Ψάχνει το ρυθμό του


Το παιχνίδι της Τετάρτης (12/08) ήταν περισσότερο ένα τεστ για τον Σάντος προκειμένου να δει πράγματα μέσα από την ομάδα του. Δεν επρόκειτο για μια πρόβα τζενεράλε ενόψει Χίρενφεϊν. Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία με την ατομική συμπεριφορά κάποιων παικτών αυτά είναι: Ο Βιτόλο που με το «καλημέρα» απέδειξε ότι είναι ο πιο ουσιαστικός ανασταλτικός χαφ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει αυτός ο παίκτης. Η ταχύτητα του Βιεϊρίνια και οι εμπνεύσεις του έλειψαν μέχρι τώρα από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάρκεια. Ηταν λογικό να μην την έχει στο δεύτερο ημίχρονο όπου έπαιξε για πρώτη φορά 4-4-2 σε ρόμβο. Στο πρώτο ημίχρονο μετά το 20λεπτο πάλι έκανε κοιλιά. Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι ένα ζητούμενο μέχρι τα παιχνίδια με τη Χίρενφεϊν. Και βέβαια η καλύτερη συμπεριφορά των παικτών στις στημένες φάσεις των αντιπάλων. Για ακόμη μια φορά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο καθαρές ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας δεν είναι αυτός που εγγυάται αυτή τη στιγμή καλή συμπεριφορά στους αγώνες που έρχονται. Σίγουρα είναι πλήγμα η απουσία του Φωτάκη, ο οποίος έδινε αρκετά στη δημιουργικότητα της ομάδας.

Είναι προφανές, επίσης, ότι ο Σάντος θα παίξει συντηρητικά τα παιχνίδια αυτά που έρχονται αφού η ομάδα του αδυνατεί να έχει διάρκεια στο παιχνίδι της και ο αντιπαλος, παρότι μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε επίπεδο ρυθμού είναι σαφώς καλύτερος. Ο Σαβίνι στην πρώτη εμφάνιση ξεκίνησε μουδιασμένος όσο όμως περνούσε η ώρα ήταν καλός δημιουργικά και ανασταλτικά. Εχει κι αυτός δρόμο μπροστά του. Μοναδικοί παίκτες του βασικού κορμού που ήταν σοβαροί και δεν υπέπεσαν σε λάθη ήταν οι Τσιρίλο και Σορλέν. Επίσης, ο καλός Βερόν του πρώτου εικοσαλέπτου είναι αυτός που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ όταν ο Σάντος θελήσει να τον χρησιμοποιήσει. Οπως και ο Γκαρσία, ο οποίος όσο είχε δυνάμεις ήταν εξαιρετικός.

Είναι άξιο απορίας να δούμε πώς ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί βελτιωμένος με τη Χίρενφεϊν. Σίγουρα ο χαρακτήρας και η κρισιμότητα των αγώνων θα μετρήσουν, όμως αυτή τη φορά για να πάρει ο ΠΑΟΚ αυτό που θέλει πρέπει η διαχείριση των αγώνων να είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι στα δυο τελευταία ματς που έδωσε η ομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις