η πρώτη και τελευταία εμπειρία της αντιπάλου μας στο Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά απλά αυτό δείχνει ότι εάν δεν είσαι όπως πρέπει κόντρα σε αυτές τις ομάδες το πληρώνεις. Μπορεί να μην έχει μεγάλη ιστορία, αλλά είναι εκπρόσωπος της ολλανδικής σχολής και έχει από ό,τι ξέρω και πολύ καλές ακαδημίες, βγάζοντας ταλέντα.

Απλά για μας θα είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας ήταν στην Ολλανδία. Εκεί δώσαμε και φιλικά και πήραμε μια πρώτη γεύση από τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες της Ολλανδίας. Πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει".


"Θέλουμε λίγο χρόνο"

Όσο για τη νέα προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαλκιάς δεν κρύβει την αισιοδοξία του: "Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Απλά με δεδομένο ότι πρέπει να ενσωματωθούν και οι νέοι παίκτες στην φιλοσοφία και στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας μας, χρειάζεται λίγο χρόνο.

Ξέρω ότι κάποιοι απογοητεύτηκαν με την ήττα μας από τη Βαλερέγκα, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ σε μια άτυχη στιγμή, ενώ είχαμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά.
Θα έλεγα ότι εμείς δείξαμε το καλό μας πρόσωπο στη Νορβηγία και το κακό εδώ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα που δεν ήταν καλός στην Τσεχία, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις στο δεύτερο ματς.

Εμεί το κάναμε στο πρώτο και δεν λέει τίποτε αυτή η ήττα για τη συνέχεια. Επαναλαμβάνω ότι αν είμαστε όπως πρέπει και δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στον αντίπαλο θα έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.
Εύχομαι όλες οι ελληνικές ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους και να προκριθούν τουλάχιστον στους ομίλους γιατί είναι κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο"
λέει ο έμπειρος "κήπερ" που αποκαλύπτει και ένα πλεονέκτημα της Χέρενφεϊν.

"Ο Τρόντ Σόλιντ. Είναι πολύ βασικό που διαθέτει έναν προπονητή που έχει γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και αμέσως αμέσως θα έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, που είναι μοναδική. Θα λείπει δηλαδή εκεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις