Ο ΠΑΟΚ προγραμματίστηκε να γίνει ταχύτερος

Είναι φυσιολογικό να θέλει ο Σάντος έναν ΠΑΟΚ πιο γρήγορο. Οπως είναι φυσιολογικό να πάει στα πρώτα επίσημα παιχνίδια με τον περυσινό του κορμό. Αφού πέρασε τον σκόπελο της Βελερένγκα, τώρα ο Πορτογάλος γνωρίζει πως πρέπει να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο και προετοιμάζει την ομάδα του ψάχνοντας την ταχύτητα στους αγώνες με τη Χίρενφεϊν.

Το δύσκολο για τον Φερνάντο Σάντος είναι το πώς θα το βρει αυτό το στοιχείο. Η έλλειψη ταχύτητας, άλλωστε, ήταν το μεγαλύτερο αγωνιστικο κουσούρι του περυσινού ΠΑΟΚ. Κανένας δεν μπορεί να απαιτήσει από τον Πορτογάλο να τα καταφέρει μέσα σε δέκα μέρες. Μπορεί απλώς να απαιτήσει μία απλή βελτίωση στον τομέα αυτόν. Αλλά είναι προφανές πως, σε βάθος χρόνου, σε ορίζοντα εξαμήνου, θα πρέπει να έχει παρουσιάσει μία πολύ γρήγορη ομάδα.

Η είσοδος των Βιεϊρίνια, Βιτόλο είναι ένα στοιχείο που θα αυξήσει την ταχύτητα της ομάδας. Ομως δεν αρκεί να βάλεις κόσμο, πρέπει και να βγάλεις. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι ο πιο ποιοτικός χαφ του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, αλλά η διαδοχή του πρέπει να «τρέξει» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η επένδυση «Κουτσιανικούλης» είναι μεγάλη και δεν μπορεί μεν να αποδώσει με το «καλημέρα», αλλά κάπου στο… καλησπέρα ο μικρός θα πρέπει να έχει αρχίσει να παίρνει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στο σύνολο. Η περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία και αυτή έχει τις ιδιομορφίες της, αλλά και με δεδομένη τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι, είναι προφανές ότι, αν όχι από το ξεκίνημα, στη διάρκεια της σεζόν θα αποτραβηχτεί για να περάσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Βιτόλο που έχει τετραετία μπροστά του.

Με λίγα λόγια, για να δούμε έναν πραγματικά ταχύ ΠΑΟΚ, επιβάλλεται η παρουσία των Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλη, Φωτάκη και Μουσλίμοβιτς στον βασικό κορμό, κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί από τώρα, αλλά πρέπει να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Αλλωστε οι πέντε, μαζί με τους Σορλέν, Κοντρέρας και Τσιρίλο, αναμένεται να αποτελέσουν τον κορμό της επόμενης σεζόν. Μαζί με έναν γρήγορο χαφ - εξτρέμ στη θέση του Κονσεϊσάο, θα μπορούν να γίνουν θαύματα. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει ταχύς, αλλά στον χρόνο που θα έχει ωριμάσει για να εμφανίσει σωστά αυτό το στοιχείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις