Πόσο κοστίζει ένας Ρικέλμε στον ΠΑΟΚ;

Μια ήττα είναι ικανή να δώσει τροφή σε πολλούς να πουν το κοντό τους και το μακρύ τους. Αυτή είναι η χώρα, αυτή είναι η νοοτροπία. Το τι έχει ακουστεί μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα, είναι απίστευτο. Οι τοποθετήσεις όλων είναι σε μορφή που τους βολεύει. Για παράδειγμα, λένε πολλοί φίλαθλοι που θέλουν να βλέπουν τον Κουτσιανικούλη στην ενδεκάδα ότι όταν μπήκε ο μικρός, ο Παπάζογλου και ο Φιλομένο έβγαλαν ευκαιρίες.

Ουδείς είδε ότι οι φάσεις έγιναν γιατί οι παίκτες της Βαλερένγκα είχαν αφήσει την άμυνά τους για να πετύχουν το δεύτερο γκολ.
Αλλοι ωρύονται για τον Κονσεϊσάο και τους λόγους που ο Σάντος έχει… εμμονή και τον χρησιμοποιεί ανελλιπώς. Ουδείς σκέφτεται ποιος είναι ο Κονσεϊσάο, τι ιστορία έχει στην πλάτη του και πώς μπορεί με μια του ενέργεια να αλλάξει τη μορφή ενός αγώνα. Εδώ βέβαια υπάρχει και το άλλο. Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει καλύτερός του.

Η Θεσσαλονίκη ζητάει δεκάρι, αλλά αν ρωτήσεις κάποιον τι είναι δεκάρι, θα σου περιγράψει τον… Μαραντόνα. Εναν που ξέρει μπάλα, είναι εκπληκτικός στο ένας εναντίον ενός, σκοράρει και περνάει και κάθετες ασίστ. Πόσο κοστίζει αυτό το δεκάρι δεν απασχολεί κανέναν, όπως κανέναν δεν απασχολεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει ουσιαστικά με έναν δεξιό αμυντικό, αφού ο Αραμπατζής δεν έχει πάρει μέρος σε προπόνηση εδώ και αρκετό καιρό.

Στον κόσμο αρέσει το θεαθήναι. Φτιάχνεται να διαβάζει το παραμύθι, τρελαίνεται να του λένε ότι θα πάρει τον Ρικέλμε.
Η άποψη του Φερνάντο Σάντος είναι η πλέον σοφή όσον αφορά θέματα ενίσχυσης και στησίματος του ρόστερ. Ο Πορτογάλος θεωρεί πως δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αγοράσει παίκτη που θα κάνει τη διαφορά με τα χρήματα που διαθέτει. Θεωρεί ότι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οταν ο Σάντος έλεγε πως ο ΠΑΟΚ είναι κάτι σαν την Πόρτο, εννοούσε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα που πρέπει να λειτουργεί ως σύνολο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Και όταν λειτουργείς ως σύνολο, ψάχνεις απλά τα γρανάζια που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του μηχανισμού σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις